Skip to Content

35 Taktiska Sätt På Vilka Narcissister Kontrollerar Sina Offer

35 Taktiska Sätt På Vilka Narcissister Kontrollerar Sina Offer

1. En narcissist hotar dig för att avskräcka dig. Han vill att du ska sluta tänka och lyssna blint på honom.

2. De anklagar dig för att du står ut med någons dåliga beteende, samtidigt som de behandlar dig illa varje dag utan att tänka på att det är deras problem. Det kan aldrig vara deras problem. Det är alltid någon annans.

3. De ger konstiga komplimanger, vilka allt oftare låter mer som förolämpningar än beröm.

4. De saboterar för dig eftersom de inte kan hantera din framgång. I deras värld är de bäst, smartast, och vackrast; alla andra är värdelösa.

5. De skapar en perfekt bild av sig själva för utomstående. För en komplett främling ser de felfria och framgångsrika ut.

6. De går hur långt som helst för att behålla imagen av sig själva som de skapat. Om det betyder att de behöver gå över lik för att uppnå det, tvekar de inte en sekund.

7. De tar aldrig initiativet till någonting. De låter dig hantera problemet och när du löst det övertygar de dig att du gjort det dåligt och att de kunnat göra det mycket bättre.

8. De tänker inte ens på dig som person, en självständig individ. De anser dig vara en förlängning av dem själva.

9. Fruktan är deras främsta vapen. De använder rädsla för att få full kontroll över dig.

10. När någonting är fel anklagar de dig och säger att du är alldeles för känslig för att handskas med livet.

man tittar på kvinna med vinterlock

11. Sårbarhet är inte något positivt; det är en svaghet enligt varje narcissist då de är funtade på ett annorlunda sätt.

12. Deras självsäkerhet är inte falsk. De tror verkligen att de är det bästa man kan få.

13. De förstorar upp något från det förflutna och övertygar dig om att de hände exakt så som de berättat för dig, du har bara glömt eftersom du är ‘för känslig.’

14. De sätter upp fällor med vilje för att de själva ska dyka upp och vara ‘räddare i nöden’ när du faller.

15. De sårar dig med vilje så att de kan använda sin noga uttänkta plan för att ‘be om ursäkt’ – med andra ord, fånga dig.

16. De missar inte tillfället att öppet förödmjuka dig inför andra.

17.De hotar med att slå sönder eller ta dina tillhörigheter.

18. De förödmjukar dig varje gång de får chansen till det och ändå undrar det över varför ditt självförtroende är så dåligt.

19. De kan inte kontrollera sina känslor eftersom de inte har kontakt med dem.

20. De hotar alltid med att lämna dig eftersom de vill att du ska böna och be dem stanna. De måste få höra att du behöver dem och att du inte kan leva utan dem.

man i skugga närbild foto

21. Ett säkert sätt att försäkra sig om att de har full kontroll över dig är att se till att du tror att ingen kan älska dig. De behöver få dig att tro så lågt om dig själv att du tackar Gud för att du har dem i ditt liv. För enligt din narcissist, är du lycklig över att någon älskar dig.

22. De skäller ut dig varje gång du inte gör som de vill.

23. Hela ert förhållande handlar om kontroll. Narcissister behöver ha kontroll. Om de inte har det är de fullt kapabla att krossa dig känslomässigt så till den grad att du inte känner igen dig själv, bara för att få dig att lyda deras minsta lilla vink.

24. Om du vid något tillfälle i ert förhållande kommer till sans och vill hitta en väg ut, om du trotsar dem, är det inte okej för dem. Direkt efter din revolt straffar de dig.

25. De fångat dig i sitt nät och gör det nästan omöjligt för dig att bryta dig loss.

26. När det passar dem visar de sina känslor och är kärleksfulla, men när det inte passar dem så är de kalla, vilket är förkrossande för alla som inte är sociopater.

27. De har hand om ekonomin.

28. De kontrollerar allt bakom din rygg eftersom de behöver veta allt som händer runtomkring.

29. Varje beslut du tar ifrågasätts. Det är inte för att de inte litar på dig, det är för att du ska tvivla på dig själv efter ett antal ‘du klarar inte någonting’.

30. Det ser till att den person du är, inte är acceptabel. De vill förändra dig och förinta ditt självförtroende så att du börjar tro på att du behöver förändras eftersom den peronen du verkligen är, inte är tillräckligt bra.

man i mörker med motorcykel

31. De påpekar ständigt dina fel och brister och de säger rakt upp i ansiktet att du behöver förändras och vad det är som de inte gillar.

32. Varje misstag du gör används mot dig. Det är som att du inte tillåts göra misstag, men å andra sidan, deras misstag räknas inte eftersom de aldrig erkänner att de gjort några.

33. Om du slutar prata med dem, gör de allt de kan för att provocera dig och få dig att prata så att de återigen kan vända sakerna till sin fördel.

34. De lämnar dig aldrig ifred eftersom de behöver förhållandet långt mycket mer än du. Du föder deras narcissism, något de inte kan leva utan. Så de utnyttjar dig, de tvingar dig att gå samtidigt som de försöker hålla dig kvar.

35. Sorgligt nog, i slutändan är det den goda som blir känslomässigt nedbruten medan skurken går vidare till nästa offer, hur perfekt som helst i en främlings ögon.

35 Taktiska Sätt På Vilka Narcissister Kontrollerar Sina Offer