Skip to Content

Jag Är Inte Den Som Ger Upp Lätt Om Folk, Men Du Är Inte Längre Värd Att Slåss För

Jag Är Inte Den Som Ger Upp Lätt Om Folk, Men Du Är Inte Längre Värd Att Slåss För

Vad kan jag säga – jag är en slagskämpe. Jag går hela vägen. Jag ger inte upp när saker blir tuffa eller när jag blir trött. På något sätt hittar jag alltid energi för mina strider.

Jag finner styrka även när andra skulle ha förlorat hoppet för länge sedan.

Jag ger aldrig upp om människor jag älskar. Du vet det, eller hur? För att du förtjänade att se mig vända ryggen åt dig, men det gjorde jag inte. Eftersom jag trodde att du var värd kampen.

Jag trodde att det skulle vara så svårt, att kärleken skulle göra ont ibland, att jag måste gå mil i smärta innan jag får känna ett uns av lycka.

Så jag kämpade för dig som att jag aldrig kämpat för någon förut.

Livet var svårt för mig men jag lärde mig inte ge upp lätt.

ung flicka som bär röda solglasögon

Jag kämpar och jag försöker och om jag faller så bara reser jag mig upp igen och jag fortsätter att kämpa för vad jag vill ha tills jag inte kan slåss längre, tills det är det enda alternativet som lämnas kvar.

Och även då övertygar jag mig om att försöka en gång till, att kanske det här sista försöket kommer att göra skillnad.

Och du har ingen aning om hur toxiskt detta är för mig.

Du är något speciellt, vet du? Jag älskade dig. Jag älskade dig även när du gav mig alla anledningar till att inte göra det.

Även när du behandlade mig som att jag inte skulle behandla den person som jag hatar mest i den här världen. Du spelade spel med mig.

Du fortsatte att lova högt och lågt, som du aldrig hade för avsikt att hålla och du gav mig bara mer smärta. Allt jag levde med var besvikelse efter besvikelse.

Men jag sa till mig själv att det inte spelar någon roll och jag övertygade mig om att saker skulle förändras mycket snart. Men saker förändrades aldrig med dig.

kvinna sitter på gräset

Saker kommer aldrig att förändras med dig. Du är den du är. Och du ser inte att det är något fel på dig. Du ser inte att det är något fel på hur du behandlar andra eller hur du behandlade mig.

Och ärligt talat såg jag inte heller det i början. Men jag öppnade äntligen mina ögon.

Jag kan äntligen se dig för den du är. Jag kan äntligen sluta lura mig själv och berätta för mig själv att du är en bra kille. Du är inte en bra kille.

Nu förstår jag att jag inte kan fixa dig. Inte bara jag, men ingen kommer någonsin att kunna fixa dig eftersom du inte vill fixas.

Men vad du vill ha är någon som kommer slå knut på sig själv för dig, även när du inte lyfter ett finger för den personen. Jag antar att jag lärde dig att saker kan fungera på så sätt.

Men det var mitt misstag, det jag är mer än villig att rätta till nu.

Jag förstår ärligt talat inte. Hur var min insats inte tillräcklig för att du skulle vilja försöka?

kvinna tittar genom fönstret

Hur kom det sig att du inte vill ha ett lyckligt förhållande, att älska och bli älskad när du såg mig försöka så innerligt för dig?

Det spelar ingen roll ändå. Jag måste bara acceptera det faktum att vissa frågor kommer att förbli obesvarade.

Du har ingen aning om vilken typ av inre strider jag har utkämpat. Mitt hjärta berättade en sak för mig, men mitt huvud fortsatte att berätta något helt annat för mig.

Och jag borde ha lyssnat på mitt huvud, men det gjorde jag inte.

Det lönar sig inte att gråta om det nu. Jag har alltid varit en person som leds av sina känslor. Men den här gången vägrar jag att lyssna på mina känslor.

Den här gången vägrar jag att ge mitt allt till någon som inte uppskattar det.

Du värderade mig aldrig riktigt. Du uppskattade aldrig riktigt mina ansträngningar och du brydde dig aldrig riktigt om vad som hände med oss.

ledsen ensam kvinna

Medan jag försökte få oss att fungera levde du livet som om jag inte är en del av det. Och vet du vad? Det minsta jag kan göra nu är att sluta slåss för någon som inte förtjänar mig.

Vid slutet av dagen, när jag lägger mig i sängen och sluter mina ögon, kommer jag inte att ångra mig.

Jag kommer inte ha några demoner som jagar mig eller mitt förflutna och försöker dra mig till en avgrund. Eftersom jag vet att jag kämpade mer än du förtjänar. Mitt samvete är rent.

Tyvärr är jag inte säker på att du kan säga samma sak. Åratal från idag, när du ser tillbaka på ditt liv, kan jag slå vad om att du kommer att känna ånger.

Men vad du kommer ångra mest ger mig inget annat val än att ge upp.

I slutet av dagen insåg jag att det är okej att slåss för någon som älskar dig. Det är inte okej att slåss för att någon ska älska dig. Det är en stor skillnad.

Jag Är Inte Den Som Ger Upp Lätt Om Folk, Men Du Är Inte Längre Värd Att Slåss För