Skip to Content

Sanningen Är Att Han Inte Är Känslomässigt Skadad – Han Är Bara En Skitstövel

Sanningen Är Att Han Inte Är Känslomässigt Skadad – Han Är Bara En Skitstövel

Ironiskt nog är sanningen om alla mänskliga förhållanden att vi har en tendens att rättfärdiga handlingarna hos de människor vi bryr oss mycket om.

Egentligen vill vi rättfärdiga för oss själva att vi älskar någon som uppenbarligen inte förtjänar vår kärlek och som inte förtjänar en plats i våra liv så vi kommer med ursäkter för den personens beteende.

Vi känner oss förödmjukade och dumma för att vi bryr oss om någon som vi vet är inte bra för oss och kanske inte ens en bra person i allmänhet, men vårt hjärta vägrar att acceptera detta begrepp och försöker kontinuerligt se vad som ligger bakom denna persons beteende mot oss.

Det är likadant för dig och den här killen som nu finns i ditt liv. Från det ögonblick du mötte honom gjorde han några saker helt klara.

Han gjorde det klart att han inte är någon som är villig att binda sig eller någon som kan ge dig den kärlek du förtjänar.

Trots att han förmodligen aldrig sa det högt så visade han det säkert genom sina handlingar.

Och sedan du träffade honom har han inte gjort någonting annat än att orsaka dig smärta.

Du har lidit mycket för hans skull och genom hur han har behandlat dig, men även det skrämde inte dig bort från honom.

porträtt av ung blond kvinna på en svart bakgrund

Så det är uppenbart att du har något som håller dig kvar med den här killen.

Självklart är det uppenbart att du har djupa känslor för honom. Du älskar honom och du skulle göra allt för att han skulle älska dig tillbaka.

Men av någon anledning sker det inte, trots alla dina ansträngningar.

Även om den här mannen uppför sig som en skitstövel mot dig för det mesta, närhelst du är redo att lämna den här situationen, så gör han något för att få dig att omvärdera ditt beslut.

Han gör någonting som gör att du ger honom en chans till, även om han inte förtjänar det. Han ger dig en liten bit av sin kärlek och uppmärksamhet – bara tillräckligt för att hålla dig kvar. Och det här är något ni håller på med i månader.

Efter mycket eftertanke har du kommit fram till en slutsats.

Du har kommit fram till att den här mannen faktiskt är känslomässigt skadad och trasig och att detta är orsaken till alla hans problem.

Detta är orsaken till hans beteende mot dig, och det är det som har gjort honom till den man han är idag.

Ledsen kvinna som reser med tåget

Det är därför han inte vill binda sig och det är därför han inte vill öppna upp för dig eller visa dig sitt innersta.

Eftersom han självklart har sårats tidigare och han är inte villig att låta detta hända igen.

Detta är något som får dig att tro att han inte är så illa som han verkar och det här är något som gör att du rättfärdigar hans beteende mot dig.

Du antar bara att den här killen behöver din kärlek att förändras, att han behöver din vägledning och ditt stöd genom livet och att du inte kan lämna honom i sticket.

Du ser dig som en superkvinna vars uppgift är att rädda den här mannen och att läka hans hjärta.

Jag avskyr att vara den som berättar det här för dig men chansen är att den här mannen inte är emotionellt skadad eller nerbruten.

Chansen är att han förmodligen bara är en toxisk man som spelar ett elakt spel utan någon anledning.

Jag vet att du försöker komma till botten av hans beteende och att du försöker hitta orsaken till hur han har behandlat dig, men det är dags att acceptera att vissa män gör det här och det finns inget du kan göra åt det.

Utomhus- stående av en sorglig tonårsflicka som ser fundersam om problem framme av en grå vägg

Jag vet att det här är smärtsamt för dig att höra men jag vill inte att du ska tro att den här killen älskar dig någonstans i djupet av sitt hjärta och att du bara behöver försöka lite mer för att hans kärlek ska komma upp till ytan.

Jag vill inte att du ska tro att han faktiskt springer bort från sina känslor för dig eftersom han är rädd för deras intensitet.

Jag vill inte att du ska tro att han är paralyserad av fruktan över att du skulle skada honom och att det är därför han vägrar att ge sig helt till dig.

Jag vill inte att du ska tro att det finns en sårbar liten pojke som väntar på att bli älskad, dold inuti den här mannen.

För att inget av det är sant.

Denna man har helt enkelt använt dig och din kärlek och vänlighet hela tiden.

Han använder dig för sitt ego, för sex eller bara för att han gillar att vara älskad av dig och att alltid ha någon som finns där för honom.

Hur som helst är huvudsaken densamma. Sluta komma med ursäkter för honom och se sanningen i ögonen. 

Sanningen Är Att Han Inte Är Känslomässigt Skadad - Han Är Bara En Skitstövel