Skip to Content

7 Saker Du Måste Prova Innan Du Lämnar Relationen

7 Saker Du Måste Prova Innan Du Lämnar Relationen

Fastän förhållanden borde vara enkla och fina så är de oftast väldigt komplicerade och känns ibland meningslösa. Du blir sårad av din partner men försöker ändå att prata ut om det för att göra det bättre.

Är det verkligen värt det? Om du tror på själsfränder så skulle du inte vilja förlora personen du har letat efter genom att bara ge upp, eller hur?

Relationer är hårt arbete och ansträngning. Men låt oss vara ärliga, det finns tecken som visar på att ett förhållande är över.

För att du ska kunna veta ifall ett förhållande verkligen är över, är det viktigt att prova några saker först, bara för att vara helt säker.

Du vill inte ångra att du lämnar någon som älskar dig utan att åtminstone fråga dom vad som hände.

1. Kommunikation

man och kvinna pratar utanför

Jag går alltid tillbaka till kommunikation som någonting heligt vad gäller alla problem i livet.

Om du frågar din partner vad som är fel, varför han inte pratar med dig, varför han inte svarar på dina meddelanden, och han då svarar på ett elakt sätt eller inte vill prata om det alls – lämna honom.

Han förtjänar inte dig.

Men om han har en tillräckligt bra anledning, som att han exempelvis har för mycket på jobbet, tala om för honom hur mycket det skulle betyda för dig om han ägnade tid åt er två, att han pratade med dig, ringde dig, skrev tillbaka.

Om han inte ändrar på sitt beteende så var tydlig med att du inte kommer att upprepa dig själv. Det finns ingen anledning att förlora sömn över någon som inte respekterar dig och dina behov.

2. Ingen kontakt

kvinna med ryggsäck som tittar på naturen

Om kommunikation inte fungerar, försök att distansera dig helt och se vad som händer.

Om han ser att du har varit lite annorlunda och att du inte längre finns där för honom så kommer han att ifrågasätta vad han gjort fel och han kommer att försöka göra det bättre.

Ringer han inte samma dag du väljer att ta distans så tror jag inte att du behöver vänta längre. Du förtjänar mer än att stirra på en svart skärm.

3. Vad fick dig att falla för honom?

kvinna på soffan i djupa tankar

Ställ dig själv dessa frågor: Vad fick dig att falla för honom? Vad förde er samma? Gå tillbaka till rötterna och fundera på vad det var som var så attraktivt med honom.

Om han har förändrats helt så är han inte den person du blev kär i, så varför anstränga sig för att försöka få honom att bli som förut?

Självklart förändras människor, de blir en bättre version av sig själva varje dag, men låt oss vara ärliga – om han är en helt ny person så är han inte den du vill vara med.

4. Testa någonting nytt

man och kvinna som går i naturen

Om er kommunikation fungerar väl men förhållandet helt enkelt börjar bli tråkigt och ni inte verkar kunna hitta på någonting intressant att göra tillsammans längre så testa någonting nytt.

Testa någonting ingen av er har gjort och analysera situationen. Om det hjälper och du känner att förhållandet kan fortsätta utan att ifrågasätta det så har ni gjort ett bra jobb.

Har ni aldrig rest tillsammans så gör det. Packa era väskor och gå och ha roligt!

5. Känn igen problemet

kvinna på bänken i djupa tankar

Vi alla lider av någonting som hänt i vårt förflutna. Har du sett många äktenskap och förhållanden falla isär så är det någonting du är van vid, och det är svårt att förändra någonting du har blivit lärd sen barnsben.

Dessutom kan människor i din närhet påverka hur du reagerar i ditt förhållande. Försäkra dig om att det du känner faktiskt är dina egna känslor och inte någon annans.

När du har svaret på det, var noga med att ta itu med problemet. Varför känner du dig oälskad eller varför känner du att förhållandet är över? Finns det hopp?

Om svaret är nej så finns det inte mycket du kan göra.

6. Sakta ned

kvinna som lägger i blad

Det är viktigt att ibland sakta ned och se vad som händer. Se förhållandet från ett annat perspektiv och förstå vad som händer. Ta din tid att observera situationen och ta hand om dig själv.

Vi drunknar ofta i våra känslor och ger inte oss själva utrymme att analysera dom. Detta kan vara den rätta tiden att göra det.

7. Det är inte ditt ansvar att rädda relationen

kvinna i stråhatt som sitter på bänken

Det viktigaste du måste förstå! Det är inte ditt ansvar att rädda relationen. Se vad som händer när du ger dig själv tid att tänka.

Den bästa lösningen kanske är att lämna och gå vidare, men det kan vara så att det bara är en fas ni går igenom.

Du måste bara veta att du inte kan rädda någonting som redan är förlorat.

7 Saker Du Måste Prova Innan Du Lämnar Relationen