Skip to Content

Till Tjejen Som Fortfarande Skyller På Sig Själv

Till Tjejen Som Fortfarande Skyller På Sig Själv

Vad kan jag säga för att få dig att inse att du inte var anledningen till att han lämnade dig? Det var inte för att du tjatade på honom eller för att du var dålig i sängen.

Det var inte för att du var elak, oförskämd eller fylld av svartsjuka vid fel tillfällen.

Det var inte för att du inte var attraktiv, eller för att du inte var så sexig, lekfull eller oskyldig som andra tjejer.

Han lämnade dig för att han ville, för att han inte förtjänade den person du är, för att han inte kunde hantera hur det var att dejta, kyssa eller älska, någon som inte var en idiot.

Han lämnade dig för att du är den typ av kvinna som fick honom att arbeta, som utmanade honom, som ställde frågor, som sa sin åsikt, som hade en röst som han inte var redo att höra.

blond kvinna i svart hoodiesammanträde

Hans resonemang till varför han lämnade kommer lämna dig frågande var DU inte hade fel, men det är hans fel, inte ditt.

Du har inte kontroll över hans osäkerhet. Du är inte ansvarig för att fixa hans giftiga förflutna och du är inte värd att hantera följderna av hans oro.

Du är inte skyldig till hur han hanterar sin barndoms giftighet eller tidigare förhållanden där någon gjorde honom fel.

Du är inte ansvarig för att fixa hans osäkerheter när han använder dem som en ursäkt för att misshandla dig, för att försvaga dig och för att skamma dig.

Han kommer försöka och försöka att övertyga dig om att du behöver honom, att du tillhör honom men du är ingens egendom.

Han kommer skratta när du känner för att gråta och han kommer att vrida dina ord till den punkt där du tyvärr börjar tro på dem.

kvinna med naken rygg som håller händerna på huvudet

Han kommer att skära dig med ord och med bedrägeri.

Han kommer håna den kärlek du har i ditt hjärta, samma kärlek som viskade att ge honom en chans, samma kärlek som blundade, samma kärlek som fick dig att känna att det fortfarande fanns något bra inuti honom.

Du är inte anledningen till att han bestämde sig för att lämna.

Du är inte anledningen till att han var olycklig, för att han kommer vara missnöjd med nästa kvinna, och nästa och nästa efter det eftersom han aldrig kommer finna ro för att vara lycklig nog med sig själv.

Du är inte anledningen till att han är trasig.

Var din egen lyckas smed. Var din egen anledning till att vakna på morgonen, för att möta dagen och rocka den.

ung blond kvinna med paraply

Jag lovar dig att så småningom kommer dessa ärr och stridssår att blekna. Mina gjorde det så småningom.

Så småningom kommer han blekna in i bakgrunden.

Han kommer bli den varningsberättelse du sparar för regniga nätter eller till din dotters första uppbrott när hon inte förstår att den kille som bröt upp med henne påminner dig om den personen du brukade älska för många år sen.

Och med tiden kommer du inse att ingenting har förändrats. Han kommer fortfarande vara olycklig och osäker på hur man hanterar den typ av kärlek du försökte erbjuda honom.

Han tror inte att han förtjänar det för att han hela sitt liv kämpade mot själva definitionen av det.

Minnena av vem han var och vad han gjorde och hur han fick dig att känna kommer inte att definiera dig för alltid. Jag försäkrar dig om det.

Till Tjejen Som Fortfarande Skyller På Sig Själv