Skip to Content

Känslomässigt Intelligenta Stjärntecken, Rankade Från Mest Till Minst

Känslomässigt Intelligenta Stjärntecken, Rankade Från Mest Till Minst

1. Fiskarna

fiskarna horoskop tecken

 

Det känslosammaste stjärntecknet är Fiskarna. Deras känslomässiga intelligens slår högt i tak och ingen instinkt är känsligare än deras.

Människor födda i detta stjärntecken har en tendens att bearbeta saker på ett mer känslomässigt plan.

Fiskarna är omtänksamma människor som är måna om välbefinnandet hos varje individ i deras närhet.

Om någon går igenom en tuff period hjälper Fiskarna honom/henne under tiden samtidigt som de också känner av smärtan som den andra personen upplever.

2. Kräftan

kräftan horoskop tecken

Den näst mest känslomässigt intelligenta stjärntecknet är Kräftan. Kräftor är mycket känsliga och överanalyserar ofta. Varje tanke gås igenom och analyseras noga.

Genom att använda sin känslomässiga intelligens, underlättar de för sig själva när de analyserar andra människor och deras känslor i syfte att kunna hjälpa dem.

På ytan verkar de tuffare än de i verkligheten är. I verkligheten är de extremt känsliga vilket gör att de lätt blir upprörda.

Dessa empatiska människor känner av andras smärta och det drabbar dem hårt, som om problemet gällde dem och inte någon annan.

3. Vågen

vågen horoskop tecken

De är känslomässigt intelligenta, men bara i situationer där de kan bestämma – och det är inte alltför ofta. Egentligen är deras känslomässiga intelligens speciellt märkbar eftersom de inte är kapabla att bestämma sig.

Innan vi kommer med den slutliga domen så överväger Vågen varje möjlig situation och tittar på varje möjlig lösning. Endast efter noga övervägande kan de komma fram till ett beslut.

Om de av någon anledning skulle komma fram till ett felaktigt beslut, skulle de gräma sig länge. Ibland är den enda orsaken till att de sitter fast i det förflutna deras oförmåga att släppa taget om vissa saker.

4. Tvillingarna

tvillingarna horoskop tecken

Tvillingarna kan inte kontrollera sina känslor. Alla lägger märke till om de blir upprörda över någonting. De anstränger sig för att dölja sina känslor – oro, besvikelse eller ilska, men de kommer fram ändå.

De överreagerar genom att ta på sig ansvaret för människors missnöje och besvikelse. Om de ordnar en fest och någon inte är nöjd anklagar Tvillingen sig själv för att inte ha gjort ett bra jobb.

Deras känslomässiga intelligens märks i deras språkkunskaper och förmåga att lyssna. Om någon behöver en axel att gråta mot eller någon som lyssnar är Tvillingen definitivt en person man ska vända sig till.

De kan läsa av människors kroppsspråk och de uppfattar känslomässig kaos på en mils avstånd.

5. Jungfrun

jungfrun horoskop tecken

Jungfrur är mycket analytiska och mindre känsliga. Detta betyder vanligtvis att de hellre använder sig av sina analytiska färdigheter och förlitar sig på fakta, än att använda sig av sin känslosamma sida och förlita sig på känslor.

Med detta sagt är deras känslomässiga intelligens högre än den verkar.

Med tanke på att de är mycket självkritiska är de väldigt hårda mot sig själva när de misslyckas.

Detta är ett tecken på känslomässig intelligens; men ingen kan med säkerhet säga om de är medvetna om vad de faktiskt håller på med.

Jungfrur vet vilka deras prioriteringar är och de lägger all sin energi på att förverkliga saker de anser betydelsefulla.

Sorgligt nog ligger de inte högt upp på listan över känslomässigt intelligenta stjärntecken då de tar misslyckanden extremt hårt istället för att lära sig av misstagen och ha nytta av dem i framtiden.

6. Skorpionen

skorpionen horoskop tecken

Man säger att vattentecken är de mest känslosamma stjärntecknen, men Skorpionen skiljer sig från mängden på grund av en liten orsak – hämndbegär.

Förmågan att lämna det förflutna bakom sig är en viktig faktor när det gäller känslomässig intelligens, något som Skorpionen saknar.

Skorpionen har hjärtat utanpå kroppen. Det har inga svårigheter att visa sin sårbarhet men de är alltid rädda att någon utnyttjar deras “svaghet” mot dem.

Om det händer – om någon utnyttjar en Skorpion – slutar de aldrig jaga dem. Åtminstone inte förrän de har fått sin hämnd.

Förutom denna lilla småsak är Skorpioner ganska så känslomässigt intelligenta.

7. Stenbocken

stenbocken horoskop tecken

Stenbockar har inte tid för känslor. De är inte direkt en person du vänder dig till när du mår dåligt. Det är inte så att de inte bryr sig, de föredrar hellre att tala om fakta och ha en plan.

Deras känslomässiga intelligens är inte obefintlig. De tänker igenom saker och ting innan de beslutar sig och det är ett tecken på känslomässig intelligens.

De ger dig råd och berättar exakt vad du behöver göra, men de förlorar också tålamodet och går därifrån om du inte lyssnar på vad de har att säga.

Så, Stenbocken rankas i mitten på skalan för känslomässig intelligens.

8. Oxen

oxen horoskop tecken

Oxar är problemlösare. De har en empatisk sida som de döljer. Närhelst någon vänder sig till dem med ett problem, gör de sitt bästa för att hitta en lösning.

Problemet är att Oxen inte vet hur man sätter sig in i någon annans situation och de ger råd med sitt tankesätt och sina synpunkter.

När någon inte lyssnar på deras förslag, då de inte stämmer överens med dem som person, backar Oxen och lämnar dem själva.

Som tidigare nämnts, deras känslomässiga intelligens minskar på grund av att de inte kan sätta sig in i andra människors situation.

9. Lejonet

lejonet horoskop tecken

Lejon är mer egoistiska än känslomässigt intelligenta, men uppfatta mig inte fel. De är känsliga och känslosamma men bara i situationer där de verkligen bryr sig om någon.

Den person som fångar deras uppmärksamhet kan få allt de vill ha.

Sorgligt nog lyfter de inte ett finger när det gäller människor som de inte bryr sig om eller struntar i.

Känslomässig intelligens innebär att du har självrespekt och är medveten om dina styrkor och svagheter; något som Lejon inte är.

De är extremt självsäkra och de är vana att stå i centrum. De tror att de är bäst och att ingen är bättre än dem, vilket inte är sant.

10. Skytten

skytten horoskop tecken

De här människorna är inte särskilt känslomässigt intelligenta eftersom de är enstöringar. De föredrar att göra allting själva och stora folkmassor intresserar dem inte.

På grund av det, kan de inte utveckla sin förståelse och empati för andra – de är helt enkelt inte på samma plats med samma människor tillräckligt länge för att lära känna dem.

Känslomässig intelligens handlar om att bry sig om andra och visa empati, och inget av det är Skytten. De handlar på stört och de bryr sig inte om sina egna känslor, än mindre någon annans.

De gör vad de vill när de vill så länge det är roligt.

Skytten är inte en idiot när det handlar om känslor, de väljer helt enkelt att ignorera dem.

11. Väduren

väduren horoskop tecken

Vädurar gillar konfrontationer och håller inte tillbaka när de har något att säga, vilket vanligtvis slutar med att någon blir sårad.

Många drar slutsatsen att Väduren inte bryr sig särskilt mycket om andra människors känslor, och detta betyder i slutändan att de inte är känslomässigt intelligenta.

De har alltid bråttom och de är alldeles för upptagna för att stanna upp och tänka sig för hur någon annan känner sig. De handlar utan att först tänka sig för.

Deras äventyrliga livsstil är ingen grund att bygga ett känslomässigt förhållande på.

Vädurar älskar att ta ledningen och om det betyder att de behöver gå över lik, har de inga betänkligheter över det. Vad gäller Väduren, så har de ingen känslomässig intelligens.

12. Vattumannen

vattumannen horoskop tecken

När det gäller känslomässig intelligens ligger de definitivt i botten på listan, och orsaken är inte att de inte har någon utan för att de är helvetiskt rädda för känslor.

De skulle hellre utsätta sig för bungy-jump än att avslöja sina innersta känslor för någon.

De är känslomässigt handikappade; helt enkelt. Istället för att uttrycka sina känslor väljer de att uttrycka sig själva intellektuellt – och det är sant!

Man säger att Vattumannen är det mest intelligenta stjärntecknet.

Eftersom de vägrar att uttrycka sina känslor, hatar de att vara i närheten av folk som är känslosamma. Enligt dem kan känslor inte styra över förnuft.

Känslomässigt Intelligenta Stjärntecken, Rankade Från Mest Till Minst