Skip to Content

Vanliga Tecken Och Symptom På Giftig Kärlek

Vanliga Tecken Och Symptom På Giftig Kärlek

Vi har alla blivit förvarnade om romantiska vampyrer – rovdjur som suger livet ur oss. Och ändå, oavsett hur mycket vi försöker, kommer de ibland oväntat och vi måste hitta ett sätt att befria oss från den negativa energin.

Så, hur exakt kan vi identifiera och eliminera en giftig kärlek från våra liv?

En partner är “giftig” om han är någon eller alla av följande:

1. Besatthet:

kvinna som ser sin pojkvän

Det är kul att känna sig älskad, behövd och avgudad av en annan. Men det finns en tydlig gräns mellan att vara älskad och vara besatt av.

Partners som känner behovet av att besatt hålla fast vid sin partner har sannolikt mycket liten självkänsla.

Detta är individer som behöver andras tillgivenhet för att känna sig fullständiga. Ibland kallas de “medberoende”.

Det är smickrande att din andra hälft vill spendera tid med dig, men det här behovet av konstant uppmärksamhet kan snabbt bli överdrivet.

Vi behöver alla också vårt personliga utrymme och om du känner att du inte kan nysa utan att din partner tar tag i en näsduk och torkar din näsa, kan du börja känna dig kvävd av förhållandet.

2. Kontrollerande:

sorglig kvinna som står vid fönstret

Vi måste alla känna som om vi kan lita på vår partner, att vi inte behöver oroa oss för var han ska eller vem han hänger med. Och det är helt normalt för vår partner att återfå dessa känslor.

Det är däremot onormalt för en partner att få det slutgiltiga ordet om vem vi är med, vart vi ska och vad vi har på oss. Ett hälsosamt partnerskap innebär inte att hacka in sig på e-mailen eller att läsa våra sms.

Det innebär inte att ta bort varje självständighet, och insistera på att ha total kontroll över vårt fysiska, mentala, emotionella eller ekonomiska välbefinnande.

Om du inser att din andra hälft snabbt har flyttat dig till sitt hem, tagit över alla dina räkningar och insisterade på en gemensam ekonomi på ett gemensamt konto! Var uppmärksam!

Även om det kan vara trevligt att omhändertagen är det här en mycket vanlig taktik för narcissistiskt missbruk.

3. Manipulativ:

olyckliga par

Om du är ganska säker på att du inte kan lita på en enda sak som din partner säger, har du förmodligen rätt. Att ha en aning eller en intuitiv känsla, att han ljuger om allt – stort som smått – borde vara en röd flagga.

Att vara hemlighetsfull kring din födelsedag eller årsdag är en sak, men att vara hemlighetsfull hela tiden betyder att din partner inte har någonting trevligt på G.

När du kommer på honom i en lögn eller två blir det svårt att lita på allt han säger eller gör.

4. Överdrivet avundsjuk:

sorglig kvinna som håller sin telefon

Förmodligen den mest irriterande egenskapen hos en giftig partner!

Återigen är det naturligt för din partner att bli misstänksam eller känna sig orolig om du insisterar på att hålla en nära vänskap med ditt ex; Det finns en viss grad av hälsosam osäkerhet i varje relation.

Det är helt annat om du inte kan hänga med någon alls. Om din partner inte vill att du engagerar dig med någon av det motsatta könen, är avundsjuk på din manliga chef, lärare, kassör eller servitör, är detta ett mycket dåligt tecken.

För mycket osäkerhet är ett symptom på djupt sittande emotionellt trauma.

Personer som har en hög nivå av svartsjuka eller osäkerhet har sannolikt bränts tidigare och har inte vidtagit nödvändiga åtgärder för att läka.

Medan det är möjligt att arbeta genom dessa osäkerheter med din partner och utveckla en hälsosam tillit, är det mycket vanligare att relationen stagnerar i ett misstroende tillstånd och för er att glida isär, såvida inte din partner tar upp detta problem först.

Så, han är giftig, nu då?

Det finns mycket lite du kan göra för att rädda ett förhållande om du är den enda som arbetar på det, försöker “fixa” någon som inte ens kommer att erkänna behovet av förändring.

Dessa typer av problem måste tas upp i sin kärna först och det bästa sättet att lösa giftighet i ett förhållande är att helt enkelt släppa det.

För att ett förhållande ska hålla måste det finnas tillit, ärlighet, empati och kompromiss.

Om er kärlek verkligen är menad, kommer ni att lägga en hälsosam grund och engagera er i öppen kommunikation för att arbeta genom alla problem som uppstår.

Du kommer se efter din partners bästa och ditt eget bästa och du kommer inte vara rädd för att skapa personliga gränser, samtidigt som du ser till att du är flexibel och mottaglig för varandras behov. Detta är kärlek.

Vanliga Tecken Och Symptom På Giftig Kärlek