Skip to Content

Hur Du På Bäst Sätt Räddar En Relation Som Är I Kris

Hur Du På Bäst Sätt Räddar En Relation Som Är I Kris

Du vet den där vidriga känslan i magen som du känner när du tror att det är över? Tecken på att det faktiskt är över hittar du vart du än tittar.

Plötsligt blir enkla konversationer svåra och de leder också till bråk. Sms ignoreras. Din partner börjar dra sig tillbaka mer och mer. Panik uppstår.

Plötsligt dyker frågan “Kommer vårt förhållande att falla isär?” upp. Förhållanden tar slut av många olika anledningar.

Men om det är så att din partner lämnar dig på grund av saker som du gör om och om igen för att skjuta iväg honom så är det viktigt att du tar tag i dig själv och ändrar på ditt beteende.

Detta är inte något som du kan lösa över natten. Det finns vissa saker som du kan göra för att försöka rädda ditt förhållande samt för att få din partners uppmärksamhet.

Lyssna verkligen på vad din partner säger som du annars ignorerar

par i kärlek sitter i köket och dricker morgonkaffe hemma

“Jag önskar att jag skulle ha lyssnat” är ett klagomål som man ofta kan höra från individer vars förhållande med någon som de älskar har tagit slut.

Människor som pratar mer än vad de lyssnar slår alltid fel. Det säger verkligen att de har en attityd som skriker “jag är viktigare än dig” och ingen gillar en sådan person.

Du kanske inte vill att folk ska uppfatta dig så men de kommer att göra det om du inte visar mer intresse för dem.

Om du vill rädda ditt misslyckade förhållande så måste du öppna dessa tre saker: dina ögon, dina öron och ditt hjärta. Att aktivt lyssna på vad någon har att säga involverar alla tre.

Ögonen är där för att ge dig partner din fullständiga uppmärksamhet. Titta på honom när ni pratar. Lyssna utan att avbryta.

Undvik att säga saker så som “ja, men…” Att lyssna med ditt hjälp av ditt hjärta visar empati för din partner. Det säger att du bryr dig om honom, och det är alltid uppskattat.

Var dig själv, alltid

tänkande kvinna med slutna ögon

En av de saker som kan tänkas driva bort din partner är okontrollerat negativt beteende hos dig. Han kommer att känna sig fast med någon som inte står bakom sitt egna beteende.

Det är helt utmattande att vara i ett förhållande med en sådan person. Han kommer snabbt att trötta på det och lämna.

Om du ständigt kommer på ursäkter för dig själv, skyller på din partner eller ger tomma löften så riskerar du att förstöra ditt förhållande helt och hållet.

Vakna! Ta dig en lång titt i spegeln. Du måste lära att bete dig innan han lämnar dig för gott.

Allt du behöver göra är att helt enkelt säga “du har rätt, jag ber om ursäkt” och du kommer att lösa så många problem i ditt liv.

Få tillbaka förtroendet genom att reparera skador

par som pratar med varandra

Relationer kan inte överleva enbart med hjälp av kärlek. Tillit är grunden som alla relationer är byggda på.

Om det inte finns något förtroende mellan dig och din partner så lider ert förhållande också såklart.

För att återuppbygga förtroendet så måste du först reparera den skadan som du har orsakat. Det kan du göra såhär:

– Medge att du har fel

– Ta ansvar för ditt beteende utan några ursäkter eller försök att skylla på någon annan

– Förstå varför dina handlingar skadade din partner

– Be om förlåtelse

Fokusera på din partners behov som du försummade

par som håller händer medan du vilar på soffan hemma

Försummelse är ett hemskt ord när det kommer till relationer. Att ta din partner för givet är också väldigt illa. Det är helt enkelt negativa saker som man helst vill undvika i ett hälsosamt förhållande.

Om du vill rädda ditt förhållande som du bryr dig om så måste du fokusera på din partners behov. Det kan absolut inte handla om dig hela tiden.

Lyssna på hans musik. Titta på hans favoritsport. Visa ett genuint intresse för saker som är viktiga för honom. Lär dig din partners kärleksspråk.

Att fokusera på din partners behov med genuint intresse kommer att skicka ett budskap till honom att han är viktig för dig.

Din partner kommer garanterat att lägga märke till det men du måste ge det lite tid. Förvänta dig inte att det händer direkt, allt handlar om tålamod.

Prova något gammalt

Par som tycker om härlig solnedgång, går på stranden

När ett förhållande går framåt så blir det alltför lätt att komma på ursäkter till varför ni inte har tid för varandra.

När ni väl träffas så gör ni saker och ting som en form av skyldighet gentemot varandra.

Relationer tenderar att börja spricka när vi slutar dela på de livliga saker som vi brukade med vår partner.

Dessutom, ju mer förhållandet börjar spricka desto mer börjar vi tröttna på dessa aktiviteter.

Vi kan gå emot detta genom att åta oss att delta i aktiviteter som du och din partner brukade njuta av tillsammans.

Låt oss säga att ni brukade gå på promenader, låt då inte en lång arbetsdag stå i vägen för det. Gå ut med varandra, som ni gjorde förut.

Att delta i aktiviteter som får antingen dig eller din partner att vara nöjd kommer också att hjälpa ert förhållande på lång sikt. 

Var jämn med dina ord och handlingar

Par som njuter av kaffe

Vissa pratar mycket men det är allt de gör. Andra förstår vad vi pratar om här och tar till sig det och ändrar på sig. De är seriösa och vill bevara förhållandet som de bryr sig om.

De backar upp deras ord med handlingar. Detta gör de varje dag. Med tiden blir det då uppenbart att deras kärlek faktiskt är äkta.

Om du vill rädda ett misslyckat förhållande så måste du vara villig att förändra ditt hjärta också. Var beredd att jobba väldigt hårt.

Detta är inte för några fegisar. Om du skadar din partner och rubbar ert förtroende så tar det tid att bygga upp det igen.

Om du verkligen älskar den här personen så spelar det ingen roll hur lång tid det tar, se till att göra det!

Hur Du På Bäst Sätt Räddar En Relation Som Är I Kris