Skip to Content

De 8 Vanligaste Sakerna Han Säger Om Han Manipulerar dig

De 8 Vanligaste Sakerna Han Säger Om Han Manipulerar dig

1. ”Det är ingen stor sak.”

man förklarar för kvinnan

Han förstår aldrig vad det handlar om, varför du är upprörd eller hur hans handlingar sårar dig. Allt han är intresserad av är att slippa skulden för att ha behandlat dig illa.

Sanningen är att ingen kan tala om för dig hur du ska känna. Sårar han dig så borde han sätta sig i din situation och tänka efter hur han själv skulle må ifall det var ombytta roller.

2. ”Du är för känslig.”

kvinna arg man dricker öl

Du borde känna dig tillräckligt bekväm i ditt förhållande för att utrycka dina känslor, men han misslyckas ändå med att förstå att han gjort dig upprörd eller ledsen. Han vill inte se eller höra dig gråta.

Han letar efter en syndabock och njuter av att se dina överdrivna känslor, istället för att förstå att han är orsaken till varför du känner som du gör.

Det är lättare än att trösta dig, eller – Gud förbjud – be om förlåtelse för någonting han har gjort.

3. ”Du måste ha hört fel, jag har aldrig sagt det.”

kvinna arg på mannen på soffan

Han kommer få dig att undra ifall du blivit galen. Han kommer att förneka sina ord till den punkten att du börjar tro att du faktiskt kanske hörde fel.

Nej, det är inget fel på din hörsel eller ditt minne, du är bara känslomässigt utmattad och släpper det för att du inte orkar grubbla i all evighet.

Detta är hans sätt att kontrollera dig och vrida på verkligheten. Det blir bara värre med tiden.

4. ”Varför kan du inte lita på mig för en gångs skull?”

kvinna och man efter argument

Om han är orsaken till att du har tillitsproblem, om han har ljugit, varit otrogen eller svikit dig, varför är han så förvånad över att du inte litar på honom?

Bruten tillit är ingenting som går att fixa över natten. För att vara ärlig så är det svårt att någonting reparera det.

Men han anstränger sig inte för att få din tillit. Det är lättare att flytta fokus över till dig och din brist på tillit, istället för att faktiskt anstränga sig för att bevisa att han har förändrats.

5. ”Det verkar som att jag inte kan göra någonting rätt.”

kvinna arg man frustrerad

Att spela offer är bland de vanligaste manipulationsmetoderna som används av dessa giftiga personer. De vet att du är empatisk och att du förr eller senare kommer börja tycka synd om dom.

Du kommer höra dig själv be om förlåtelse, fastän du vet att du har rätt, bara för att han fått dig att känna dig orimlig och att du fått honom att må dåligt.

Han kommer få dig att känna dig som en dålig person i sådana situationer, medan han är helt oskyldig.

6. ”Du gjorde exakt samma sak.”

man skriker på kvinnan

När han gör någonting han vet är fel – skrivit till sitt ex, sagt att han varit någonstans han inte varit eller ljugit – så kommer han att veta att anfall är hans bästa försvar.

Han kommer att spela beskyllningsleken. Han kommer att ta upp och förstora varje misstag du någonsin gjort i ditt förflutna.

Han kommer jämföra ditt ex som grattar dig på födelsedagen med att han skrivit med sitt ex i månader, eller din vita lögn med någon av sina hemska lögner.

7. ”Jag ljög inte, jag sa bara ingenting. Jag måste ha glömt bort det.”

kvinna och man argumenterar i restaurangen

Att undanhålla sanningen, speciellt när det är någonting viktigt, är detsamma som att ljuga.

Han kommer att försvara sig och säga att han berättat allt för dig när du väl frågade, och enligt honom var det inte så viktigt och han råkade helt enkelt glömma det.

Är han tyst om någonting som direkt påverkar ert förhållande så är han skyldig. Han kommer att manipulera dig till att tro att han inte är det.

8. ”Jag går och lägger mig.”

man och kvinna på soffan argumenterar

Han har inga problem med att somna mitt under en diskussion. Du kan vara upprörd, gråta eller ställa frågor till honom – men han bryr sig inte!

Han vet mycket väl att du inte kommer kunna somna och att du förmodligen kommer att tänka på det hela natten lång.

Du kommer inte kunna fungera som vanligt på morgonen medan han är utvilad. Han vet att du inte kommer ha energin till att fortsätta diskutera och att det förmodligen bara kommer att rinna ut i sanden.

Den rätta killen skulle uppmuntra dig och försöka hitta en lösning till problemet istället för att lägga sig på andra sidan och visa hur lite han bryr sig om dig.

De 8 Vanligaste Sakerna Han Säger Om Han Manipulerar dig