Skip to Content

11 Tecken På Att Din Vän Är Kär I Dig Men Är För Rädd För Att Erkänna Det

11 Tecken På Att Din Vän Är Kär I Dig Men Är För Rädd För Att Erkänna Det

Även om det inte finns något säkert sätt att se om din killkompis har romantiska känslor för dig om han inte direkt lägger an på dig så finns det några ledtrådar som kan hjälpa dig att räkna ut om han bara ser dig som en vän eller något mer.

Om du någonsin har funnit dig i en situation där du inte är säker på de känslor som din manliga vän har för dig, är här 11 tecken på att han är kär i dig.

1. Hans kroppsspråk

par njuter av hösteftermiddagen

Om du undrar om din killkompis gillar dig, är det först och främst kroppsspråket du bör titta på.

Ibland kan icke-verbala tecken i kroppsspråket berätta mycket om en persons intentioner och det är definitivt något du ska fokusera på.

Om din manliga vän är lockad till dig, kommer han inte att kunna styra sin kropp när han är i din närhet.

Han kommer helt enkelt ha en undermedveten, okontrollerad driv att komma närmare dig, luta sig mot dig och att röra vid dig när han pratar med dig.

När han pratar med dig, försöker han känna på din hand, röra vid ditt ansikte eller krama om din axeln.

Även om fysisk kontakt inte är något ovanligt i nära vänskaper ser du att den här killen aldrig missar en chans att röra vid dig och att han förmodligen gör det utan att vara medveten om det.

När ni är med en grupp människor kommer den här killen att sitta bredvid dig, så ni två kan komma närmare varandra.

2. Han tittar på dig

man och kvinna som sitter på stranden under dagtid

De säger inte att ögonen är fönster till själen utan anledning.

Trots att din killkompis förmodligen döljer sina sanna känslor för dig, kommer hans ögon att avslöja mycket om hans känslor, oavsett hur mycket han försöker bekämpa det.

Det är helt normalt för en person som pratar med dig för att ha ögonkontakt medan ni gör det, men den här killen kommer att göra mer än så.

Han ser på dig på ett “mer än vänskapligt” sätt som visar all den passion han känner för dig.

Det är möjligt att han stirrar på dig lite längre än nödvändigt eftersom han försöker läsa av de känslor du kan dölja i dina ögon.

En annan möjlighet är att han tittar bort när ni två har ögonkontakt och att hans ögon pilar oroligt för att undvika din blick.

Det betyder att han är nervös i din närhet och att han är rädd för att du ska se rakt genom honom.

Detta är definitivt ett tecken på att han tycker om dig men är rädd för att bli avvisad.

3. Han kommer med ursäkter för att vara ensam med dig

man i kostym och kvinna i svart klänning på taket

Om du har en manlig vän är det troligt att ni två brukar hänga med en grupp människor av båda könen.

Men om den här killen har några “mer än vänliga” känslor för dig, blir han frustrerad av det faktum att han inte kan få tillbringa någon kvalitetstid ensam med dig.

Det betyder att han inte kan göra någonting utan att alla kommer att se det eftersom han inte får chansen att övertyga dig att se på honom på samma sätt som han ser dig.

Därför gör han allt för att få tillbringa mer tid med dig eftersom han vet att han mår bra när han är med dig.

Han kommer att komma med olika ursäkter för att få prata med dig eller att träffa dig utan någon annan eftersom han ser det som en chans att få närmare kontakt med dig och kanske till och med för att vinna ditt hjärta.

Den här killen ordnar dejter bara för er två. Han kommer emellertid inte att kalla dessa möten för dejter utan för vänskapliga möten.

4. Han behandlar dig speciellt

svartvitt foto av par som kramar utanför

Om du misstänker att en av dina nära vänner ser ert förhållande som mer än en vänskap och om du tror att han vill ta det till nästa nivå, får du ditt svar enkelt genom att jämföra hans beteende mot alla andra tjejer omkring honom och hans beteende mot dig.

Om han är särskilt snäll och artig mot dig och om han behandlar dig annorlunda än någon annan tjej som ingår i er grupp, är det tydligt att han känner något mer för dig.

Det är självklart också möjligt att han bara uppskattar dig som en vän mer än någon annan men det finns något som kan hjälpa dig att lista ut detta.

Om den här killen berättar en historia eller uttrycker sin åsikt om något, väntar han alltid på din reaktion?

Om han gör det är han definitivt kär i dig.

För honom är din åsikt och reaktion den enda som betyder något för att han hoppas kunna få ditt godkännande för allt han säger och gör.

5. Han försöker få dig att skratta

Lyckliga par som ler och kramar varandra utomhus

De flesta män vet att det bästa sättet att ta sig in i en flickas hjärta är att locka henne med humor.

Den här killen vet också det, så han lägger alltid extra krut på att få dig att le och skratta.

Även när du bara fnissar åt något som han sa, lyser hela hans ansikte upp och det är mer än tillräckligt för honom.

Det är klart att han vill att du alltid ska ha det roligt med honom. Ni två har varit vänner under en lång tid, och han vet det mesta om dig och en av de sakerna är din humor.

Därför gör han sitt allra yttersta bara för att berätta något han vet att du kommer att tycka är intressant.

Det är detsamma när du berättar något roligt. Han är den första som skrattar och du ser att allt du säger är intressant för honom och roar honom mer än vad det verkligen borde.

Dessutom har du märkt att han har detta speciella leende som är reserverat bara för dig.

6. Han kommer ihåg allt om dig

närbild man åka leende kvinna med hatt

Oavsett hur nära vän du är med en kille, kommer han sällan att komma ihåg små saker som är viktiga för dig.

Det betyder inte att han inte tycker att du är lika viktig – det är bara en del av den manliga naturen.

Men om en kille gillar dig, kommer han att minnas allt om dig, inklusive alla små detaljer.

Han kommer aldrig glömma din födelsedag eller andra datum som är viktiga för dig.

Han kommer att veta vilken som är din favoritfilm, din favoritfärg eller favoritsång och han kommer att lägga märke till varje liten detalj du lägger ut på sociala medier.

Och han kommer aldrig att missa chansen att överraska dig med hjälp av denna kunskap. Han kan köpa dig biljetter till ditt favoritband eller han önskar dig grattis på födelsedagen precis vid midnatt.

Han vet saker om din personlighet men också saker om ditt fysiska utseende eftersom han har tillbringat så mycket tid med att observera dig (men inte på ett påträngande sätt).

Om du ändrar något med ditt utseende, t ex. om du har en ny klänning på dig eller du gjorde något nytt med ditt hår, så kommer du att se att den här killen kommer att märka den.

7. Han är intresserad av vad du har att säga

man kramar kvinnan bakifrån och tittar på henne

När din manliga vän har känslor för dig, kommer han att vara intresserad av allt du har att säga.

Det är helt normalt för dina killkompisar att bli uttråkade när du pratar om pojkar, hår, smink och alla andra flicksaker.

Men inte den här mannen. Han kommer aldrig att tycka att du är tråkig och han kommer att vara intresserad av allt du har att säga.

Han kommer aldrig att tycka att dina problem är dumma och han kommer alltid hjälpa dig med dem.

Denna kille kommer att anstränga sig extra för att lära känna ditt äkta jag och ibland kommer han att veta mer om dig än dina väninnor.

Detta beror inte på att du berättar mer för honom än du berättar för dem, utan det beror på att han faktiskt lyssnar på dig och tänker på dig och allt som händer i ditt liv.

Han kommer att vara den första som lägger märke till när du är extra glad eller när du går igenom en svår period i livet.

8. Han är intresserad av ditt kärleksliv

kvinna som tittar på mannen medan han pratar

Det är helt normalt att prata med alla dina vänner om ditt kärleksliv, inklusive dina manliga vänner.

Men om en kille inte är intresserad av dig som en kvinna, kommer han förmodligen att lyssna på dig, ge dig sin åsikt om ämnet och sen är det nog.

Han kommer sällan att ta upp detta ämne igen om du inte du tar upp det själv.

Men om du har en manlig vän som är särskilt intresserad av ditt kärleksliv, kan det vara ett av de tecken som tyder på att han gillar dig som mer än en vän.

Han vill veta om det finns någon du gillar, och om du är i ett förhållande vill han veta alla små detaljer om det.

Dessutom, uppför sig han aldrig så när det gäller andras relationer – han visar bara extra intresse för ditt kärleksliv.

Det faktum att du träffar andra killar gör nog ont för honom, men han kan inte hjälpa det – han vill veta allt om det.

Han gör det för att han försöker ta reda på om han har en chans. Han vill veta om ditt hjärta redan är upptaget eller om du bara dejtar runt.

Han vill också veta om vilken typ av killar du faller för.

Om du är i ett förhållande kommer din manliga vän att fråga dig många frågor om det eftersom han hoppas att ni kommer att göra slut förr eller senare, och han vill vara där för dig när det händer eftersom han ser det som en chans.

9. Han är avundsjuk på dina pojkvänner

man tänker vid fönstret och lutar sig till hands

Oavsett hur nära förhållande du har med din manliga vän, är det ovanligt för honom att vara avundsjuk på killen eller killarna du går ut med.

Han måste naturligtvis vara realistisk och berätta om han får en dålig känsla om dem eller om hur de har behandlat dig, och det är mer än tillräckligt.

Men om du har en vän som alltid pratar skit om alla dina pojkvänner och om han tror att ingen av dem förtjänar att vara med dig, är han förmodligen kär i dig.

Om han ständigt insisterar på att du förtjänar bättre, är det troligt att han försöker berätta för dig att du ska försöka vara med honom.

Den här mannen vet att han inte har någon riktig rätt att visa dig sin svartsjuka, men han kan bara inte dölja den, hur mycket han än försöker.

10. Han är beskyddande

par kramar nära graffiti vägg

En av anledningarna till att ha en manlig bästa vän är att alltid ha någon som kan stå upp för dig.

Men var försiktig – hans beskyddande förmåga kan också vara ett tecken på att han har förälskat sig i dig.

Det ligger i en mans natur att skydda den kvinna han älskar och den här killen känner sig skyldig att skydda dig och hjälpa dig genom livet.

Det betyder att han alltid kommer att vara den första som tar din sida när du är mitt i ett gräl med någon och han kommer att göra sitt bästa för att inte låta någon skada dig på något sätt.

När det är en kille som gör dig illa och inte behandlar dig rätt, kommer den här mannen alltid att vara där för att skydda dig.

När ni två är tillsammans kommer han att bli arg om någon försöker ragga på dig och han kommer alltid att se till att alla runt dig behandlar dig med respekten du förtjänar.

11. Han tar hand om dig

man skyddar kvinnan från regn med sin jacka

Även om den här killen är mycket medveten om att du har placerat honom i vän-zonen och att det är troligt att han inte har chans med dig, kommer han alltid att se till att ta hand om dig.

Om din vän är kär i dig kommer han alltid att se till att dina behov är tillgodosedda, utan att ens hoppas att ni två kanske blir ett par.

Ditt välbefinnande betyder allt för honom och han vill verkligen att du ska vara glad, även om den lyckan inte inkluderar honom.

Men var noga med att aldrig utnyttja hans ovillkorliga kärlek till dig eftersom det är något ovärderligt.

Om du inte kan älska honom tillbaka, är det minsta du kan göra att uppskatta allt han gör för dig.

11 Tecken På Att Din Vän Är Kär I Dig Men Är För Rädd För Att Erkänna Det