Skip to Content

Älska Din Läkningsprocess

Älska Din Läkningsprocess

Du sitter där igen, ensam i soffan med huvudet nedsjunket i knäna. Du är ledsen, eller hur? Du kan inte få fram ett enda ord utan att tårarna börjar rinna och du gråter så mycket att du är så utmattad att du bara somnar.

Han krossade dig. Du håller ut dina händer men alla krossade bitar faller mellan fingrarna eftersom du inte verkar kunna hålla ihop dem längre. Du måste läka.

Men det verkar vara en så otroligt lång process där du hela tiden misslyckas och ständigt försöker igen.

Men när du börjar älska din läkningsprocess, då blir allt så mycket enklare. 

Förälska dig i läkningsprocessen! De sår och ärr, som endast du kan se, borde inte vara orsaken till din förtvivlan. De borde motivera dig till att gå vidare och börja dina dagar med ord som “Idag har jag läkt lite mer.”

Älska din läkningsprocess! När du väl gör det, kommer du att börja älska dig själv ännu mer. Du kommer att börja se din läkningsprocess och hur du är överlevare som kan klara allt som står i din väg.

Du kommer att minnas var du varit och du kommer återigen att komma på fötter och än en gång försöka lägga ihop dina krossade bitar tillsammans igen. 

Det finns ingen tid för vila. Jag vet att du ibland känner dig utmattad, du känner att du står och stampar och inte kommer någon vart eftersom själva tanken på honom överrumplar dig och än en gång börjar du gråta okontrollerat.

Titta tillbaka på var du varit och hur du aldrig haft någon ro i ditt liv. Nu har du det. Även om du verkar förvirrad av alla känslor, är det en del av processen.

Även om du inte har lust att göra någonting på flera dagar, handlar det fortfarande om att du läker dig själv.

Förälska dig i dig själv och sluta älska honom. Du har älskat honom så länge, har du inte? Att glömma honom och gå vidare är en tuff väg att vandra och som inte tilllåter dig gå tillbaka.

Bara på själva tanken att gå tillbaka och be om en kram, skriker ditt hjärta i för full hals eftersom det inte vill gå igenom samma visa någonsin mer. Därför är förälskelsen i dig själv den viktigaste uppgiften du någonsin kan ha. 

Förälska dig i personen du vill bli. Inbilla dig bara personen du vill bli när allt det här är över.

När lidandet är över och efter att du insett att det finns ett ljus i slutet av tunnelt, kommer du att bli allt det du någonsin velat bli. Så varför börjar du inte resan med en gång, utan något som helst tvivel? 

En dag kommer du att förstå. Jag vet att det låter som någonting som dina föräldrar skulle säga men när du väl börjat din resa med att älska allt med din läkningsprocess, allt om dig själv och allt du varit med om, inser du att allt haft ett syfte – du kommer att förstå!

Du kommer att inse varför allt detta var tvunget att ske på precis det sätt det gjorde och att det inte finns någonting som du behöver ångra.

Ditt förflutna gjorde dig till kvinnan du r idag och det förvandlar dig till kvinnan du kommer att vara i framtiden. 

Här är du. Gråtandes. Undrar om smärtan någonsin kommer att ta slut. Men låt mig vara den första att berätta att det kommer den att göra.

Smärtan kommer att försvinna och du kommer att bli fri från allt som binder dig till honom. Du kommer att bli fri från sorgen, minnena och bitterheten mot honom. 

När du fokuserar på ditt eget läkande kommer ingenting annat att spela någon roll. Han kommer inte att spela någon roll längre, och inte heller ditt förflutna.

När du fokuserar dig på din läkning, kommer du att prioritera din egen lycka och din egenkärlek och återhämtning före allting annat. 

Han är borta men du kämpar fortfarande varje dag och du kommer att inse att med varje sekund som går att du kommer att älska igen och att du kommer att få ihop dina krossade bitar.

Han är borta, borta med alla bråk, hårda ord och ilska och han lämnade kvar en blomma – dig, redo att slå ut i blom.

Älska Din Läkningsprocess