Skip to Content

Ett Brev Till Tjejen Jag Inte Längre Känner Igen

Ett Brev Till Tjejen Jag Inte Längre Känner Igen

Till tjejen jag inte längre känner igen,

Jag skriver detta till dig med stor sorg i hjärtat. Jag önskar att jag kunde minnas hur du en gång var. Jag önskar att jag visste var du tagit vägen.

Foton påminner mig om att du var en stark och vacker tjej, full av liv och nöjd med livet. En otroligt lycklig tjej, social och så fri.

Du var en person som skulle erövra världen – en person som skulle förverkliga varenda en av sina drömmar och leva upp till alla förväntningar.

Så exalterad över livet och det framtiden hade i beredskap. Du trodde på kärlek, sagor och ett “leva lyckliga i alla sina dagar.”

Detta var, naturligtvis, innan han kom och stal hela din personlighet. Du var så ung och naiv i tron att alla människor är goda.

Han förde med sig en sådan spänning, glädje och falsk kärlek…att du aldrig ens märkte att han utnyttjade ditt oskuldsfulla lilla hjärta.

olycklig kvinna som sitter ensam på golvet

Att få känna sig behövd gjorde att du uppslukades i det här nya levnadssättet, din allra första (antog du) förälskelse, att du lät honom begrava dig levande.

Din perfekta kärlekshistoria blev det perfekta olösta fallet för honom.

Även om du inte insåg det då, du har nu insett att den yngre du bad om hjälp medan den äldre du avskärmade sig från verkligheten.

Jag önskar att jag skulle ha sagt åt dig att stanna upp och tänka dig för. Jag önskar att jag hade sagt åt dig att all världens väg, medan du kunde.

Jag önskar att jag hade kunnat, borde, skulle och nu vet jag, utan tvekan – att jag borde ha.

Se på tjejen jag är nu, hon vet alltför väl vad hon gjort mot sig själv – hon grävde en grop hon anser är omöjlig att ta sig ut från. Hon känner inte igen dig längre.

Hon känner för helvete inte igen sig själv längre. Tjejen som hon ser i spegeln är en total främling. Hon gråter sig själv till sömns och vaknar upp förstörd av verkligheten både mentalt, fysiskt och känslomässigt.

Hon gråter inte för honom – hon gråter för dig.

ledsen kvinna som står i huset

Ensam och deprimerad är hon full av ångest och rädsla. Och även om alla känner henne ser de inte hennes förtvivlan på grund av hennes falska leende som hon visar upp.

Makeupen döljer hennes svullna ögon från all gråt och hennes vänlighet skiner igenom från den brutna själen inuti…för att hon vill att alla andra ska må bra.

Om hon skulle kunna vända ut och in på sig och låta alla hennes känslor visa sig, skulle hennes familj och vänner bli förskräckta.

De tror att hon är trött efter en hel dags slit på jobbet men i verkligheten är hon trött över att kämpa för att beskydda det som är kvar av henne.

Hon är tömd på energi av all manipulation, kontroll och dagliga bråk. Det är som en ändlös cykel, en berg-och-dalbana av känslor som går upp och kraschar.

Även om de är sällsynta, har hans bra dagar fått henne att tro att kanske, bara kanske finns det en möjlighet att han kan förändras, men djupt inombords vet hon att det är omöjligt.

Hans sätt har tagit ut sin rätt. Hans ord har orsakat henne en så djup smärta att det ringer i hennes öron, dagligen. Hon har förlorat sitt mot, sin passion, sitt hopp.

Hon känner sig som ett tomt skal – någon som bara finns där.

ledsen blond kvinna som ligger på sängen

Det är bara när ytterligare ett ord slår henne, eller ett annat utfall av hans ilska som kommer att väcka henne och få henne att vakna upp och inse att hennes hjärta slår.

Hon har lärt sig att inte känna, inte förvänta sig, inte vilja ha. Killen som hon trodde skulle älska henne, försvara henne och gifta sig med henne krossade hennes själ.

Han ledde henne på villovägar. Detta var ingen kärlek. Detta var misshandel. Detta var galenskap, idiotism och helt och hållet fel.

Så jag gissar på att jag avslutar detta brev med att be om ursäkt till dig (till tjejen jag brukar vara) för vad jag låtit dig gå igenom.

Varje dag framöver kommer jag att vakna lite starkare och be att jag återgår till mitt gamla jag. Den dagen kommer jag att ta mod till mig och leta upp dig igen – att lämna honom och träffa dig.

Jag kommer att älska dig. Jag kommer att beskydda dig. Jag kommer att kämpa för framtiden. Jag kommer att lära dig att vara stark, modig och självsäker.

Jag kommer att återbygga, återställa och hjälpa dig. Ur askan kommer skönheten att lysa igenom och det kommer att vara en lycklig framtid. Livet kommer att vara okej – jag lovar.

Tills vi möts igen,
Jag

Ett Brev Till Tjejen Jag Inte Längre Känner Igen