Skip to Content

Istället För Att Släppa Taget Om Mig, Ville Jag Att Du Skulle Kämpa För Mig

Istället För Att Släppa Taget Om Mig, Ville Jag Att Du Skulle Kämpa För Mig

Kära “livets kärlek”,

Jag kommer fortfarande ihåg den kvällen jag sa att det är slut. Jag kommer ihåg att du stod framför mig och tittade på mig som om du tittade på en främling på gatan. Jag känner fortfarande den kalla kåren i kroppen när du bara sa “Okej”.

Utan att ens försöka kämpa för mig. Utan att ens försöka prata med mig och be om ursäkt för all den skit du gjort mot mig. Du godkände mitt beslut som om det var det vanligaste i världen.

Vänta! Vem är galen här?

Släpper du bara taget om den du älskar så lätt?

Kämpar du inte för någon som betyder hela världen för dig?

Dessa frågor fortsatte snurra i mitt huvud medan jag såg dig gå. Jag visste inte vad du kände på insidan. Men jag vet att jag inte fick den reaktionen jag ville ha.

kvinna med vinterlock tittar på avstånd

Du lämnade mig som att jag aldrig varit din. Som att vi inte hade spenderat alla dessa år tillsammans – drömt om huset vi ska köpa och våra barn som skulle leka på bakgården.

Med bara ett ord sänkte du alla mina skepp. Din okunnighet fick mig att känna mig som en dåre. Det verkade som om jag var den enda som var kär i vårt förhållande.

Det verkade som om jag var den enda som var redo att slåss varje sekund.

Och du? Du var bara en fegis, eftersom du släppte mig så lätt. Som om jag aldrig tillhört dig. Som om du aldrig brytt dig om mig. Som om jag bara var en främling på gatan.

Och det ögonblicket insåg jag att jag inte ville ha dig längre. Jag behöver inte en man som inte kommer kämpa för mig. Jag behöver inte en nästan relation.

Jag förtjänar så mycket mer från mitt liv, och tyvärr kan du inte ge mig det.

Jag ville att du skulle kämpa för mig, men du kunde inte göra det!

Om du är en sådan fegis som släpper taget om den du älskar, behöver jag inte dig heller. Jag vill ha en man som kommer finnas där för mig i mina sorger.

Jag behöver en man som kommer att stödja mig i mina beslut. Jag behöver en man som ger mig sin hand när livet blir tufft. Och älskling, du är inte den mannen.

kvinna ser genom fönstret

Och du var aldrig det. Jag var bara blint kär i dig så att jag inte kunde se andra män som försökte vinna mig. Jag litade på dig när du sa att du ville gifta dig med mig.

Jag litade på dig när du sa att du vill att jag skulle vara mamman till dina barn. Och jag köpte all den skiten som en idiot medan du hade en annan plan i åtanke.

Du fick mig att känna mig så säker med dig, men du funderade bara på ett bra sätt att lämna mig. Och jag kände att något var fel. Jag såg det i dina ögon.

Dina ögon var inte desamma som tidigare. De tittade inte på mig med samma passion.

Istället var de kalla, som om någon släckt flamman som tidigare bränt inuti dem. Ögonen är själens spegel, så jag visste att något var fel. Men jag trodde aldrig att något sådant skulle kunna hända.

Jag trodde aldrig att kärleken i mitt liv skulle släppa taget om mig. Jag trodde bara att vi upplever en svacka och att vi skulle prata om våra problem och lösa dem. Men jag hade så fel.

Jag såg inte det här komma. Och jag måste erkänna att det chockade mig. Jag kunde inte tro att det här hände mig. Oss. Jag trodde vi var ett lyckligt par – de som blir gamla tillsammans.

Men nej, Gud hade en annan plan för oss. Han ville se oss separerade.

man lämnar ledsen kvinna

Och nu när jag ser tillbaka är jag en glad och nöjd kvinna. Vill du veta varför? För att jag blev räddad från en man som inte förtjänade mig. Från en man som skulle sälja mig för sina drömmar.

Från en man som var en fegis och som inte kunde ge sitt hjärta. Till mannen som var rädd att älska och bli älskad. Jag vill inte ha en sådan man.

Jag ville ha en man som skulle kämpa för mig, men du kunde inte ens göra det. Du visade mig inte någon respekt. Du sa inte att du var ledsen.

Du lämnade mig som om jag var en gatuhund. Du brydde dig inte om jag skulle vara okej med det eller om jag skulle skrika och få ett sammanbrott. Du lämnade precis som om jag aldrig varit din.

Och tack för att du gjorde det. Nu vet jag vad jag vill ha från mitt liv. Nu vet jag vilken sorts man jag förtjänar.

Jag vet mitt värde och jag vet att jag inte kommer att ge dig en ny chans.

För jag gav dig så mycket mer än du förtjänade – så många sömnlösa nätter väntandes på att du skulle komma hem.

Kvinna som ser genom det gamla fönstret

Så många sena samtal när jag sa till dig att du inte borde vara orolig för våra problem, för om vi älskar varandra kommer vi att lösa dem alla. I all den röran, såg jag inte att du inte ville att vi skulle lösa allt.

Du ville förstöra vårt rike som vi byggt upp tillsammans, så vi inte kunde njuta av det. Av någon anledning trodde du att vi inte kunde fungera tillsammans.

Och jag ville att vi skulle fungera. Det gjorde jag verkligen.

Men dina ord var de sista. Och jag kunde inte göra någonting åt det.

Jag kan bara tacka Gud för att han räddade mig från en trasig man som du. Eftersom mitt liv med dig skulle vara allt utom lyckligt.

Med en trasig man är ingenting lätt, och jag var inte redo för någonting sådant. Jag ville att du skulle kämpa för mig och berätta för mig att du hellre skulle vara ensam än med någon annan.

Men tyvärr hörde jag aldrig de orden från dig. Jag hörde bara ett enkelt “Okej” som jag kommer att minnas för resten av mitt liv.

Och bara på grund av det ordet kommer jag aldrig att låta mig själv ha ett nästan förhållande som jag hade med dig igen.

Och du?

En dag hoppas jag att du kommer att se tillbaka på vad vi hade och ångra varje sak du gjorde för att låta det ta slut!

Med noll kärlek,

Tjejen som gav upp

Istället För Att Släppa Taget Om Mig, Ville Jag Att Du Skulle Kämpa För Mig