Skip to Content

6 Sorgliga Psykologiska Skäl Varför Män Är Otrogna

6 Sorgliga Psykologiska Skäl Varför Män Är Otrogna

Att vara otrogen suger. Så är det. Det är aldrig trevligt att höra att din partner var otrogen mot dig medan du gav honom all din kärlek, de bästa åren i ditt liv och ditt ovillkorliga stöd och förståelse.

Men sanningen är den att vara otrogen idag händer som om det vore helt normalt. Killar är otrogna gentemot tjejer och tjejer är otrogna gentemot killar. Det ser ut som om de tävlar i vem som kan vara otrogen mer.

Den gamla typen av kärlek där du är enbart med din partner resten av ditt liv finns inte längre.

Den eviga kärleken som varar för alltid och som människor kommer att prata om finns heller inte längre.

Tyvärr är attraktion allt du kan bygga din kärlek på medan verklig kärlek försvinner långsamt.

Men i all det här kaoset så ville jag alltid veta varför en kille är otrogen mot den kvinnan som han svär att han älskar.

Varför? Vad är den vetenskapliga eller psykologiska orsaker bakom det?

Vet du vad? Jag fick reda på allt om de möjliga orsaker som ligger bakom varje otrohet.

Om du vill veta vad som händer i deras huvud och var de når deras brytpunkt, läs mer och ta reda på de verkliga orsakerna till att män är otrogna.

1. De vill se om de fortfarande är önskvärda för andra

stilig man i kostym som ler

Om en man är i ett långvarigt förhållande så kanske han tror att han inte längre är attraktiv för andra kvinnor och han kommer att göra allt för att bevisa för sig själv att han har fel.

Det är just nu han kommer att börja jaga andra kvinnor och vara otrogen med dem.

Under den tiden kommer han att börja ta hand om sitt utseende mer än annars och han kommer att försumma sin partner.

Han kommer förmodligen att tappa intresset för henne och börja leta efter andra kvinnor på dejtingsajter.

Adrenalinet får honom att känna sig önskvärd igen och han vill inte släppa den känslan.

Problemet är att allt det är i hans huvud och på grund av hans annorlunda beteende gentemot andra kvinnor och deras feedback så kommer han gärna att fortsätta jakten.

2. De vill prova något nytt

nyfiken man tittar på kvinnan

Män kommer till en fas i deras liv där de börjar lägga märke till saker som de aldrig märkt tidigare. De kommer att börja märka att några av deras vänner har bättre jobb, vackrare fruar eller mer pengar.

Om de inte kan visa upp samma saker så blir de besvikna och frustrerade.

Det är bra känt att många killar agerar som små bar och att om de inte får vad de vill med en gång så kommer de att fungera som bortskämda snorungar.

Om livet inte ger dem allt som de ville ha så kommer de att söka tröst på något annat ställe.

Och vad är bättre än att hitta en ny kvinna, en själv som kommer att kunna förstå dig och som kommer att ge dig lite aktion utan några förbindelser.

Det är så de börjar sin otrohet och de kommer att fortsätta och vissa av de kommer till och att bli kära i sina älskarinnor. På detta sätt bryts många äktenskap och barn lever i trasiga hem.

3. De är osäkra

ung man tittar på spegeln

Om en man är osäker så kommer han att försöka visa sig själv att han kan göra bättre och att han kan förföra vilken kvinna som helst.

Kanske behöver han mer tid än vanligt för att göra det men när han når sitt mål så kommer han att vara väldigt stolt över sig själv.

Den nya känslan kommer att fylla honom med glädje och lycka och han kommer inte att kunna hålla sig borta från sitt nya beroende.

Han kommer till och med att undra varför han inte gjorde något liknande tidigare eftersom det känns så bra.

När han inser att han har hittat medicinen för sina problem så kommer han bara fortsätta att göra det utan någon ånger alls.

Det finns killar där ute som till och med går så långt att de lämnar sina familjer för att vara med sina älskarinnor.

Allt kommer från känslan av osäkerhet och i slutändan är det den enda anledningen till att deras relationer faller sönder.

4. De är otrogna eftersom alla deras vänner är det

man och kvinna kysser passionerat

Grupptryck är helt klart en knepig sak. Om en man ser att alla hans vänner har någon på sidan och om de berättar för honom hur bra det är så kommer han att prova det åtminstone en gång.

Om hans vänner säger till honom att det känns så fantastiskt att koppla av med en kvinna som inte ber om förklaringar, som alltid ser bra ut och som får honom att må bra så kommer han att prova det förr eller senare.

Han kommer att vara nyfiken eftersom han vill veta om han kommer att känna på samma sätt.

Därför kommer han att börja utforska med andra kvinnor, lära sig nya saker som kommer att upphetsa honom och bete sig som han aldrig gjort förr.

Problemet är att allt börjar så oskyldigt men när det går framåt så blir konsekvenserna mer och mer tydliga.

5. De är otrogna för att de kan

man flirta med kvinnan i baren

De flesta män erkänner att anledningen till att de någonsin varit otrogna är för att de hade chansen till det.

Om du lägger till lite alkohol i den historien så är det garanterat att de kommer att hamna på ett hotellrum med en annan kvinna.

Vissa av dem kan till och med vara i lyckliga äktenskap och ha liv de alltid har drömt om men de känner att något saknas. Så de börjar vara otrogna mot sina partner och tror att det kommer att få de att må bättre.

Men vad de inte vet är att denna glädje och lycka bara kommer att pågå en kort stund eftersom det är svårt att hantera två kvinnor.

Du måste ljuga, komma på ursäkter och sova med ett öga öppen om du vill få dem båda att må bra.

Varje man tröttnar på det och han kommer att inse att otrohet och att leva ett sådant liv var allt annat än ett bra beslut. Så nästa gång du vill vara otrogen, ge upp den idén eftersom det verkligen inte är värt det.

6. De letar efter vad de inte får hemma

olyckliga par sitter på sängen

Det finns män som är så själviska och om de inte får vad de vill ha hemma så kommer de att hitta det på en annan plats.

Vissa går så långt att de erkänner för sina fruar och tror att de inte vill stanna efter att de hör hur de mår.

Vad dessa män inte vet är att dessa kvinnor, deras fruar, ibland är trötta på att laga mat, städa, ta hand om barnen och gå till jobbet.

Män beter sig som hotellgäster och sedan skyller de på att deras fruar är så trötta och att de därför inte har sex längre. Det suger. Det gör det verkligen.

Det gör så ont att höra något sådant från någon du delar ditt liv med, som du gav de bästa åren i ditt liv och som du alltid sätter först.

Killar som göra detta tror faktiskt inte att de gjort något dåligt och i de flesta fall skyller de på sina partners.

De är helt enkelt blinda och ser inte alla de dåliga saker som de gjort, de gör heller inget för att förbättra sina relationer.

 

6 Sorgliga Psykologiska Skäl Varför Män Är Otrogna