Skip to Content

3 Kemier Som Gör Din Kärlek Sann Och Äkta

3 Kemier Som Gör Din Kärlek Sann Och Äkta

Förälskelsen är en spontan akt. Den händer av sig självt och vi har ingen makt över den. Vi väljer inte vem vi ska förälska oss i. Det är bara någonting som händer.

Det säger “klick” och man kan inte uppleva det med vem som helst.

Vi kan inte tvinga oss själva till att bli förälskade i någon, även om personen i fråga har bockat av allting på vår lista och vi vet att den personen är “den rätta” på papper. Den där “kemin” måste existera.

Kemin är det som förenar två människor. Det är en gnista, en dragningskraft och ett band som förenar två personer.

De flesta människor hänvisar kemin till något sexuellt och som är lättast att känna igen, men det finns ytterligare två sorters kemi som måste existera jämsides för att kärleken ska vara äkta.

Kärlek som endast är baserad på fysisk kemi kommer inte att hålla i längden. När smekmånadsfasen är över så inser det förälskade paret att de inte har någonting annat gemensamt.

Därför finns det tre sorters kemi som måste samexistera så att kärleken, som de två känner för varandra, når sin fulla potential och utvecklas till en sann, äkta och långvarig kärlek.

1. Fysisk kemi

romantiska par krama i sängen

 

Människor är mycket visuella varelser som drivs av sina grundläggande behov. Fysisk kemi, ,eller rättare sagt sexuell dragningskraft, är det som först som gör att två människor dras till varandra.

Det är definitivt den mäktigaste av kemierna eftersom det påverkar oss mest och vi kan inte hjälpa det, det bara är så.

Fantastisk sex kan vara överväldigande. Ibland går det inte att skilja på kärlek och lusta. Den kan vara spännande och intressant, men du riskerar också att få ditt hjärta krossat.

Fysisk kemi är en bra början och den kan förvandlas till kärlek, men om den inte växer och om den saknar de övriga två kemierna, kommer den att vara flyktig och kortvarig.

2. Intellektuell kemi

Par med kaffesammanträde på golvet och prata

Det bästa sättet att beskriva den här kemin är det där “klicket” du känner när du äntligen pratar med någon som förstår dig.

Ni kan prata i timmar och inte ha tråkigt. Ni kan byta ämnen och sen gå tillbaka till dem igen, utan några som helst problem. Ni kan sitta tysta utan att det känns obehagligt.

Det är en fantastisk känsla. Det känns som att du funnit en del av dig själv i en annan person. Den fyller dig med en känsla av trygghet och fantastisk glädje eftersom du funnit din intellektuella hälft.

Om du är sapiosexuell, kan den här typen av kemi få dig till att verkligen bli sexuellt attraherad av någon.

Om så är fallet så har du turen på din sida, det enda du ytterligare behöver är känslomässig kemi för att ditt förhållande ska fungera och aldrig ta slut.

3. Känslomässig kemi

man kysser blond kvinna i sängen

Har du någonsin haft den där konstiga känslan av att du tror dig ha träffat den här personen i ett tidigare liv?

Det är något bekant med dem och du kan inte hjälpa det, men du känner en sorts närhet till dem även om du bara känt dem en kort tid.

De betyder någonting. De är viktiga personer i ditt liv, även om du inte har några bevis. Nå, det är vad känslomässig kemi innebär.

Era själar känner varandra och de vet att de behöver vara tillsammans.

Medan intellektuell kemi får två människor att höra samman med konversation får den känslomässiga kemin dem att höra samman via känslor. Det är därför man ibland får mer än man tänkt sig.

Att vara tillsammans med dem gör att du känner dig trygg och harmonisk och du vet att du är där du hör hemma. De lämnar dig inte när det blir tufft. De finns där i vått och torrt.

Nu har du blivit varse om varför dessa kemier måste samexistera. Var och en för sig kan de inte medföra någonting mer och de är kortvariga.

Men, tillsammans så är de otroligt samspelta och de är de tre viktigaste ingredienserna i en kärlek som är sann, äkta och som varar för evigt..

3 Kemier Som Gör Din Kärlek Sann Och Äkta