Skip to Content

7 Sätt Att Släppa Taget Om Någon Som Redan Släppt Taget Om Dig

7 Sätt Att Släppa Taget Om Någon Som Redan Släppt Taget Om Dig

Att släppa taget om en person du fortfarande älskar kan vara det svåraste du någonsin kommer att göra. Men det är någonting du faktiskt behöver göra för att ha en möjlighet att kunna fortsätta framåt och vara lycklig.

Innan du gör det behöver du fundera på om det är vad du verkligen vill och handla därefter. Jag kommer inte att ljuga och säga att det inte kommer att göra särskilt ont. Det gör det.

Men du klarar det. Om du inte vet hur du ska börja, kolla upp följande saker som kan underlätta hela processen.

1. Håll fast vid ditt beslut

kvinna med glasögon tittar på laptop

Det första du behöver göra är att hålla fast vid ditt beslut. Du kan inte säga att du ska göra slut med en person den ena dagen för att nästa dag ändra dig.

Om du inte gör det så kommer du bara att lida ännu mer. När du väl insett att det inte finns någon återvändo ska du kapa alla banden mellan er två. Detta innebär att du inte ska ha någon som helst kontakt med den personen.

Du ska inte kolla deras sociala medier, inte ringa dem och inte svara på deras sms. Du ska bete dig som att de inte ens existerar. Det är enda sättet på vilket du kan glömma dem utan extra stress och lidande.

2. Ge inte några fler chanser

man och kvinna upprörd efter strid som sitter på soffan

Förälskade människor beter sig galet. De gör saker som de aldrig trodde att de skulle göra. De låter andra trampa på dem i kärlekens namn. Men vad de inte inser är att kärleken inte borde göra ont.

Det är tänkt att den ska få dig att må bra i ditt eget skinn. Om du inte känner så borde du släppa taget. Släpp taget om kärleken. Den enda orsaken till att du borde blicka bakåt är för att se hur långt du har kommit på vägen.

Den gyllene regeln är att inte ge fler chanser åt människor som inte förtjänar dem. Och snälla du, låt inte nostalgin och några få fina minnen få dig att känna annorlunda.

Om du ger någon som inte respekterar dig en andra chans, kommer du återigen att gråta över dem, förr eller senare. Du ska därför hålla fast vid ditt löfte om att ingenting kan stoppa dig från att lämna dem.

3. Reagera på situationen

upprörd kvinna som skriker på mannen

Det värsta du kan göra är att stänga inne dina känslor. Det är det sista du borde göra. Om du mår dåligt, visa det. Gör det som du vill göra.

Om du vill prata med någon om det, gör det. Om du inte vill göra det, ta dig tid att vara ensam.

Gör allting som får dig att må bra. Acceptera faktum att du kommer att må annorlunda varje dag. Varje dag kommer att vara likt ett nytt kapitel där du behöver lära dig hur du ska bete dig.

Du behöver ta itu med den nya situationen och lära dig att leva ensam.

Det kommer att finnas saker som du kommer att ändra på gällande dig själv och du kommer att inse att du borde ha gjort dem tidigare. Men allt det är en del av själva processen och början på ditt nya liv.

4. Du kan inte sluta älska någon över en natt

rödhårig kvinna ledsen och ser på golvet

Det är helt okej att man fortfarande känner någonting för människor som inte längre är en del av ditt liv, speciellt om de betytt mycket för dig.

Om du fortfarande älskar ditt ex t. ex, så ska du veta att det är normalt att känna så.

Att komma över dem kommer att vara en lång process, men en som är värd att gå igenom.

Du behöver ta dig tid att släppa taget om någon eftersom det är någonting som inte sker på en minut eller två.  Det kan ta flera veckor eller månader.

Och när du tror att du helt och hållet släppt taget om dem, kommer du att inse att du fortfarande har känslor kvar för dem.

Så, ta den tid som behövs att släppa taget om dem. Det är ingenting som du bör skynda på. Det är någonting som måste komma naturligt. Det är enda sättet som det fungerar på.

5. Förlåt dem, men förlåt dig själv också

kvinna som ber med slutna ögon

En annan sak som du behöver göra är att förlåta dem för att kunna gå vidare. Men när du förlåter dem måste du se till att även förlåta dig själv. Undrar du varför?

Du borde förlåta dig själv för att du hållit fast vid någonting som slutade vara äkta för länge sen. Förlåt dig själv för alla gånger du satte dem i främsta rummet, för alla sömnlösa nätter och för att du blivit tagen för givet.

Efter det ska du förlåta dem för all smärta de orsakat dig, eftersom det är enda sättet för dig att komma vidare. Och när du slutligen gör det, då kommer du att se att du har det mycket bättre utan dem.

6. Omge dig med dina nära och kära

grupp kvinnor skrattar

När du väl beslutat dig för att släppa taget om någon du älskar behöver du all uppmuntran du kan få. Därför är det otroligt viktigt att du omger dig med vänner och familj.

De kommer att finnas till hands för dig så du slipper tänka på din partner. De vet vad du går igenom och de vet vad de ska göra.

Det är verkligen trevligt att ha goda människor runt sig när livet leker, men det är också viktigt att ha dem när det livet inte är så roligt.

Var bara tillsammans med dem, prata och umgås. Lita på mig, det är bästa sättet att komma över någon och acceptera det som händer i livet.

7. Var tillräckligt stark för att gå vidare

leende kvinna med slutna ögon som håller håret

När du väl tagit dig igenom alla stegen i sorgeprocessen, vet du hur du ska gå vidare. Det är mycket viktigt att du gör det utan att du ger dig in i någon nytt romantiskt förhållande.

Om du försöker hitta någon som ska trösta dig eller för att undvika att vara ensam så begår du ett ännu större misstag.

Men om du tar itu med din rädsla och verklighet själv, gör det dig ännu starkare som person. Den erfarenheten kommer att lära dig att du alltid kan lita på dig själv och att du ska först och främst ska tänka på dig själv.

Det kommer att vara svårt men det är det värt.

När du väl lärt dig hur du ska gå vidare och när du slutligen lärt dig att vara nöjd med att klara dig själv, kommer du att vara riktigt lycklig.

Och efter den smärtsamma erfarenheten du haft kommer du inte längre att göra fel val, eller åtminstone så kommer du att känna igen varningsflaggorna om du blir tillsammans med någon som inte förtjänar dig.

7 Sätt Att Släppa Taget Om Någon Som Redan Släppt Taget Om Dig