Skip to Content

Vad Tänker Han När Vi Inte Har Kontakt? (6 Vanligaste Tankarna)

Vad Tänker Han När Vi Inte Har Kontakt? (6 Vanligaste Tankarna)

Vad tänker han när vi inte har kontakt?

Tänker han på mig alls eller har han helt och hållet glömt mig och gått vidare? Finns det någon chans att få vara med honom igen? Har jag gjort ett misstag genom att hålla fast vid ingen-kontakt-regeln?

Låt mig lugna dig och berätta att ingen-kontakt-regeln inte var ett misstag, det var det bästa sättet. Alla dessa frågor är oundvikliga och de kommer från vårt brustna hjärta och krossade drömmar.

De kommer från vår smärta och vår rädsla för att aldrig få tillbaka den där känslan vi upplevde med en viss person.

“Syns det inte, finns det inte” ekar i ditt huvud och du kan inte låta bli att tänka på det värsta scenariot.

Det är därför vår första instinkt när någon lämnar är att gå efter dem, få tillbaka dem, bevisa att vi är perfekta tillsammans och att vår kärlek är värd att stanna för och värd kampen.

Men det är precis vad vi inte borde göra. Det kommer bara att driva honom längre bort.

Ni båda behöver den här radiotystnaden, oavsett hur svårt det är. Det hjälper dig att ta reda på var ni befinner er och att bearbeta hela situationen. Ni behöver samla era tankar.

När du är ny i ett förhållande, har du inte det. Du kan inte tänka rakt, du är skadad och dina känslor är överallt.

man sitter på bänken nära gröna träd

Om du inte lämnar utrymme för andning direkt efter uppbrottet, kommer det definitivt att vara över och det kommer inte finnas någon återvändo.

Om du är stark nog att hålla fast vid ingen-kontakt-regeln, försök att inte bryta den. Det är lätt att falla i fällan att hålla kontakten med ditt ex och få känslan av falsk trygghet.

Den fällan kommer trösta dig och det kommer kännas bra att höra från honom och få ha honom nära men du kommer inte vara nöjd eller glad, åtminstone inte helt.

Det kommer att bli kortsiktigt och helt otillfredsställande. När han bestämmer sig för att lämna igen, kommer du bara att krossas.

Du måste ge det tid och vara bestämd och modig i ditt beslut att undvika att kontakta ditt ex.

Men de frågor jag nämnde först kommer fortfarande ta över dina tankar och du vill bara komma in i hans huvud för att se “Vad tänker han när vi inte har kontakt?”

Det är därför vi är här för att hjälpa dig. Han tänker definitivt på dig eftersom ingen-kontakt-perioden ger honom tillräckligt med utrymme för att göra det.

Det här är de vanligaste tankarna som en kille har under en ingen-kontakt-period:

1. Han är förvirrad

man i röd skjorta som täcker ansiktet

Förväntade han sig att du skulle ha skrivit till honom vid det här laget?

Han förväntade sig att du skulle ringa. Han förväntade sig att du skulle komma, knacka på hans dörr och kräva förklaringar.

Han förväntade sig ledsna Facebook-uppdateringar och Instagram-berättelser med meningsfulla, ledsna citat.

Istället fick han inget annat än fullständig radiotystnad.

Han är förvirrad men på ett bra sätt. Han tänker på dig, på alla om och hur och vad som hände som förändrade dig så mycket.

Han är rädd för att du har gett upp på honom redan och han kan bara inte tro på det. Desto mindre han vet om dig desto mer kommer han att undra om dig.

2. Han undrar om du saknar honom alls

man lutar sig på väggen bär svarta glasögon

Han är van vid att höra från dig och att se dig ofta och nu helt plötsligt är allt borta. Han kan inte låta bli att undra varför.

Du verkade förkrossad när ni gjorde slut och du faller inte för hans sena natt-sms och möjliga försök till ett ligg.

Du lämnade honom undrandes: “Var är den kvinnan som svarade omedelbart varje gång hans namn dök upp på skärmen?”, “Var är den kvinnan som inte kunde vänta med att träffa mig?” Eller “Varför ignorerar hon mig?”

Newsflash: Hon bestämde att hon ville ha mer än slumpmässiga sms och tillfälliga ligg.

Hon bestämde sig för att hon inte ville låtsas att killar kan vara vänner efter ett uppbrott eftersom det skadade henne.

Hon bestämde sig för att ge dig tid att komma till dina sinnens fulla bruk och se att hon är fantastisk och du hade något bra innan du förstörde det.

Hon håller fast vid ingen-kontakt-regeln tills du är redo att satsa allt. Hon är trött på att bara få smulor.

3. Han ångrar vad han gjort

man sitter på grå vadderad bänk

Efter att han har haft en chans att uppleva livet på egen hand, kommer han att börja sakna allt ni hade. Han kommer börja tänka att han gjort ett misstag.

Han kommer börja sakna dig och alla de stunder ni delade.

Han har tagit allt för givet. Distans fick honom att se att det ni hade var ovärderligt och om han inte anstränger sig omedelbart kommer du att glida genom fingrarna på honom.

Ibland vet du inte vad du har förrän du förlorar det, och så är det vanligtvis med män. Efter ett uppbrott är de vanligtvis ledsna men inte krossade.

De tänker inte på allt de har förlorat; först efter en tid, när de är färdiga med att festa och leva ut sina singeldrömmar, inser de att de saknar allt de hade med dig.

4. Han kämpar mot sin rädsla att binda upp sig

skäggig man i svart skinnjacka

Hans känslor är splittrade. Han vill ha dig men samtidigt är han rädd som in i helvete.

Det har inget att göra med dig utan det faktum att han helt enkelt inte är redo att göra något på lång sikt.

Han kommer förmodligen att övervinna dessa rädslor någon gång men frågan är om du fortfarande väntar då.

Sanningen är att engagemangsfobi kan vara länge och han är den enda som kan fixa det.

Det kommer komma en punkt där han måste möta sin rädsla eller förlora dig för alltid.

Hans kärlek till dig måste vara starkare än hans största rädsla, annars är han inte värd att vänta på och han är inte menad för dig.

5. Han undrar om du har gått vidare

man som har en kopp kaffe

Dejtar du någon annan? Han har inte haft någon kontakt med dig och han vet inte om det finns någon annan man i ditt liv och att inte veta tar kål på honom.

Han är rädd för att han bröt upp med dig och skickade dig rakt i någon annans famn.

Någon annan kan ta hans plats och ta vad han trodde alltid skulle vara hans. Du behöver inte göra någonting för att få honom att tro det, hans hjärna kommer på egen hand skapa alla slags scenarier.

Ingen-kontakt-perioden kommer skapa svartsjuka och få honom att inse vad han förlorat.

6. Han tänker inte alls på dig för att han tänker bara på sig själv

en man som sitter på en metallbänk

Om du hade oturen att stöta på en narcissistisk, självupptagen och manipulativ man, var så säker på att han bara har en sak i åtanke och det är han själv.

Han är den typ av man som du använder ingen-kontakt-regeln med för att komma över och inte för att få tillbaka. Smärtan efter uppbrottet blir olidlig oavsett din rationalisering och det faktum att du är bättre av utan honom.

Däremot kommer ingen-kontakt-regeln hjälpa dig i din läkningsprocess eftersom det värsta du kan göra är att riskera att falla ner i hans giftiga fälla igen.

Läkningsprocessen kommer att vara lång och svår men absolut värd det. Du har missat livet, följt hans behov, och det är dags att du börjar tänka på dig själv och bygga upp ditt liv från början.

Han kanske vill komma i kontakt men det kommer aldrig att vara för att han har förändrats eller vill att saker ska vara annorlunda.

Han vill det så att han kan uppfylla sitt sjuka behov för att få dig under hans kontroll. Han vill se om han kan locka in dig igen, så att han kan lämna dig igen.

Om du är medveten om att mannen du har dejtat är en narcissist eller har någon form av giftig personlighet, bör du under inga omständigheter bryta mot ingen-kontakt-regeln.

Håll honom så långt bort som möjligt från dig själv. Låt honom inte förstöra ditt liv längre.

Jag hoppas att några av dessa tankar kan hjälpa dig att förstå den övergripande situationen bättre och svara på huvudfrågan “Vad tänker han när vi inte har kontakt?”

Jag vet också att du är rädd för att ingen-kontakt-regeln inte fungerar på ett sätt som garanterar att du kommer få honom tillbaka. Men det är din bästa chans.

person som bär brun ryggsäck mitt i skogen

Att jaga efter honom, låta honom vara med dig när han känner sig ensam och det passar honom, och ger honom emotionellt stöd, att skicka det ena obesvarade sms:et efter den andra eller svara på hans lama sms kommer inte att få dig att komma någonstans.

Det kan ge dig en viss tillfällig tillfredsställelse, men han kommer inte att vara där för att stanna.

Men om han verkligen har starka känslor för dig då kommer ingen-kontakt-regeln att fungera och han kommer komma för dig.

Han kommer att flytta berg och göra sitt bästa för att få dig tillbaka till sitt liv igen. Han kommer inse att lämna dig var hans största misstag.

Det är därför viktigt att du inte tar det första steget – låt honom komma till dig. Han är den som gjorde slut så det är hans röra att städa upp.

Varaktigheten på ingen-kontakt-perioden är huvudsakligen upp till dig. Du måste bedöma hur mycket tid ni båda behöver för att låta saker falla på plats.

Det varierar oftast, cirka 30, 60 eller 90 dagar. Det viktiga är inte att bryta regeln, eftersom det kommer att göra saker svårare.

Ett annat mycket viktigt steg är att bedöma situationen när eller om han kommer tillbaka efter ingen-kontakt-perioden.

Du måste förstå varför han valt att komma tillbaka till dig. Du måste ta reda på om han kommer från en plats av kärlek eller behov.

Om han kommer från en plats av kärlek, har du inget att oroa dig för; han kommer gottgöra dig för all hjärtekross du gått igenom.

Han kommer försöka vara den bästa partner du någonsin har haft och du kommer vara glad för att ingen-kontakt-periodens svåra och smärtsamma dagar äntligen har gett resultat och du kommer äntligen att få din chans till lycka.

man lutar sig på väggen

Men om han kommer från en plats av behov, vill han komma tillbaka till ditt liv av helt själviska skäl.

Han kommer tillbaka för alla de goda sakerna och alla fördelarna med att vara i ett förhållande men han kommer inte ha för avsikt att arbeta eller anstränga sig.

Han kommer tro att det bara är tillräckligt med att vara där.

Om så är fallet, är du bättre utan honom och du borde inte låta honom komma tillbaka till ditt hjärta eller ditt liv.

Det värsta scenariot kommer inte heller vara så dåligt. Oavsett om du använde en ingen-kontakt-period för att få honom tillbaka eller att komma över honom, har du använt den tiden klokt.

En av de mest fördelaktiga och bästa sakerna i ingen-kontakt-perioden är att du koncentrerar dig på dig själv.

Du bygger upp ditt liv igen. Du sätter dig själv först för en förändring och du fokuserar på dina drömmar och önskningar.

När ingen-kontakt-perioden är över kommer du känna att du har fått en ny uppsättning ögon. Du kommer se att det är inte bara var han som behövde utrymme – du behövde det också.

Bli inte förvånad om du inser att du inte vill ha honom tillbaka efter ingen-kontakt-perioden. När du är i ett förhållande eller kort efter ett uppbrott är det svårt att se verkligheten.

Kanske fanns det många saker som inte fungerade, kanske bestämde du dig för att förbise vissa saker alltför många gånger och nu när du är långt ifrån honom inser du att han aldrig var den rätta för dig till att börja med.

Oavsett vad resultatet är och oavsett vilka insikter du kommer till, kommer ingen-kontakt-regeln definitivt att vara värt ett försök eftersom du utan tvekan kommer upptäcka och bygga en annan sida av dig själv som du kommer att älska och värna om mer än någonsin.

Vad Tänker Han När Vi Inte Har Kontakt? (6 Vanligaste Tankarna)