Skip to Content

5 Misstag Vi Alla Gör När Vi Läker Från En Giftig Relation

5 Misstag Vi Alla Gör När Vi Läker Från En Giftig Relation

Din kropp, sinne och själ har krossats av den personen som inte ens respekterar dig nog att aldrig visa sitt ansikte i ditt liv igen.

Han kommer nog att dyka upp någonstans runt dig för att göra det svårare för dig.

Det är precis vad en giftig person skulle göra. Giftiga relationer är de värsta. Vid en tidpunkt började du till och med tänka på vad som gjorde att du föll för honom i första hand och varför du inte lämnade tidigare.

Det är de två frågorna som du behöver hitta svaren på, eftersom att stå inför fakta och erkänna dina problem är det första steget mot läkning.

Men låt oss vara ärliga en stund – läkning tenderar att vara extremt svårt för oss alla.

Vi gråter, det gör ont, vi vill gå tillbaka men vi vet att vi inte borde och vi känner så många andra saker som inte är så lätta att hantera.

Särskilt inte i ett sådant ömtåligt sinnestillstånd. Du är inte den enda som går igenom det här. Vi är alla skyldiga till att göra alla dessa misstag medan vi läker från vårt giftiga förhållande.

För att göra det lite lättare för dig och att påminna dig om de misstag jag har gjort tidigare (så att jag inte kommer att upprepa dem), här är alla de misstag vi gör när vi läker från ett giftigt förhållande:

1. Vi går igenom alla minnen i huvudet

kvinna som sitter ensam vid havet

Ja, jag vet att ditt huvud är fullt av minnen som vill ha strålkastarljuset på sig igen, men det är det värsta du kan göra.

Särskilt om det har gått så bra i din läkningsprocess och då minnena bara dyker upp i ditt huvud och du brister i gråt utan någon varning.

Jag är väl medveten om att du inte kan ändra ditt förflutna eller kan radera dina minnen, men vad du KAN göra är faktiskt att hindra dig från att gå igenom den där skräcken igen.

Genom att tänka på alla dessa upplevelser, återupplever du dem emotionellt och öppnar dem igen.

Så sluta bara. Ha en teknik som du kommer att använda för att helt enkelt inte tillåta dina minnen att få det bästa av dig.

För mig är det att sätta på en sång som inte har något att göra med mitt förflutna och bara hoppa runt lägenheten tills jag känner mig bättre igen.

2. Vi vill skynda på det

kvinna som ligger i sängen och håller sin telefon

Jag har gjort det för många gånger. Jag har alltid försökt att skynda på min läkningsprocess eftersom jag läste online om alla dessa metoder som kan hjälpa till.

Men Rom byggdes inte på en dag och vi kan inte heller läka snabbt. Ge dig själv all den tid du behöver.

Tro mig, livet kommer inte att vara arg på dig bara för att du var tvungen att ta en tupplur på grund av att du fick en sådan ångestattack att det tog all din energi.

Ge dig själv den tid som behövs för att läka ordentligt.

3. Vi tror att någon annan har ansvaret för våra känslor

ledsen tjej som sitter ensam i tåget

“Ett hjärta är en tung börda”. Det är ett citat från en av mina favoritfilmer.

Ett hjärta är en mycket tung börda, speciellt om det är trasigt, så vi brukar söka hjälp i andra människor och det är ett misstag.

Det är OK att hitta en supportgrupp som kan hjälpa dig, lyssna på dig, finnas där för dig. Men det är inte bra om du förväntar dig att de ska ge upp sina egna liv så att du ska må bättre.

Vårt läkande är vårt ansvar. Alla svar på alla dina problem är dolda någonstans inom dig. Du borde inte be andra människor att ständigt lösa dina problem.

4. Vi går tillbaka

ledsen kvinna som sitter i sin säng

Tyvärr finns det många kvinnor där ute som bara inte kan stå ut med det faktum att det slutade som det gjorde, så de går tillbaka. Ja, jag inkluderade.

Saken är den att giftiga människor inte ger upp så lätt, så de kanske vill hitta tillbaka till ditt liv igen.

Men tänk inte ens tanken att gå tillbaka till deras armar bara för att din läkningsprocess är jobbig just nu. Var stark!

Du har kommit långt och att kasta allt åt sidan bara för att de har kommit tillbaka till dig är inte smart alls.

5. Vi tror att vi aldrig kommer älska igen

vacker kvinna som tittar genom fönstret

Detta är det som gör oss som mest ledsen, tanken att vi aldrig kommer bli kär igen.

Du har genomgått så mycket smärta och lidande, du har spenderat så många nätter gråtandes, det verkar som om en evighet har gått sedan du var lyckligt kär.

Men tappa inte hoppet, du kommer älska igen! Ditt hjärta kommer att läka och din kropp kommer att vara redo att ta emot någon annans kram.

Fram till dess måste du vara stark! En dag när allt detta är över kommer du att älska mer än du någonsin har älskat förut.

5 Misstag Vi Alla Gör När Vi Läker Från En Giftig Relation