Skip to Content

7 Anledningar Till Varför Du Inte Ska Bry Dig Om Att Vara Vän Med Ditt Ex

7 Anledningar Till Varför Du Inte Ska Bry Dig Om Att Vara Vän Med Ditt Ex

Oavsett hur tuff du låtsas vara, så är uppbrott smärtsamma för oss alla.

Jag menar att det är en person vi älskar och håller väldigt kär, som lämnar vårt liv och nog aldrig kommer tillbaka som en romantisk partner.

et är därför vi tenderar att hålla fast vid de där människorna, för vi tror att det är en bra idé att ha dem i vårt liv, även om det bara är som vänner. Men tro mig, det är det inte.

Det finns några saker som helt enkelt inte tillåter er att vara vänner utan att någon (eller båda) blir mer sårade. Så lyssna på mig, du kan inte vara vän med ditt ex av följande skäl:

1. Det är inte sunt

kvinna tittar på fönstret

Tänk dig om han hittar en ny flickvän, de har en fantastisk tid tillsammans och han presenterar er två för varandra.

Med tanke på det faktum att du hade (och kanske fortfarande har) känslor för honom, blir det omöjligt för dig att inte känna dig avundsjuk.

Du kommer att avundas henne utan någon annan rättfärdig anledning än att hon har honom och att han inte håller dig i sina armar.

När hon berättar om något han gjorde för henne, kommer det att påminna dig om ditt förflutna med honom och det kommer bara att skada dig mer.

Gör inte detta mot dig själv. Du kommer att fastna i minnen och den hemska känslan av avundsjuka.

2. Du kommer inte kunna gå vidare

kvinna med brunt hår tänkande

Även om du träffar en ny kille kommer du vara knuten till ditt ex. Du kommer alltid att gå tillbaka till honom för att han känner dig bäst och om ni är nära vänner kommer han att kontakta dig angående din nya partner.

Du kommer att jämföra dem och allt du kommer att göra med detta är att förstöra ett tillfälle för en helt ny början med någon som inte har gjort någonting för att såra dig.

3. Ni kommer att hamna i säng tillsammans

par i sängen kela

Tror du verkligen att du kan vara vänner med någon som har sett dig naken? Och tror du verkligen att ni två kan gå ut, bli berusade och sedan inte hamna i samma säng tillsammans?

Han vet var du vill bli smekt och du vet vad som gör honom galen i din kropp. Ni två är en katastrof som väntar på att hända.

4. Din nya partner kommer att ha problem med det

par ignorerar varandra

Även om du får chansen att gå vidare och hitta en ny pojkvän tror du verkligen att han kommer att tycka att det är okej att ni två sitter vid samma bord som ditt ex? Självklart inte.

Det är respektlöst och du bör inte ens försöka få dem att bli vänner. Det är att tigga om problem. Respektera din nya partner och välj bort ditt ex.

5. En av er kommer att få ert hjärta krossat

ung kvinna sitter på gräset

Som om inte själva uppbrottet var hemskt nog, men om ni två bestämmer er för att vara vänner garanterar jag att en av er kommer att få sitt hjärta krossat igen.

En av er misstolkar signalerna den andra sänder ut eller så kommer någon av er att hitta en anledning att försöka be om en nystart av ert förhållande men den andra kommer bara att skratta bort det. Varför skulle du någonsin vilja gå igenom det?

6. När en relation slutar bör du inrikta dig på personlig tillväxt

två kvinnor går

När du avslutar ett förhållande, oavsett om du var den som sårades eller den som sårade någon annan, bör du alltid betrakta ett uppbrott som en ny början, som om du börjar ditt liv på nytt och att det inte finns något som kan stoppa dig nu.

Det här är rätt tid att försöka dig på alla de saker du inte kan göra när du är i ett förhållande – gå ut, vara sexig, dricka dig full och så vidare.

Så behöver du verkligen en påminnelse vid din sida om din tidigare erfarenhet, ditt krossade hjärta och så vidare?

7. Det är inte nödvändigt

ung kvinna på gatan

Det finns så många underbara människor där ute som inget hellre vill än att vara din vän. Så varför inte ge dem en chans?

Varför förbli vänner med ett ex som förmodligen inte uppskattar dig tillräckligt för att vara där för dig när du behöver honom ändå?

Självklart säger jag inte att ni behöver bli svurna fiender och att säga “Hej!” när ni passerar varandra är okej. Men att vara tillsammans och låtsas som om inget någonsin hänt, är verkligen ett misstag.

7 Anledningar Till Varför Du Inte Ska Bry Dig Om Att Vara Vän Med Ditt Ex pinterest