Skip to Content

Det Krävs Mycket Mod Att Lämna Någon Du Älskar

Det Krävs Mycket Mod Att Lämna Någon Du Älskar

När vi pratar om uppbrott och att avsluta av ett förhållande, fokuserar vi alltid på den personen som lämnats.

Alla är alltid oroliga för hur denna person känner sig och om deras känslomässiga smärta, och förutsätter att det att lämna är lätt som en plätt.

Alla förutsätter att lämna någon och avbryta en relationen är det enklaste som kan göras.

Alla förutsätter att personen som har tagit detta steg inte har några känslor och att de inte känner någon smärta. Annars skulle de inte ha avslutat det, eller hur?

Men situationen är helt annorlunda om du lämnar någon du fortfarande har starka känslor för.

Det är helt annorlunda när du lämnar någon du fortfarande älskar, men du vet helt enkelt att det är det enda alternativet du har och det enda valet du kan göra om du vill rädda dig själv, för det finns uppenbarligen ingen framtid för dig med den här personen.

kvinna som sitter på bänken

För ibland är kärlek helt enkelt inte tillräckligt.

Ibland älskar du din partner ända in i ryggmärgen men du vet ändå att det är dags att börja älska dig själv mer.

Ibland är du mycket väl medveten om intensiteten i de känslor du känner för någon, men du måste helt enkelt välja dig själv över den personen.

Och det enda sättet att göra det är att lämna den person som gör ditt liv svårare, trots all kärlek som kan finnas mellan er två.

Det kommer en tid när du känner att du förlorar sans och vett på grund av någon. Du ser att du förlorar kontrollen över dig själv på grund av denna någon.

Och viktigast av allt – du ser att du kommer att förlora dig själv om du stannar vid den här personens sida.

Du ser att det här förhållandet ger dig mer dåliga än bra saker.

kvinna som sitter på stolen

Du ser att det gör dig miserabel och får dig att må dåligt om dig själv och du har märkt att du har tillbringat mer tid ledsen än glad över den personen.

Och det är inte som att du aldrig försökte slåss för det här förhållandet, för att det har du definitivt.

Du har lagt mycket arbete på att göra saker bra mellan er två, men det stod klart att vissa människor helt enkelt inte är kompatibla och att vissa människor helt enkelt inte kan fungera tillsammans, hur mycket de än vill.

Du insåg att vissa människor och relationer helt enkelt inte är avsedda att vara hur mycket du än försöker.

Efter mycket omprövning kom du fram till slutsatsen att du helt enkelt var tvungen att lämna det toxiska och skadliga förhållandet innan det förstörde din mentala och fysiska hälsa helt.

Och när du äntligen gjorde det kom skuldkänslorna.

ung kvinna som ligger på sängen

Du frågade ständigt dig själv om det fanns något du kunde ha gjort för att rädda ert förhållande och om du hade gett upp för lätt.

Du undrade om det fanns något mer som du kunde ha gjort för den här killen och du kände dig skyldig för att det var du som lämnade.

Du kände dig skyldig för att lämna den här killen hängande och för att du inte kämpade mer för honom.

Du betraktade dig själv som svag och självisk.

Du kunde helt enkelt inte stå ut i relationen längre och det fick dig att tro att du inte var tillräckligt stark för att möta alla problem.

Du kände dig besegrad och att du inte kunde vinna det viktigaste slaget i ditt liv.

Du valde dig själv över den person du älskade och för första gången någonsin tänkte du på dina egna behov och din egen lycka och skulden förtärde dig för att du gjort något sådant här, även om det var det enda rimliga och logiska att göra.

kvinna som sitter vid fönstret

Tja, låt mig berätta en sak – du är allt annat än svag. För att lämna någon du fortfarande älskar är den modigaste du kan göra.

Det betyder att du var stark nog att bortse från dina känslor, trots att de var starka.

Det betyder att du var stark nog att inte lyssna på ditt hjärta, för att du visste att det inte skulle ge dig något gott.

Det betyder att du var stark nog att välja vad som var rätt för dig på lång sikt, även om du visste att du skulle vara förkrossad på grund av det beslutet.

Det betyder att du var stark nog för att krossa ditt eget hjärta, för det var det enda rätta. Det betyder att du var mogen att göra det enda som krävde att göras om du ville rädda dig själv.

Och det är därför du borde vara stolt över dig själv.

Det Krävs Mycket Mod Att Lämna Någon Du Älskar