Skip to Content

Hur Du Sårar En Narcissistisk Man: 6 Effektiva Sätt

Hur Du Sårar En Narcissistisk Man: 6 Effektiva Sätt

Fastän hämnd sällan är hälsosamt så är du mänsklig och det är fullkomligt naturligt att du har ställt dig frågan hur du kan komma åt och såra en narcissistisk man.

Om du någonsin har varit i ett förhållande med en narcissist eller om du har fallit för en, så har du säkert undrat hur du kan få honom att betala för all smärta han orsakat dig.

Många kommer säga att det bästa du kan göra är att lämna honom och aldrig titta tillbaka, och de har inte fel. Men du har det här okontrollerade behovet av att ge igen och få honom att lida, åtminstone lite.

Även fast alla människor är olika så har narcissister några gemensamma känsliga punkter, och här 6 sätt att ta reda på vilka det är.

1. Förstå honom

upprörd par sitter i vardagsrum ingen prat

Om du verkligen vill hämnas på din narcissistiska pojkvän så måste du först och främst ta dig in i hans huvud.

Jag vet att det här är killen du planerade din framtid med och att du önskar att han inte var sådan, men om du vill såra honom så måste du kunna acceptera vissa saker.

För det första måste du sluta idealisera honom och se honom för vem han verkligen är.

Du måste acceptera att hans personlighet är narcissistisk och att han är giftig och att han alltid kommer vara likadan.

Om du vill hämnas för att du i hemlighet hoppas på att han kommer förstå vad han förlorar och inse att han älskar dig så måste jag stoppa dig redan nu.

Men om du verkligen vill såra honom så måste du ta dig in i hans huvud. Du måste tänka på hans svagheter, om vad som lyfter honom och vad som trycker ned honom.

Du måste använda allt detta mot honom och till din egen fördel.

Även om detta är en av de svåraste sakerna du måste göra, så måste du hitta ett sätt att stänga av alla känslor du har för honom.

Du måste låta din anledning vara din guide.

Om du verkligen vill såra honom så finns det ingen plats för ditt samvete eller skuldkänslor här.

Du måste vara säker på att det här är exakt vad du vill göra. Kom bara ihåg att den här mannen har sårat dig många gånger och alla dina tankar på skuld kommer att försvinna.

Du måste också förstå att din narcissistiska man aldrig kommer att älska dig och att du måste exkludera kärlek i denna ekvation.

Förvänta dig aldrig heller att han någonsin kommer vara annorlunda. Du kommer inte att lära honom en läxa genom att såra honom.

Han kommer fortsätta göra samma sak mot varje kvinna han möter i framtiden. Det du kommer att göra är att uppnå personlig tillfredsställelse, och det är vad ditt mål borde vara.

2. Prata om hans brister

unga par som sitter vid bordet i caféet

Trots att många tror att en narcissist är den som har kontrollen i förhållandet så verkar det bara så.

I själva verket är varje narcissist sårbar, och han låtsas bara vara tuff medan verkligheten egentligen ser helt annorlunda ut.

När du förstår att han är med dig för att stärka sitt ego så förstår du också att du faktiskt har kontroll över hela situationen och att du enkelt kan skaka om hans värld.

Även om det inte verkar som det, så har alla narcissister ett mycket bräckligt ego och deras låga självförtroende är deras svagaste punkt.

De får det att framstå som att de älskar sig själva och tycker de är perfekta, men det är långt ifrån sanningen.

En narcissist har bara ett mål med alla sina relationer och särskilt de romantiska: han vill ha bekräftelse.

När han precis träffade dig så visste han att du skulle bli ett bra offer för hans manipulation eftersom han såg hur förtrollad du var av honom.

Han såg att han lyckades imponera på dig och det är precis vad han söker.

Så om du verkligen vill såra honom så måste du ändra ditt sätt att vara på med honom.

Istället för att ständigt ge honom komplimanger och höja honom så måste du fokusera på hans brister.

Men för att kunna göra detta måste du ta av dig dina glasögon som förfinar allt och se honom för vem han verkligen är.

När du har uppnått detta måste du se till att påpeka bristerna på honom. Du behöver inte vara rak på sak när du förolämpar honom.

Få honom istället att tvivla på sitt yttre och sin intelligens. Detta är det största straffet för en narcissist.

Han kommer inte kunna sluta känna osäker, precis som han ville få dig att känna, och han kommer börja ifrågasätta allt han gör på grund av sitt behov att vara perfekt i allas ögon.

Därför kommer han göra allt i sin makt för att få din bekräftelse och beundran. I slutet av dagen är det just det som stärker honom.

3. Låt honom få smaka på sin egen medicin

par som ligger på sängen och skriver på sin telefon

Det bästa sättet att såra en narcissist som leker med dig är att ge honom en smak av sin egen medicin.

Det betyder att du borde börja behandla honom som han alltid har behandlat dig – som att han inte betyder någonting för dig.

Det betyder inte att du ska hota honom med att du kommer börja behandla honom som han förtjänar.

På så sätt skulle du bara ge honom en förvarning och han skulle förstå att du gör det för att hämnas. Istället borde du bara börja ignorera honom som han förtjänar.

Det första du behöver göra är att sluta prioritera honom.

Medan du har satt honom först sedan ni träffades, har han alltid behandlat dig som ett av sina alternativ och har alltid satt dig längst ner på sin lista.

Så istället för att vänta på att han ska behandla dig på sättet du förtjänar, börja behandla honom som om han är helt oviktig.

När han ringer dig, säg att du är upptagen och att du har andra viktigare planer som du helt enkelt inte kan avboka eller ignorera hans telefonsamtal helt och hållet.

Men var försiktig så att du inte överdriver, för då kanske han förlorar intresset. Bara lek med hans hjärna på samma sätt som han gjort med din.

Behandla honom som att han är viktigast i världen ena dagen för att dagen därpå behandla honom som det svin han är.

Låt honom fråga efter din uppmärksamhet och kärlek, på samma sätt som du har fått göra.

Se till att du ger honom tillräckligt av dig själv för att hålla honom kvar, men låt honom alltid vilja ha mer.

Men var försiktig och förvänta dig inte att han kommer förändras på grund av detta.

Förvänta dig inte att han ska förstå att hans beteende är fel bara för att han får uppleva samma sak själv.

Kom ihåg att en narcissist alltid tycker att han har rätt och att det inte är något fel på honom som behandlar dig så som han gör.

4. Kritisera honom framför andra

par vänner som sitter utanför

Vi har redan sagt att du inte kan lära en narcissist en läxa och att du inte kan lära honom att bry sig.

Men vad du kan göra är att skämma ut och förnedra honom. Vi har redan nämnt att det enda målet för varje narcissist är att få bekräftelse och att stärka sitt ego.

Därför har han aldrig riktigt brytt sig om sina egna egenskaper och personlighetsdrag.

I själva verket bryr han sig inte om hur han ser ut i dina ögon efter att han märkt att du har fallit för honom.

Vad han dock bryr sig om är allmänhetens uppfattning och uppfattningen av andra människor i hans närhet.

Kom ihåg att du var en av dessa i början och han gjorde allt han kunde för att imponera på dig.

Han har levt likadant hela sitt liv – försökt imponera på alla omkring honom och försökt dölja sin riktiga personlighet.

Han gör allt detta för att han ljuger för sig själv och för att han vägrar acceptera sitt sanna jag.

Därför är de flesta narcissister faktiskt uppskattade bland sina nära och kära och på sin arbetsplats.

Och det är därför dom i allmänhet har svårt att tro på sina offer, och varför deras offer har svårt att tro på sig själva och tror att de överdriver.

Varje narcissistisk man har jobbat hårt för att bygga upp denna imaginära värld där han är en älskad och respekterad person.

Man i svart blixtlåsjacka med solglasögon

Så om du vill såra honom för all den smärta han utsatt dig för måste du spräcka hans bubbla. Ett av de mest effektiva sätten att göra detta på är att skämma ut honom inför andra.

Jag säger inte att du ska förolämpa honom inför andra. Men när du tänker efter så känner du honom bäst.

Du känner till hans sårbarheter och alla hans brister, oavsett hur mycket han har försökt dölja dom.

Istället för att höja honom framför andra, så fokusera istället på hans brister. Men du måste vara diskret för att vara säker på att han inte genomskådar dina avsikter.

Om du vill förödmjuka honom så ska du fokusera på att förminska hans värde framför andra och behandla honom som om han är under dig – på samma sätt som han alltid har behandlat dig.

Detta kommer aldrig att ha samma effekt om du inte gör det offentligt. Ingen narcissist tål att någon ser ner på honom, och det är precis vad du vill uppnå.

Detta kommer göra honom osäker och det kommer få honom att ifrågasätta alla hans beslut. Det kommer sänka hans självkänsla och göra honom paranoid.

Och såklart, varje gång han försöker anklaga dig för att göra just det så måste du övertyga honom att han inbillar sig och att du bara försöker ge honom råd för hans eget bästa.

5. Få honom att tvivla på din kärlek för honom

mannen i vit t-shirt står bredvid fönstret och tittar ut

En narcissistisk manipulator måste vara säker på din kärlek till honom. Från det ögonblicket han la ögonen på dig har hans enda mål varit att göra dig kär i honom.

Kommer du ihåg hur han låtsades vara den perfekta killen i början? Hur han behandlade dig som en drottning och hur han alltid satte dina behov framför alla andras?

Kommer du ihåg hur han sa att du är hans drömkvinna och den viktigaste personen i hans liv? Hur han sa att han verkligen älskar dig?

Hur glad du var för att du äntligen träffat ditt livs kärlek som kunde göra dig glad och få dig att känna dig älskad, oavsett vad?

Jag är säker på att du nu vet att allt detta var en förklädnad. Varje narcissist beter sig på det sättet tills han får vad han vill ha.

Du måste komma ihåg att narcissistiska män skiljer sig från de flesta männen där ute.

Och när jag säger att han behandlar dig bra tills han får vad han vill ha så talar jag inte om bara sex. Självklart är sex viktigt för honom men det är inte hans mål.

Att du ligger med honom räcker inte. Han vill vara säker på att han har hela dig. Det betyder att han vill vara i ditt hjärta, din själ och dina tankar.

Och om du verkligen vill såra honom så får du inte ge honom den tillfredsställelsen.

En narcissist kan aldrig vara så säker på din kärlek för honom att han börjar ta dig för givet.

Till en början kommer han att göra stora, romantiska gester och han kommer inte att ha några problem med att uttrycka sina känslor för dig.

Han gör detta för att vilseleda dig och för att du ska tro att han är speciell.

Han vill se till att han har lämnat ett permanent avtryck på ditt liv, och det är något du aldrig får låta honom tro.

Låt honom istället ifrågasätta dina känslor och intentioner. Var inte alldeles för kylig, det kommer bara jaga bort honom innan du hunnits hämnas.

Men få honom att tvivla på ifall du någonsin älskade honom och om hela ert förhållande var på låtsas.

Låt honom undra ifall det finns någon annan i ditt liv och om han var den som körde med dig, eller om du var den som körde med honom.

6. Älska dig själv

porträtt av leende kvinna utomhus

Du har säkert hört detta miljoner gånger och tycker att det bara är en kliché.

Jag vet att du tycker att det är en tom fras och det är ingenting som slår dig när du tänker på hur du skulle kunna såra en narcissistisk man.

Men låt mig tala om för dig att den bästa hämnden på en narcissist är att älska och respektera sig själv.

Alla narcissister är osäkra och har problem med sin självkänsla.

Han är tyvärr inte medveten om sin narcissistiska personlighetsstörning och han vägrar erkänna för både sig själv och andra att han behöver professionell hjälp.

Han försöker därför läka genom sina offer, och du är ett av dom.

Han klarar inte av att vara med någon som har högt självförtroende och som inte har problem med sitt ego, speciellt om det är en kvinna.

Istället för att jobba på sina egna problem så försöker han dra ned sina offer till hans nivå och förstör deras självförtroende.

Det är det enda sättet för honom att själv känna sig värdefull.

Innerst inne är han medveten om sina brister och försöker dölja dessa genom att förminska dig och få dig att ifrågasätta ditt eget värde.

Bara då kan han känna att han är över dig.

När han åstadkommer detta så har han lyckats. Om du verkligen vill såra en narcissist så måste du visa honom att han har misslyckats med att förstöra dig.

Du måste visa honom att du mår bra och att du vet att du är värdefull, fastän han aldrig kunde se det.

Du måste visa honom att du respekterar dig själv, fastän han aldrig gjorde det. Du måste visa honom att du älskar och prioriterar dig själv. Det är den bästa hämnden.

Hur Du Sårar En Narcissistisk Man: 6 Effektiva Sätt