Skip to Content

7 Saker Jag Nöjt Mig Med Förr (Och Aldrig Igen)

7 Saker Jag Nöjt Mig Med Förr (Och Aldrig Igen)

1. Dåliga vänner

kvinna sitter i parken

Många av oss har vänner som bara ringer när de inte har något bättre för sig. Det finns människor som alltid skyller på dig för de misstag de har gjort.

Nåväl, det är dåliga vänner och de förtjänar inte en plats i ditt liv.

Du nöjde dig med dåliga vänner när du var yngre, men du behöver inte göra det längre. Du är vuxen nu och du behöver inte någon som kommer få dig att må dåligt och bara dra nytta av dig.

Du är värd sanna vänner och genom att eliminera alla de dåliga, får du plats för dem som förtjänar dig.

2. Nästan-relationer

kvinna sitter och läser bok

Det är det tåget jag inte går ombord på längre. Jag har haft min del av brustna hjärtan och jag planerar inte att fortsätta ha dem. Det är förståeligt när du dejtar och det tar slut.

Självklart kommer du att ha ett brustet hjärta, men när du inte dejtar någon och du fortfarande får ditt hjärta krossat, är det ett problem.

Någon du trodde älskade och brydde sig om dig gör dig ont i slutändan.

Jag öppnade mitt hjärta för dem och jag släppte dem bara för att få reda på att de hade börjat träffa någon annan.

De sökte emotionellt stöd och kärlek på ett sätt med mig, men så snart de hittade någon att ersätta mig med, krossade de mitt hjärta.

Jag köper inte den där skiten längre. Jag har lärt mig min läxa.

3. Giftiga relationer

kvinna sitter på bryggan

Jag är naiv och jag litar på människor. Därför är jag så lätt manipulerad. Jag har ljugits för och jag har spelats med.

Jag har alltid misslyckats med att se någons sanna ansikte på grund av förälskelse, på grund av något jag trodde var kärlek.

Jag förlät dem för länge sedan, men jag hade problem med att förlåta mig själv. Jag var så arg på mig själv för att jag fallit för deras knep och för att jag inte såg allt klart, men med tiden lyckades jag gå vidare.

Jag vet att det inte var mitt fel och att jag inte gjorde något fel. De utnyttjade mig tillsammans med så många andra människor. Det är de som behöver hjälp, inte jag.

Det enda jag kan göra med det är att lova mig själv att inte falla för dessa knep någonsin igen.

4. Dåliga pojkvänner

kvinna öppnar fönster

Jag är färdig med att vara den enda som försöker. Jag är färdig med att vara i ett förhållande där jag behandlas som skit. Jag är färdig med att dejta själviska män som bara vet hur de tar hand om sig själva.

Så många gånger fanns jag där för honom och så många gånger lämnade han mig när jag behövde honom som mest.

Han ångrade aldrig det och han funderade inte ens över sitt beteende. Han ansåg att det var ett normalt förhållande, för allt var allt bra.

Det här är ett misstag jag aldrig kommer göra om. Detta var en upplevelse som jag har lärt mig mycket av.

Jag lärde mig hur stark och värdig sann kärlek jag är. Jag har lärt mig att ingen har rätt att behandla mig så som han gjorde.

5. Ensidiga relationer

kvinna som står i huset

Jag offrade så mycket för honom. Jag gjorde allt för att behaga honom. I grunden spelade jag bara efter hans regler.

Jag var aldrig riktigt glad i det förhållandet men jag trodde att jag var det för att jag inte visste vad sann kärlek är.

Jag visste inte hur det var att älska och älskas av någon. Jag visste inte hur det var att vakna glad på morgonen.

Jag försummade mig själv psykiskt och fysiskt. Jag kände mig och såg ut som skit. Jag tog hand om honom och ignorerade mina behov, men varje gång togs jag för givet.

Jag fick inget i gengäld. Varför? Det är enkelt – jag var den enda som älskade i det förhållandet. Han brydde sig aldrig, inte ens lite.

Det är mitt fel eftersom ingen tvingade mig att stanna. Det är bara att jag underskattade mig själv och jag frivilligt lät honom misshandla mig med hans försummelse.

Jag borde ha lärt mig att jag förtjänar mer, men lyckligtvis vet jag det nu.

6. Sex-sms

kvinna som håller telefonen

Jag har slutat svara sent på natten, fyllesamtal och öppna dörren mitt i natten. Jag har hittat lite självrespekt som jag saknade när jag var yngre.

Jag litade aldrig eller trodde på mig själv, så jag nöjde mig med allt som fanns där ute. När jag gillade någon, skulle jag bokstavligen göra allt för att få uppmärksamhet och de utnyttjade mig.

Jag kommer inte göra samma sak igen. Genom åren har jag insett att jag inte behöver be om någons uppmärksamhet. Jag är smart.

Jag är rolig att vara med och det finns människor som gillar mig utan att jag frågar om det. Det finns människor där ute som skulle ge upp sin tid bara för att spendera den med mig.

7. Alltid vara den sista på listan

kvinna som ligger i sängen

Jag är verkligen sjukt trött på att vara allas sista prioritering, särskilt män som jag har dejtat. Jag är trött på att bli behandlad så som jag inte förtjänar att bli behandlad. Det sätt som ingen förtjänar.

Jag hade ingen aning om vem jag var tidigare. Jag visste inte hur jag skulle uppskatta mig själv.

Jag visste inte hur jag skulle älska mig själv, så jag sökte efter bekräftelse överallt som jag kunde – tyvärr också i fel män.

Jag är inte den unga naiva flickan längre. Jag blev en kvinna. Jag blev medveten om mitt eget värde. Jag har slagit världen tillbaka för varje slag den gav mig.

Det går inte längre att leka runt med mig. Det finns inget mer nöja sig med saker jag inte förtjänar för jag förtjänar allt jag önskar mig. 

7 Saker Jag Nöjt Mig Med Förr (Och Aldrig Igen)