Skip to Content

Jag Är Kär I En Gift Man: Hur Du Kommer Över Olämpliga Känslor

Jag Är Kär I En Gift Man: Hur Du Kommer Över Olämpliga Känslor

“Jag är kär i en gift man.” Är detta något som du upplever just nu? Du kanske inte har yttrat det högt ännu men det är något som du har erkänt för dig själv.

För den som älskar en gift man kan livet snabbt bli till ett helvete.

Oönskad kärlek är en av de mest hjärtekrossande saker som kan inträffa och om du är i fel ände av det så kan det kännas som att hela ditt liv har stoppats.

Vad kan du ens göra åt det?

I den här artikeln kommer vi att prata om hur man hanterar olämpliga känslor gentemot en gift man och hur du kan få ditt liv tillbaka på rätt spår snabbt och smidigt.

Hur hände detta ens?

orolig kvinna som sitter ensam och tittar ut genom fönstretDet finns olika sätt att komma fram till att du är kär i en gift man.

Du kanske är syskon till en individ i din familj och med tiden kommer du fram till den oundvikliga slutsatsen att du har romantiska känslor för deras man.

Kanske arbetar du med en gift man och du börjar känna känslor för din kollega. Kanske har du på något vis återanslutit med en gammal kärlek som är gift just nu.

Vi kommer att gå igenom några av dessa situationer eftersom dina handlingar förmodligen kommer inte att vara identiska beroende på detaljerna i vad som händer.

En gift man inom din familj

orolig kvinna som sitter vid bordetOm den gifta mannen som du lockas till är inom din familj så kommer det antagligen att bli den tuffaste och mest komplicerade situationen som vi kommer att prata om.

Om du ser dem ofta tillsammans med deras hustru så kommer dina känslor att vara väldigt råa eftersom personen som du älskar är inom räckhåll men du kan ändå inte få dem.

Det finns två viktiga saker att gå igenom här och det är faktiskt samma två saker som måste hanteras i något av dessa scenarier.

Den första är om den gifta mannen vet hur du känner för dem och den andra är om han känner samma gentemot dig.

Om den gifta mannen inte vet hur du tycker om dem så kommer det att göra det lite lättare för dig. Du kan dölja vad som händer med dig och inte agera på dessa känslor.

Senare kommer vi att beskriva hur du kan komma över denna hjärtesorg som detta val kommer att medföra.

Å andra sidan, om den gifta mannen som du är intresserad av vet hur du känner eller misstänker det så kommer du troligen att behöva ha en konversation om det någon gång.

I det samtalet så kan du göra det mycket tydligt att du inte vill förstöra deras äktenskap så du kommer aldrig att agera efter vad du känner.

Förhoppningsvis kommer det att räcka för honom och han kommer aldrig att se behovet av att berätta det för sina maka utifrån ditt löfte att bete sig på rätt sätt.

Känner han på samma sätt?

ledsen upprörd kvinna som sitter i soffan

När en gift man blir kär i dig och du känner på samma sätt om honom så kan det vara oerhört svårt för er båda.

Dessa saker händer ibland, speciellt om kärleken mellan den gifta mannen och hans hustru har försvunnit helt.

Du måste bestämma om du ska agera på dina impulser och det kommer antagligen att kräva stor viljestyrka att motstå det om du tror att han också känner så för dig.

Ni båda måste se på saker ur en moralisk synvinkel.

Du vet vilken skada det skulle orsaka om ni hade en affär. Det skulle sannolikt förstöra massor av relationer i familjen som aldrig kommer att kunna repareras.

Tänka på dessa saker väldigt noga och försök att avstå från att agera impulsivt.

Gammal kärlek som är gift

sorglig ung kvinna som sitter i soffan
Om du har en gammal flamma som du en gång var tillsammans med men han är gift nu så kan det bli problematiskt om ni återansluter och du upptäcker att du fortfarande har känslor för honom.

Denna situation är speciellt utmanande eftersom vikten av de tidigare tiderna som ni tillbringade tillsammans tynger er båda.

Om han inte vet hur du mår så är det bäst att avbryta kontakten med honom. Att hålla kontakten kommer bara att orsaka dig smärta.

Han kan bli förvånad eller skadad över att du inte längre vill kommunicera. Det kan då vara nödvändigt att förklara för honom vad som händer.

Du kan dock göra det försiktigt. Du behöver inte berätta för honom att du fortfarande är kär i honom. Det kommer inte att åstadkomma något.

Du kan istället säga att du har några känslor men att du föredrar om ni gick separata vägar. Önska honom lycka till och förhoppningsvis är det slutet på det.

Om han fortfarande älskar dig och det finns något övervägande från båda sidor så finns det återigen en moralisk fråga som han måste tänka över.

Du kanske vet vem hans hustru är och du är nog inte okej med tanken på att skada henne och hon fick reda på det. Han kanske har barn också och du vet att det kan förstöra deras liv.

I nästan alla situationer så skulle det dock vara bättre om ni avbröt kontakten, för alla inblandade.

Tänk över dina nästa steg väldigt noga

fundersam och ledsen vacker kvinna som ligger i sängen
I alla dessa situationer så finns det några val som du kan göra, det första är om du ska agera på dina känslor eller inte och vänta på möjligheten att han lämnar sin fru.

Det andra är hur du kommer att hantera hjärtesorgen oavsett vad ditt beslut blir.

Under nästan alla omständigheter så är det bättre att inte vara med denna person, även om de är villiga.

Det enda undantaget kan vara om du är helt säker på att deras äktenskap snart kommer att vara slut.

Vad händer dock om han plötsligt ändrar sig och bestämmer sig för att stanna kvar hos sin fru så att de kan prova fixa deras äktenskap?

Om du väljer att avstå från att agera så är det ingen tvekan om att du har fattat ett mer ansvarsfullt och ett mer vuxet beslut.

Att trassla ihop med någon som är gift är en komplikation som du inte behöver i ditt liv och det kommer mer än troligt att leda till skadade känslor, antingen dina eller någon annans.

Även om du inte känner dig sårad så vet du att om någon upptäcker hans otrohet så kan det förstöra hans liv. Är det verkligen något som du vill ha på ditt samvete?

Komma över dina känslor

ledsen ung vacker kvinna på soffan hemma i vardagsrummet
Om du antar att du har bestämt dig för att inte agera på dina känslor så är det bästa du kan göra att gå vidare med ditt liv.

Det kommer att bli svårt för dig, speciellt om du känner att denna person är rätt för dig.

Det är troligt att någon terapi kommer att behövas så att du kan komma över all ångest som denna situation tillför.

Det är bra att prata med någon opartisk som inte har något att göra med hela situationen för att få någon annans åsikt om det hela.

Naturligtvis så kan du också börja träffa andra män och inte vänta på att han lämnar sin fru. Det är det bästa sättet att komma över starka känslor.Det finns många fiskar i havet.

Du kanske känner att den här gifta mannen är den enda i världen som du kan vara lycklig med men om du tittar objektivt på situationen så kommer du att inse hur absurd den synvinkeln är.

Du måste tänka på dina känslor, få dem i kontroll och utforska andra möjligheter. Det är det absolut mest vuxna du kan göra.

Gå vidare

fundersam kvinna som sitter och tittar ut genom fönstret
Att gå vidare från att älska en gift man och inte agera efter dina känslor kan tyckas vid den tiden som en av de svåraste sakerna du någonsin kommer att behöva göra.

Hjärtat vill det  verkligen men ibland kan dina känslor vara irrationella. Det känns inte alltid rättvist och du kan känna att den här typen av saker alltid drabbar dig.

Du kommer dock att komma över det. Någon kan verka perfekt för dig men om de redan är gifta så blir allt svårare.

Genom att gå vidare så blir du en bättre person eftersom du motstod frestelsen och det är just den typen av saker som bygger karaktär.

Det kan hända att du kommer ut ur denna situation med en mer rundad och pragmatisk syn på världen. 

Jag Är Kär I En Gift Man: Hur Du Kommer Över Olämpliga Känslor