Skip to Content

Att Gå Vidare Handlar Inte Om Att Inte Älska Någon Längre

Att Gå Vidare Handlar Inte Om Att Inte Älska Någon Längre

När folk säger att du ska “gå vidare” låter det så lätt. Som om det är något som kan göras över en natt.

De får det att låta som ett magitrick, du önskar bara att den personen ska försvinna ur ditt liv och de gör bara det.

De får det att låta som att gå vidare handlar om att gå ifrån dem och radera alla de känslor du hade för den speciella personen, när det i själva verket inte är något sådant.

Att gå vidare handlar inte om att inte älska någon längre!

Att gå vidare är väldigt svårt. Du kanske vill skynda på det, du kanske vill få all smärta att försvinna på en gång, men det är inte det som att gå vidare handlar om.

Så rädda ditt brustna hjärta från att brista igen, rädda dina ögon från att gråta och rädda dig själv från denna missuppfattning som har lagts in i ditt liv utan att du någonsin samtyckte till det.

Att gå vidare handlar om att du fortfarande kan säga att du älskar någon och du säger att du ångrar saker som du har gjort fel och säger att du skulle önska att saker hade blivit på ett annat sätt, men ändå inte vill gå tillbaka.

vacker kvinna sitter på marken

Det här är vad att gå vidare verkligen är, för du kan säga:

“Jag älskar dig fortfarande, men du förtjänar mig inte för du kunde inte behandla mig rätt!”

Det är den där känslan av melankoli som gör att du kommer ihåg din hjärtesorg när du insåg att de inte älskade dig så mycket som du älskade dem.

Att gå vidare från den magiska känslan när du vet att du har varit stark nog för att lämna någon som var så extremt viktig för dig och fortfarande sätter en fot framför den andra medan du går bort, så långt du kan.

Det är varför du borde känna dig ledsen att du inte har dem i ditt liv längre.

De var där, vid din sida när du behövde dem som mest, och nu förtjänar de helt enkelt inte att vara där och hålla dig i handen längre.

Du har lagt för mycket tid och ansträngning i den här personen och deras kärlek som du nu har för dig själv är en mycket större prioritet än de är.

kvinna som står ensam

Det är bättre på det här sättet.

Det är bättre för dig att stoppa någonting vid rätt tidpunkt istället för att vänta på att det ska förändras och övertyga dig själv om att en dag blir allt som det borde vara, även om du inte ser den här personen göra någonting för att förbättra sig och visa dig deras kärlek och ömhet.

Så varför stanna längre och försök att fixa något så trasigt att det inte går att reparera längre?

Bara för att något tar slut betyder det inte att det aldrig borde hänt.

Du älskade på ett sätt som du inte trodde var möjligt. Du älskade honom så rent, så fint och försiktigt.

Du älskade honom som om du aldrig älskat någon innan honom och det var din framgång för att du kunde se förbi allt och fortfarande älska honom.

Han har lärt dig en läxa. Han har gjort dig starkare, för att han gjorde så att du kom till dessa slutsatser och fattade dessa beslut. Det skulle ske precis så som det gjorde.

kvinna i jeans som tittar ner medan du sitter

Så var inte för hård mot dig själv om du fortfarande älskar honom.

Ditt hjärta är tillräckligt stort för att hålla den kärlek du har för honom inuti. Det betyder inte att du ska hata dig själv för att du gör det, det betyder att du bara behöver mer tid.

Du älskar honom och du kommer att älska honom lite till men det är helt okej.

Du kunde lämna en man du älskade. Jag kan inte ens beskriva hur imponerad jag är! Jag älskar hur din styrka har växt, så sluta inte här!

Fortsätt gå, fortsätt bygga en väg som leder bort från honom. En dag kan du säga att du har släppt honom helt.

Men för nu är det tillräckligt att gå vidare medan du fortfarande älskar honom. Pressa inte dig själv. Klandra inte dig själv. Må inte dåligt över att du älskar honom.

Ni har bara ett förflutet som gör att du fortfarande tänker på honom och det är helt okej. Fira det och låt det inspirera dig att fortsätta gå!

Att Gå Vidare Handlar Inte Om Att Inte Älska Någon Längre