Skip to Content

10 Tips Ifall Du Har Fallit För En Känslomässigt Otillgänglig Man

10 Tips Ifall Du Har Fallit För En Känslomässigt Otillgänglig Man

Efter att ha fått hjärtat krossat så många gånger lovade jag mig själv att aldrig mer falla för någon som inte älskade mig helhjärtat.

Jag försökte fixa dom, jag försökte göra dom hela när dom sa att jag endast kunde hjälpa dom ifall jag stannade kvar. Det resulterade i att jag bröts ned av alla känslomässigt otillgängliga män.

Men en av dom gjorde verkligen ett bra jobb när det kommer till att krossa någons hjärta.

Vi träffades på en fest. Han var berusad och började berätta för mig hur hans flickvän var otrogen mot honom med hans vän. Så han förlorade båda två.

Jag visste vad han gick igenom och försökte trösta honom, men han ville att vi skulle ta en promenad. Ha i åtanke att han var väldigt berusad och var därför väldigt ärlig.

Han talade om för mig att han var osäker på ifall han någonsin skulle kunna älska igen. ”Varför skulle jag? Det är bara slöseri med tid” skrek han högt och frågade ifall jag höll med.

Det var då jag talade om för honom hur fantastisk kärleken är och att det enda problemet är att han inte har funnit den rätta.

Hon uppskattade inte honom, men om han fortsatte leta så skulle han så småningom hitta en underbar partner som skulle vara mer än lycklig över att ha honom i sitt liv.

kvinna arg på mannen. jpg

Han tittade mig djupt in i ögonen och kom närmare mig.

Mitt hjärta började slå hårdare och jag kunde inte längre andas. Vad var han på väg att göra?!

Jag kommer aldrig att glömma hur han log mot mig och rörde vid min kind. Det kändes som en dröm.

Han fortsatte prata om sa hur enkelt det skulle kunna vara att hitta rätt person just nu.

Och han kysste mig.

Den natten var underbar. Vi spenderade den tillsammans och på morgonen var han väldigt snäll mot mig. Han berättade att han aldrig hade fallit för någon så snabbt.

Han gjorde kaffe och vi fortsatte prata om festen och vår lilla konversation. Då bestämde vi oss för att gå på en riktig dejt.

Han upprepade ständigt att han inte var säker på ifall han ville ha ett förhållande.

Han trodde inte att han var redo för det än, fastän det hade gått ett bra tag sedan han gjorde slut med sin föregående flickvän.

Men jag ville inte påskynda någonting. Han verkade vara så snäll, kärleksfull och omtänksam. Jag ville även känna mig behövd.

ung man i brun jacka

Han talade ständigt om för mig hur mycket han behövde någon som skulle finnas där för honom och som skulle hjälpa honom. Jag ville vara den personen!

Då och då bad jag honom att definiera vår relation. Men bara det ordet gav honom panik och han vägrade att prata med mig i timmar efter det.

Med tiden såg jag hur muren runt honom blev ännu högre. Jag började undra vem han egentligen var.

Han kunde le åt andra tjejer när vi var ute bara för att de skulle komma fram till honom. Jag satt bredvid honom och lyssnade på hur han talade om för alla att jag bara är en vän. Det var ju sant.

Han är en av dom som föredrar att man är vänner med förmåner istället för att vara i ett riktigt förhållande.

En morgon fick jag veta av en vän att hon sett honom på en dejtingsida och att han till och med försökte flirta med henne. Jag kollade upp det och där var han.

Hans bild – det var det ingen tvekan om, och en text i stil med ”singel och redo för mingel”.

När jag frågade honom om det så blev svaret att jag inte har någonting med det att göra och att jag inte ska lägga näsan i blöt. Han sa allt han kunde bara för att få mig att förstå att han inte älskar mig.

man text medan kvinnan sover

Jag var inte ”den rätta”.”Varför skulle jag falla för någon som dig?”Det gjorde ont. Riktigt ont.

Jag önskar att jag kunde säga att jag lämnade honom direkt efter det bråket, men det gjorde jag inte. Jag stannade kvar. Alldeles för länge.

Jag stannade kvar och såg honom flirta och kyssa andra tjejer, utan att förstå hur mycket det sårade mig.

Han undvek alltid att prata om vår relation och det var så jag förstod att han verkligen var känslomässigt otillgänglig. Jag borde ha sett det i början.

Om din partner är känslomässigt otillgänglig så finns det inte mycket du kan göra än att fly. Packa ihop dina saker och fly.

Jag lärde mig det den tuffa vägen.

Du kanske har förälskat dig i honom och att släppa taget är inte lätt. Därför vill jag ge dig 10 små tips på hur du överlever en känslomässigt otillgänglig man:

1. Prioritera dina egna känslor

blond kvinna i djupa tankar

Var medveten om dina känslor. Om du känner dig sårad så ta en paus för att kunna må bra igen.

Om detta innebär att du måste lämna honom, så GÖR DET! Du kommer att gråta mindre, jag lovar.

2. Lär känna honom bättre

man och kvinna som håller händer

Det finns en liten möjlighet att det finns hopp för honom. Han kan förändras. Ställ alla frågor du har utan att vara rädd för svaren.

Var självsäker och få honom att prata med dig. Om han ständigt undviker dina frågor så betyder det att det inte är värt att försöka.

3. Du kan inte fixa honom om han inte vill bli fixad

man i vit skjorta

Hur mycket du än skulle vilja så kan du inte fixa honom. Jag har lärt mig det den tuffa vägen.

Att vara känslomässigt otillgänglig innebär att den personen stänger av sina känslor och du kan inte närma dig honom.

4. Be inte om ursäkt för dina känslor

kvinna i skugga

Att uttrycka sina känslor och att visa sårbarhet är ett tecken på styrka. Du behöver inte be om ursäkt för det!

Uttryckt dig på alla sätt du behöver för att kunna känna ro.

5. Tala om för honom vad du vill redan i början

man och kvinna pratar på väggen

Tala om för honom vad du vill ha av förhållandet redan i början och säg att du inte är villig att acceptera någonting annat än det du förtjänar.

Hade jag vetat detta så hade jag sparat min tid och energi.

6. Var lycklig och självständig

vänner som ler tillsammans

Om du inte är beroende av honom så kan du lika gärna lämna honom så fort du inser att han är känslomässigt otillgänglig och att det inte går att förändra.

Jag var väldigt beroende av honom och det gjorde mig olycklig. Jag hade inte en egen personlighet eftersom jag lät honom definiera mig.

Det är det största misstaget jag någonsin har gjort!

7. Ha tålamod (för stunden)

blond kvinna tittar på avstånd

Han kanske är villig att ändra på sig och säger att han behöver tid.

Ge honom tiden han behöver men kom ihåg att du inte kan vänta för alltid.

8. Uppmärksamma hans handlingar, inte hans ord

blond kvinna tittar på sjön

Hans handlingar kanske inte stämmer överens med det han säger. Hans ord kan vara snälla och lovande, men hans handlingar visar annorlunda.

Säger han att han försöker att ändra på sig men fortsätter vara otrogen mot dig? Vad väntar du på då? Varför är du fortfarande med honom?

9. Du har inte misslyckats ifall du inte får det att fungera

blond kvinna i vit klänning

Jag kämpade verkligen med denna punkt. Jag trodde att det skulle fungera om jag bara älskade honom och hade tillräckligt mycket tålamod.

Känslomässigt otillgänglig eller inte. Jag älskade honom. Det var det enda som spelade någon roll. Jag trodde att vi kunde lösa allt och vara ett lyckligt par.

Men nej. Han lät mig inte komma innanför muren han hade byggt upp runt sitt hjärta och det är okej. Det är inte mitt fel.

10. Älska dig själv

vacker flicka med bandana

Denna punkt är väldigt enkel, om du älskar dig själv tillräckligt mycket så kommer du aldrig att prioritera någon annan högre än dig själv.

Du kommer att uppskatta ditt liv på ett sätt att du inte vill slösa din tid och energi på någon som inte är värd det.

10 Tips Ifall Du Har Fallit För En Känslomässigt Otillgänglig Man