Skip to Content

Den Ultimata Guiden Som Leder Till Lyckad Nätdejting!

Den Ultimata Guiden Som Leder Till Lyckad Nätdejting!

Smarta telefoner har bidragit till att man nuförtiden kan leta efter och faktiskt hitta en partner med hjälp av att dra till höger eller till vänster på sin telefon, låter enkelt eller hur?

Det som gör det hela lite svårare är att extremt många människor söker just sin själsfrände på dessa appar och webbplatser, så hur kan just du sticka ut från mängden?

Här delar vi med oss av några nätdejting tips som du kommer att ha nytta av och som kommer att förbättra dina chanser att matcha med rätt person just för dig.

Var klok när du väljer dina foton

kvinna med hunden tar selfie foto

Första intryck spelar stor roll och ingenting ger ett bättre första intryck än ett bra foto.

När du håller på att skapa din profil så bör du ta lång tid på dig att välja bilder som visar upp ditt utseende men som också hintar på hur du är som person.

Du kommer åtminstone behöva ha ett par foton som potentiella dejter kan använda för att känna dig dig när ni äntligen möter varandra i person.

Försök att ha minst en bra närbild av ditt ansikte och en mer avlägsen bild som visar hela din kropp.

På dessa bilder så bör dina ansikts- samt kroppsdrag vara tydligt synliga så du bör undvika foton där du har solglasögon som täcker ditt ansikte eller om du nu har ansiktshår som ser annorlunda ut just nu, skippa det.

Du bör heller inte lura de som tittar genom att använda gamla foton, håll dig fast till foton från de senaste åren som verkligen visar hur du ser ut.

en kvinna med en cykel på vägen tar ett selfie-foto

Du bör välja ett av dessa foton som din profilbild för appen / webbplatser.

Du kan dessutom inkludera mer än bara två foton (du bör inte ha för många dock!).

När du har framställt hur du ser ut och du är nöjd med det, försök gräva upp några bilder på dig själv med något husdjur eller där du deltar i en hobby som du gillar.

Om du är en van världsresare, dra fram bilderna från några spännande resor.

Om du bestämmer dig för resebilder så se till att du är med i bilderna, du vill inte använda bilder där du knappt syns eller random bilder där du inte är med alls.

Att inkludera bilder där du spenderar tid med dina vänner är också accepterat men var försiktig, om en potentiell dejt inte ens vet vilket ansikte som tillhör just dig så kommer de sannolikt att gå vidare rätt fort.

Du bör undvika suddiga bilder med för många ansikten och gör absolut inte en gruppbild till din profilbild.

Jobba på din biografi

kvinnan ligger på sängen och skriver något på sin mobiltelefon

En bild kan vara värd mer än tusen ord men texten under din profil är fortfarande viktig.

Även om du är den snyggaste personen i världen så kommer din profil utan biografi, eller med en riktig dåligt skriven biografi, inte att fånga uppmärksamheten som din profil annars hade gjort.

På vissa appar så har du plats för att skriva en ordentlig självbiografi medan andra begränsar dig till bara några rader.

Det spelar ingen roll hur mycket utrymme du har att arbeta med, det som spelar roll är hur du ska beskriva din personlighet och dina unika egenskaper som gör dig annorlunda än andra människor.

Du kan också ta en titt på andra profiler för att se vilka beskrivningar som du tycker är intressanta, sedan är det bara att investera lite tid och och beskriva dig själv, dina hobbyer och dina mål i livet.

Du kan be en vän att kolla över vad du har fått ihop så att han eller hon kan flagga potentiella problem.

en kvinna i poolen använder en smartphone

Tyvärr så finns det inte en magisk formel för en bra biografi, vi kan dock berätta om vad du bör undvika: generiska öppnare, för mycket skryt och dåliga försök till skämmig humor.

Du bör också undvika att ha för lång bio då människor inte har lust eller ork att läsa allt det och kommer förmodligen inte att läsa hela din livshistoria.

Kom ihåg, visa inte berätta. I stället för att beskriva dig själv med hjälp av en lång lista av adjektiv, så rekommenderar vi att du pratar om vad du gör och vilka aktiviteter du tycker om.

På så vis kan potentiella matchningar kunna bedöma hur du är med hjälp av sina egna observationer snarare än att du stavar ut allt det bokstavligen.

Om du nu har fastnat på en app i fler månader eller år, kom ihåg att uppdatera din profil så att du håller den relevant.

Om du har saker på din profil från några år sedan som inte är aktuella längre så kommer andra användare att få intrycket av att du inte spenderar speciellt mycket tid på appen längre.

Utöka dina förväntningar

en leende kvinna som sitter och använder en smartphone

När du har skapat en fantastisk profil så är det dags för det roliga, att börja leta efter partners.

Med tanke på att ett stort antal människor använder dessa appar så kan de riktigt petiga verkligen bläddra igenom absolut alla alternativen så att de kan hitta sin perfekt match.

Faktum är att det enorma antalet möjligheter kan distrahera dig från de fantastiska profilen som du har precis framför dig.

Även fast du bör söka efter matchningar med en allmän uppfattning om vilken typ av person det är du letar efter, kom ihåg att ju fler begränsningar du sätter på en potentiell framtida partner, desto svårare blir det att hitta dem.

Med andra ord, om du inte har kunnat hitta en bra matchning med dina nuvarande kriterier så kan det vara dags att bredda dina söktermer.

Även om du fortfarande måste balansera mellan att vara petig och att inte vara tillräckligt krävande så kan bara liiite flexibilitet göra stor skillnad.

Var aktiv

en leende kvinna i en svart polka dot T-shirt sitter vid köksbordet och använder en bärbar dator

Om du befinner dig på dating scenen under en längre tid kan du bli trött på din nuvarande app som du använder.

Du bör dock fortfarande se till att hålla din profil uppdaterad, kom ihåg också att regelbundet logga in, göra sökningar och skicka meddelanden, även om du inte letar efter något allvarligt just nu.

Varför göra allt det då undrar du säkerligen?

Precis som många andra algoritmer som avgör vad du kommer att se i ditt nyhetsflöde så jobbar dessa algoritmer med att ta in varje gillning, varje svep och varje chat som du har deltagit i.

Allt du gör på webbplatsen eller i appen avslöjar mer om dina preferenser och det hjälper dig få mer troliga matchningar.

Om du inte använder appen regelbundet så kommer det omvända att hända, du kommer att sluta få populära profiler som passar dig bäst.

Bra konversationsstartare

en svart kvinna sitter på terrassen på ett kafé och motsvarar via smartphone

Fel första intryck kan radera allt hopp om att få en dejt. Med rätt öppning på konversationen så kommer du att landa dejten med någon som kan visa sig vara din livspartner!

Vad du bör göra:

– Var uppmärksam på din matchnings profil. En bra isbrytare kommer att hänvisa tillbaka till något som nämns i deras bio.

– Var respektfull. Medans vissa människor är öppna när det kommer till mer tydliga öppningsrader så är det bäst att vara på den säkra sidan.

– Ge en genuin komplimang, det är alltid rekommenderat.

– Lägg till lite humor (eller försök åtminstone).

– Ställ en fråga som bjuder in den andra personen att svara.

– Var dig själv. Att vara äkta är viktigt om du vill att personen ska lockas till ditt riktiga jag.

– Hitta något gemensamt att prata om, på så vis kan du expandera samtalsämnen mycket enklare.

en leende brunett ligger och använder en mobiltelefon

Vad du INTE bör göra:

– Trakassera inte någon om de väljer att inte svara på det första meddelandet. Det är ok om någon inte är intresserad, acceptera det och gå vidare.

– Säg inte något (och skicka absolut inga bilder) som kan uppfattas som stötande och olämpligt.

– Även om det kanske har fungerat någon gång, säg inte bara “hej” eller “tjena”. Du framstår riktig grå och tråkig på så vis.

– Prata inte enbart om dig själv och skryt inte om något i det första meddelandet.

– Använd bra grammatik och stava saker som de stavas. Om du har problem med det så be en vän om hjälp.

en kvinna i en grå tröja står i lägenheten och tittar orolig på sin mobiltelefon

Vet du fortfarande inte vart du ska börja?

Försök att se till att du öppnar med något som är enkelt att svara på. Om du kan få fram någon känsla eller få den andra personen att skratta så blir det ännu bättre.

För att hjälpa dig så delar vi med oss av några tips som hjälper dig att starta konversationen. De är också utformade så att du får ett svar.

– Cool profilbild! Är det din hund på bilden? Vad heter han?

– Jag ser att du gillar kryddig mat, du kanske kan rekommendera ett bra ställe i stan?

– Har du sett den senaste säsongen av (välj valfritt TV-program)? Jag kommer inte spoila för dig om du inte har sett den, jag vill bara höra dina tankar om det.

– Om du skulle kunna ta en paus från allt nu, skulle du hellre åka till stranden, bergen eller staden?

Gå vidare till första dejten

en leende kvinna i en vit klänning sitter på trappan med en man som kysser hennes axel

Innan du planerar den första dejten och börjar oroa dig för nerverna, försök att se till att du är känslomässigt redo för dejten.

Många saker som kan komma att påverka detta, inklusive det faktum om du har lyckats släppa ditt bagage från det förflutna eller inte.

En annan sak som avgör om du är redo för först dejten eller inte är hur länge du har haft kontakt med den här personen och hur stark anslutning du känner mellan er.

Om du letar efter något mer seriöst så kan det vara bra att vänta tills ni är mer bekanta med varandra. Det sista du vill är att ni skrämmer bort varandra.

Om du däremot letar efter något oseriöst så kan du göra det så fort du känner dig bekväm.

Det viktigaste av allt när det kommer till första dejt med någon du träffat på internet är att träffas på en ALLMÄN PLATS.

Ni må ha haft kontakt under en längre tid men kom ihåg att du fortfarande har att göra med en främling.

Därför bör första dejten vara på en offentlig plats och du bör hålla dig borta från isolerade och privata platser (åtminstone tills du är säker på vem du har att göra med).

ett kärleksfullt par sitter och pratar om vin

Att träffas på det lokala caféet är en perfekt och säker plats att träffas på för första gången.

Kom ihåg att när ni planerar den första dejten så handlar det om testa på gränserna lite.

De viktigaste tips vi kan ge dig när det gäller första dejter efter att ha mötts på internet är att hålla saker avslappnade och fokusera på att lära känna mer om varandra.

Du måste också skydda dig själv, inte bara fysiskt utan också känslomässigt.

Om du nu anslöt dig till online dating och letar efter något seriöst så kom ihåg att tålamod är riktigt viktigt.

Gå inte fram för fort och se till att du lär känna personen så bra som möjligt. Undvik också att ha för stora förhoppningar då det kan sluta i katastrof redan efter första dejten.

Det är viktigt att vara försiktigt optimistisk när det gäller detta. Om dina förväntningar är låga så kan du också undvika stor besvikelse.

Se till att ha kul på eran första dejt! Det är normalt att vara nervös men låt det inte förstöra dejten.

Oavsett om ni går på bowling eller bara tar en promenad på stranden, släpp loss och skratta massor och bara njut av tiden. Lycka till!

Den Ultimata Guiden Som Leder Till Lyckad Nätdejting!