Skip to Content

12 Anledningar Till Att Han Aldrig Skriver Till Dig Först (Men Alltid Svarar När Du Skriver Till Honom)

12 Anledningar Till Att Han Aldrig Skriver Till Dig Först (Men Alltid Svarar När Du Skriver Till Honom)

Jag vet att du vill skrika på honom och kräva att han ska berätta varför han varit en sådan idiot.

Jag vet att du känner dig förvirrad och frustrerad eftersom du inte vet varför han aldrig smsar dig först, men alltid svarar när du skickar sms till honom. Och du har all rätt till att känna så.

Du har all rätt att fråga dig själv: VARFÖR I HELVETE SKRIVER HAN INTE TILL MIG FÖRST?! Försöker han leka en tankelek med mig, eller så är han intresserad men inte över sms? Eller så är han inte intresserad alls, men försöker bara vara artig?

Innan du drar slutsatser så finns det andra saker att tänka på först. Först och främst bör du tänka på det status som ni två har.

Är du förhållande med honom och han alltid har skickat sms först, men helt plötsligt slutat? Har du precis träffat killen och fortsätter att skicka sms till honom först, i hopp om att det kommer att förändras med tiden?

Om ni är i ett förhållande och han slutar skicka sms till dig först, så kan det här vara en röd flagga.

Men var också uppmärksam på sammanhanget och andra detaljer, eftersom det ger dig en bättre inblick i vad som händer med honom.

Tro inte att han inte gillar dig längre. Nej. Det är mycket mer komplicerat än så.

En kille i ett förhållande slutar att skicka sms till dig först, när något börjar störa honom. Det finns interna och externa faktorer som kan vara orsakerna till ett sådant beteende.

Interna faktorer är kopplade till ert förhållande, och det bästa du kan göra är att spola tillbaka alla tidigare händelser och försöka hitta något ovanligt med hans beteende mot dig.

par som pratar ute på trappans solnedgång

Om du inte är säker, så kan du be hans vänner att hjälpa dig med det här, men var försiktig så att du inte överdriver.

Då kan du göra honom arg istället för att åtgärda problemet. Externa faktorer är kopplade till alla andra element utanför er relation (hans jobb, familj, vänner, intressen osv.).

Hur vet du vilket det är? För att skilja extern från internt, så måste du vara uppmärksam på hans nuvarande beteende mot dig, hans kroppsspråk och om han är frustrerad över något speciellt osv.

Det är lätt att känna igen om han visar irritation mot dig och subtilt ignorerar dig genom att inte skicka sms först, eftersom män är riktigt dåliga på att dölja vad de egentligen känner för dig.

Men det finns en sak de är bra på. Det är att inte berätta när något stör dem. När de är bekymrade över något som hänt på jobbet eller i familjen, så är det första de gör, att gömma sig i sin mansgrotta. De rädda för att de kommer att framstå som svaga framför dig om de berättar vad som stör dem.

Det är därför de tappar sig själva och glömmer att bete sig som de gjorde innan detta hände. De glömmer att skicka sms till dig först, men när du smsar dem, kommer de att bete sig som om allting vore perfekt i deras liv.

Detta för att de inte vill att du ska oroa dig för dem. Jag vet att det låter både frustrerande och orättvist, men det är så män är.

Ett annat, likt scenario, är när du precis träffat honom. Så fortsätter du att smsa honom först, och han fortsätter med att svara med fina, uppmuntrande meddelanden, men djupt inne i din själ, så vet du att något är fel, eftersom han aldrig skriver till dig först.

Du tycker verkligen om den här killen, och det är därför du försöker rättfärdiga hans beteende. Trots hans fina svar, så har det inget att göra med vad du kanske tror.

12 ANLEDNINGAR TILL ATT HAN ALDRIG SKRIVER TILL DIG FÖRST (MEN ALLTID SVARAR NÄR DU SKRIVER TILL HONOM)

1. Han har andra prioriteringar just nu

affärsman på balkongen utanför

Det här betyder att han är intresserad av dig, men han har andra prioriteringar just nu och när han är klar med dem, så kommer han komma tillbaka till dig.

Andra prioriteringar inkluderar: hans jobb, familj, husdjur, vänner och liknande. Den mest förvirrande delen är att han inte berättar för dig, vad som händer i hans liv. Detta eftersom han inte vill att du ska vara orolig för honom.

Det är därför han fortsätter att svara dig och aldrig får dig att ifrågasätta hans lycka eller vilja. Han är medveten om att han inte kan göra dig till sin prioritet (för tillfället) förrän han är klar med det han gör och kan återställa sin prioriteringslista.

Om du känner att detta kan vara fallet, kan du helt enkelt fråga honom om vad som händer i hans liv, och om det finns något han vill dela med dig.

Om han fortsätter att vägra berätta något för dig, och försäkrar dig om att allt är bra mellan er två, men att han bara behöver lite tid för sig själv, så betyder det att du inte ska oroa dig, för han kommer snabbt komma tillbaka.

2. Han är intresserad av dig, men också av andra

svartsjuk tjej som tittar på lyckliga par

Det här liknar den första, men den största skillnaden är att hans prioriteringar är hans potentiella tjejer, och inte några andra saker han kanske har att göra med.

Killar gör ibland prioriteringar i enlighet med hur svårt de har att få dig. I deras tanke, om du leker för svår att få, måste du vara en bra fångst (vilket nödvändigtvis, inte måste vara sant).

Om dessa potentiella tjejer inte smsar honom först, så kommer han att göra dem till sina prioriteringar. Om du inte smsar honom först, betyder det att du är svår att få, och han måste smsa dig först, för att få dig.

Han kommer omedvetet att multiplicera sina ansträngningar för att försöka få de andra tjejerna, och det är därför han tar dig för givet.

Han kommer inte att skicka sms till dig först, eftersom han vet att du kommer att skriva till honom först, och därför bryr han sig inte om det.

Men det betyder inte att han inte är intresserad av dig. Han är det, men han är också intresserad av andra, och det tar lite tid tills han inser vad han gör och hur han egentligen vill att det ska sluta.

3. Han är osäker på sina känslor för dig

Man som står bredvid träd under dagen

När en kille är osäker på sina känslor för dig, kommer han att dra sig tillbaka. Tillbakadragandet innebär att han behöver lite tid till att smälta sina känslor och erkänna för sig själv om han tycker om dig eller inte.

Kanske har han sårats tidigare och är nu rädd för känslor. Han vill inte öppna upp sig för dig, eftersom han är rädd för att du kommer att dra nytta av honom, som någon annan gjort i hans förflutna.

Det är anledningen till att han kommer att försöka att inte skicka meddelanden till dig först, för om han gör det, kommer det att göra honom ännu mer förvirrad och obekväm.

Men när du skriver till honom först, kommer han försöka att ignorera det, bara för att inse att han inte kan det. Om han inte svarar dig, så kommer han att förstöra allt.

Därför bestämmer han sig för att svara dig, men redan efter 2 minuter kommer han finna sig själv och fundera över sina känslor till dig.

Det är en oändlig cirkel av förvirring, osedda känslor och förväntan. Det bästa du kan göra är att fråga honom personligen, vilka hans avsikter är eller ge honom ett ultimatum för att komma åt hans tankar och skicka tillbaka dig när han är redo.

4. Han tycker inte om att smsa, men han tycker om dig

olycklig man smsar på sin telefon

Jag vet att det låter konstigt. Hur kan han gilla mig men inte tycka om att smsa med mig? Sanningen är att många killar inte är så intresserade av att smsa.

De ser sms som ett enkelt sätt att dela information, komma överens om en dejt, möte eller för att dela någonting som är akut när möjligheten för att ringa personen inte finns.

Jag blev galen första gången jag träffade en kille som gillade mig men inte tyckte om att smsa. Det var en mardröm, att alltid behöva vara den som var tvungen att skicka sms först för att hålla kontakten. När jag frågade honom varför det var så, så sa han helt enkelt att han inte tycker om att smsa, vilket inte har något att göra med om han gillar att umgås med mig.

Han tyckte om mig och tyckte om att spendera tid med mig, men kunde inte hitta något sätt att komma över meddelandena. Om han säger det till dig, kan du vara 100% säker på att det är sant, och du bör då acceptera det som det är.

Om du försöker tvinga honom att förändras, så kommer han att känna sig pressad till att vara något han inte är. Låt honom vara, med tiden kommer det att bli bättre. Jag lovar dig.

5. Han är för upptagen för att tänka på att skicka sms till dig först

man går med väska

Kanske är din kille för upptagen med sitt jobb och det enda han kan tänka på är hans arbete och de saker han måste göra under dagen.

Dessa killar har verkligen inte tid för att skicka meddelanden, men om de verkligen tycker om dig, kommer de alltid att se till att hitta tid för att svara på dina meddelanden.

Han ”ignorerar” dig inte för att han vill det. Det har att göra med hans jobb, schema eller alla möten han har.

Det är därför han alltid kommer att svara dig, för att han uppskattar att du anstränger dig och skriver till honom först. Han känner sig även ledsen för att han inte är lika på att göra flera saker samtidigt, som du är.

Om en kille gör en sak, kommer han inte kunna tänka på någonting annat förrän han slutför det han påbörjat.

Om han är inne i sitt jobb, kommer han troligtvis avstå möjligheten att skriva till dig först, men han kommer aldrig att tveka på att skriva till dig när han äntligen avslutat sin ”tjänst”.

6. Han spelar svår att få

man ser fundersam medan du håller glasögon

Ja, vissa killar använder den taktiken bara för att de försöker leka leken med dig. Han vill känna sig önskad av dig och få dig att kämpa för att få honom.

Detta är anledningen till att han medvetet undviker att skriva till dig först. Men han kommer aldrig att avstå från att svara dig.

Han kommer alltid att se till att svara, så att han kan ge dig lite av sig själv, bara för att du ska vilja komma tillbaka för att få mer. Läskigt, jag vet. Men det är precis så vissa killar fungerar. De vill att du ska göra allt arbete, medan han lutar sig tillbaka och väntar på att njuta av dig och ditt kämpande.

Sanningen är att om han leker för mycket, så betyder det att han inte är så intresserad till en början. Den enda personen han är intresserad av är sig själv.

Genom att göra detta, försöker han lugna sitt ego och få dig att känna dig mindre viktig och värdefull. Var alltid försiktig med sådana killar

7. Han skriver inte till dig först eftersom han vet att du kommer att skriva till honom först

man skriver på sin telefon

Vissa killar är bara lata när det gäller att skicka sms. De leker inte svåra och de har tid till att skriva till dig först, men de vägrar helt enkelt att göra det.

Detta eftersom de vet att du kommer att vara den som kommer att höra av sig först. De håller därför fast vid det. De håller fast vid detta själviska, lata regim, och de låter dig göra allt arbete.

Han kanske tycker om dig och han kan vara galen i dig, men han kommer aldrig att skriva till dig först, eftersom han inte ens tänker på det.

Han är för upptagen med att vänta på att du ska skriva till honom först, och han tycker att det rätt och så det ska vara.

Han vet att vad han än gör, så kommer du alltid att höra av dig först, och det är därför han känner sig bekväm med att inte göra någonting.

Försök att ignorera honom ett tag, och jag är säker på att han kommer att inse att någonting är fel med hans beteende. Trots allt, så behövs det två personer för att en relation ska fungera.

8. Han är rädd för att engagera sig

olycklig man i pyjamas på sängen

Om han aldrig skriver till dig först, men gärna svarar på dina meddelanden, så kanske han bara är rädd för att engagera sig.

När en kille är rädd för engagemang, kommer han att bete sig förvirrande och han kommer subtilt att irritera dig med saker som att inte höra av sig först.

Det finns många anledningar till varför en kulle skulle kunna vara rädd för engagemang.

Det kan bero på att han är förstummad av dina känslor, att han inte vill förlora sin frihet eller att han känner att du är i hans personliga utrymme.

Nu tänker du förmodligen: Om detta är anledningen, varför skulle han ens bry sig om att svara på mina meddelanden?

Det beror på att han inte är 100% säker på att han är rädd för att engagera sig, medan den andra delen av hans hjärna säger att han borde skriva till dig för att se hur du mår.

Det bästa du kan göra är att låta honom tänka och väga alla fördelar och nackdelar med sitt beslut, att antingen dela sitt liv med dig eller inte.

När det kommer till engagemangfrågorna så får det dig att känna att vad du än gör, så är det helt enkelt inte tillräckligt.

Det är svårt att tvinga honom engagera sig genom sms och börja skriva till dig först. De kommer att göra det först när de är redo, och det är därför du bör lämna honom för tillfället.

9. Han är rädd att han inte är bra på att skicka meddelanden

man tittar på telefonen olycklig

Alla killar är inte självsäkra när det gäller att skicka sms. Vissa killar har allvarliga problem med detta, i den mån de är angelägna om att skriva till dig först.

Det är därför de väljer det allra säkraste alternativet, vilket är att låta dig skriva till dem först. Då kommer de helt enkelt att svara och bara hoppas på det bästa.

I deras huvud är det lättare och säkrare att följa dina samtalsämnen än att tänka på att du blir upprörd om de skickar meddelanden till dig, som du inte är intresserad av.

Du kommer att känna igen den här typen killar, om hans svar till dig är korta och om hans personlighet säger att han kanske är den typen som inte är så bra på att skriva meddelanden.

Trycket kommer att bli ännu högre om han verkligen tycker om dig. Du bör på något sätt, försöka uppmuntra honom till att vara mer öppen med dig.

När han börjar känna att han kan berätta något för dig eller be om råd, kommer han att bli mer avslappnad.

10. Han försöker spela avslappnad

man sitter på taket och tittar på staden

Till skillnad från att spela svår att få, är att spela avslappnad, en annan typ av ”lek”. Att spela avslappnad innebär att han inte vill känna sig skyldig till att skriva till dig först eller att skicka sms när du förväntar dig att han gör det.

Han vill att du ska vara avslappnad och inte räkna hur många gånger han skriver till dig först, eller hur många gånger du skriver till honom först.

Uppenbarligen är han inte i någon relation, men det betyder inte att han inte är intresserad av dig. Han kanske är intresserad av dig, men ändå vill han ha en avslappnad relation med dig.

Kanske har han haft några förhållanden innan dig, och nu vill han bara slappna av en stund tills han börjar bli uttråkad.

Han kommer alltid att svara på dina meddelanden eftersom han tydligen vill hålla kontakten med dig, men samtidigt så vill han att du ska veta att han inte är redo för något seriöst.

Han vill bara ha en bra tid med dig, och om detta leder till något seriösare, kan han lika gärna ändra sig. Detta genom att vara avslappnad och börja skicka sms till dig först, istället för att vänta på att du ska göra det.

11. Han är inte intresserad av dig

man i pyjamas som ligger i sovrummet och skriver på sin telefon

Vissa killar är helt enkelt inte intresserade av dig, men de kommer att svara, bara för att de vill vara artiga.

Det här är riktigt irriterande för, varför skulle någon slösa bort sin tid på att svara på dina meddelanden när han inte ens är intresserad?

Ytterligare ledtrådar är om han svarar med ”ja eller nej” eller om han ständigt hittar på ursäkter när du föreslår en dejt, filmkväll eller något liknande.

Det är ett tydligt tecken på att han inte är intresserad av dig, men trots det kommer han att svara eftersom han tycker att det är fel att ignorera.

Uppenbarligen är han inte okomplicerad eller bara rädd för att göra dig besviken. Oavsett orsak, så är det verkligen orättvist när någon ger dig falska hopp.

Återigen kan du försöka sluta skriva ett tag, för att se om något kommer att förändras. Om inte, så vet du var du står.

Det är dags att lämna honom i fred och skriva till någon annan som gärna svarar på dina meddelanden och till och med hör av sig först.

12. Han är självupptagen

olycklig man tittar på sin telefon

Om din kille är självupptagen, är det troligt att han inte kan skriva till dig först, eftersom hans introverta natur inte låter honom göra det.

Till skillnad från extroverte, så har introverta personer svårt att öppna upp sig för någon och ta initiativ. Det är därför de väljer att vara tillbakadragna, tills någon knackar på deras dörr/ smsar dem först.

Det är svårt att skylla på en introvet personer, eftersom det inte är deras fel. De lever i denna värld som är byggd på rädsla och bedöms för allt de gör.

Ju mer de är kära i dig, desto mer oroliga blir de. Så de bestämmer sig för att vänta på att du ska skriva till dem först, istället för att de ska höra av sig först, eftersom de blir oroliga över det.

De blir för oroliga även när de måste svara på dina meddelanden, eftersom de är rädda för att de ska förstöra allting. De vill inte förstöra någonting.

De vill att du ska förstå att de har problem med att öppna upp sig. Om de svarar med några konstiga meddelanden, beror det på att de har funderar för mycket på hur man bör svara på ett rätt sätt.

För att komma fram till den verkliga anledningen till varför han aldrig hör av sig först (men alltid svarar när du skickar meddelanden till honom), bör du också vara uppmärksam på hans personlighetsdrag, avsikter, hans förflutna, kroppsspråk osv.

Detta kan verka som triviala, onödiga detaljer, men tro mig, de hjälper dig att se den stora bilden om varför de inte skriver till dig först.

12 Anledningar Till Att Han Aldrig Skriver Till Dig Först (Men Alltid Svarar När Du Skriver Till Honom)