Skip to Content

5 Grymma Tecken På Att Du Officiellt Gått Vidare Och Lämnat Ditt Destruktiva Ex

5 Grymma Tecken På Att Du Officiellt Gått Vidare Och Lämnat Ditt Destruktiva Ex

När du gör slut med en giftig man är konsekvenserna av allt han gjort mot dig i åratal, någonting som du kommer att leva med under en längre tid.

Du kan inte säga att du äntligen gått vidare om du inte gör dig av med alla dåliga minnen från det förflutna tillsammans med honom.

Om du undrar över om du verkligen befriat dig och kommit över ditt giftiga ex, eller om du håller på att göra det, ger vi dig fem grymma tecken som visar på att du officiellt har vänt blad och gått vidare.

1.  Du har inget behov av att kontakta honom

kvinna sitter i gräset och poserar

När man precis gjort slut med någon som man fortfarande bryr sig om, är den första impulsen att sträcka sig efter mobilen och ringa honom.

Kanske vill du berätta för honom hur mycket du saknar honom, kanske vill du börja bråka eller bara få veta vad han gör.

Du kanske vill ringa honom bara för att höra hans röst eller dyka upp framför hans dörr, i hopp om att han vill ha dig tillbaka.

Men du gör ingenting av detta. Du vet att allt är detta är en dålig ide och att hans möjliga kallsinnighet skulle innebära att han krossar ditt hjärta om igen. Men, du vill fortfarande göra det, även om du inte gör det.

Vet du när du med säkerhet har kommit över någon? När du inte behöver tvinga dig till att inte kontakta honom. Och det, är exakt det som sker med dig nu.

Du har på senare tid inte känt behovet av att kontakta den här killen. Du har inte känt behovet av att ringa honom eller se honom varje minut, dag ut och dag in.

Det är en av de säkraste tecknen på att du verkligen har kommit över honom och gått vidare.

2. Du vill inte svara när han ringer dig

kvinna i klänning med långt blont hår

Vad som är vanligt bland alla skithögar till expojkvänner är att de i regel inser vad de har gått miste om, och de ångrar sig i samma ögonblick som de har förlorat dig. Ditt ex är inget undantag.

När han insåg att du höll på att komma över honom, bönade och bad han på sina bara knän om att få komma tillbaka till dig.

Helt plötsligt började han kontakta dig och det var han som tog initiativet. Och bara så där, kände du inget behov av att svara honom.

Du är inte lycklig även om han, när allt kommer omkring, var den som försökte återta kontakten, men du bryr dig helt enkelt inte om han fortfarande älskar eller saknar dig.
,
Nej, du ignorerar honom inte för att få honom att jaga dig. Du vill inte lära honom en läxa eller läka ditt skadade ego.

Du svarar inte på den här killens sms eller samtal eftersom du helt enkelt inte vill, eller har behov av det längre.

Du tänker bara på honom som en del av ditt förflutna och du har ingen avsikt att ändra på det.

Ni två är ett avslutat kapitel och så kommer det att vara även i fortsättningen, oavsett vad han gör.

3. Du har slutat leta efter orsaken till uppbrottet

kvinna i randig klänning leende

När en relation tar slut och när ditt hjärta krossas är det fullt naturligt att du vill ha ett avslut. Du vill veta varför det gick som det gick och du vill ha en orsak till att er kärlek tog slut.

En av tecknen på att du verkligen gått vidare är att du slutat leta efter orsaker. Du har accepterat att du aldrig kommer att förstå vissa saker och för att vara uppriktig, vill du inte få reda på dem heller.

Du har slutat älta ert förhållande fram och tillbaka i huvudet, du har slutat tänka på vad ni båda kunde ha gjort annorlunda för att få det att fungera.

Du har slutat leta efter orsaker till att det tog slut på det sätt det gjorde och slutat undra över om ni kunde ha förhindrat det.

Du har slutat fundera varför ditt ex behandlade dig som han gjorde och du rättfärdigar honom inte längre.

Det viktigaste av allt är att du har slutat tänka på vad det kunde ha blivit av er två. Du har bara accepterat att ert förhållande tog slut och att ni inte var ämnade för varandra.

4. Du är helt och hållet fokuserad på dig själv

le kvinna med vackert hår

När du saknar någon och när du är sårad så slösar du all din energi på den personen, även om de fysiskt inte längre är närvarande i ditt liv.

Du engagerar dig helt och hållet på att läka ditt brustna hjärta och i den processen så tar du inte längre någon som helst hänsyn till dig själv.

När du sedan börjar fokusera på dig själv igen, betyder det att du officiellt har kommit över den smärta som höll på att krossa dig.

När du påbörjar arbetet med att förverkliga dig själv och att göra dig själv lycklig, betyder det att du verkligen har lämnat det förflutna bakom dig, där det hör hemma.

5. Du älskar och uppskattar dig själv

leende flicka med lockigt hår

När man tillbringar åratal med en destruktiv person som utnyttjar varje tillfälle att bryta ner dig och få dig att må dåligt, börjar man så småningom att tro på dem.

Även om du försöker kämpa emot, lyckas de så småningom övertyga dig om att du inte duger till någonting och att de själva är det bästa som någonsin hänt dig.

Därför är en av de viktigaste tecknen på att du har gått vidare med ditt liv, att du har börjat älska dig själv igen.

Du har gjort dig av med hans röst i bakhuvudet som sa att du inte var tillräckligt bra och aldrig skulle bli.

Lyckligtvis gjorde du dig av med den här killen och det hjälpte dig att inse ditt värde igen.

Det hjälpte dig att uppskatta och älska dig själv igen och det är ett klart tecken på att han inte lyckades krossa dig.

5 Grymma Tecken På Att Du Officiellt Gått Vidare Och Lämnat Ditt Destruktiva Ex