Skip to Content

Du Kan Inte Ha Ett Förhållande Med Någon Om Du Gör Allt Jobbet

Du Kan Inte Ha Ett Förhållande Med Någon Om Du Gör Allt Jobbet

Jag är säker på att du redan hört någon säga att alla förhållanden är tvåsidiga. Nå, jag kan försäkra dig att det är mer än tomma ord.

Om du vill ha ett sunt förhållande finns det inget annat sätt förutom att dela på allting. Ni borde ha likadana rättigheter, ansvar och uppgifter.

Men, det viktigaste av allt är att ni båda måste engagera er lika mycket om ert förhållande ska fungera. Ni kan inte bygga någonting om du är den enda som anstränger sig och den enda som tar det framåt.

Emellertid är det exakt det som sker i ert förhållande. Du gör allt arbete medan din pojkvän chillar och förväntar sig att få allt serverat på ett silverfat.

Vid en första anblick verkar allt fungera fint mellan er två. Ni verkar ha ett vanligt förhållande utan några större problem. Men låt oss vara ärlig.

Ställ dig frågan om något av detta skulle vara verkligt om du inte tagit på dig allt? Skulle ni fortfarande varit tillsammans så här länge om du hade ansträngt dig lika mycket som han?

Den bittra sanningen är att din pojkvän inte är redo att göra någonting för ert förhållande. Han är totalt likgiltig för dig och han ger inte ett vitten för er framtid tillsammans.

tankeväckande kvinna på gatan

Du är den som tar all kontakt, den som kompromissar och den som justerar allting. Du är den som ger dig efter varje bråk och den som ser till att förhållandet inte kraschar.

Dock borde det inte vara så här. Ni två är ett bar och ni borde jobba som ett team.

Var ärlig och fråga dig själv varför du faktiskt klamrar dig fast vid honom. Skulle han vända sig om om du lät honom gå?

Det viktigaste av allt: Skulle han göra någonting över huvud taget för att behålla dig om du beslutade för att lämna honom. Skulle han ens lägga märke till att du var borta?

Han har ingenting emot din närvaro men skulle han på något sätt bli påverkad av din frånvaro? Eller skulle hans liv se likadant ut, med eller utan dig?

Vad skulle hända ert förhållande om du betedde dig som din pojkvän? Vad skulle hända om du gav upp? Skulle han ändra på sitt beteende? Är den här mannens ens rädd för att förlora dig eller tar han dig för givet?

Jag kommer att ge dig svaren på alla de här frågorna. Han bryr sig inte tillräckligt och du är bara bekväm för honom.

kvinna med lockigt hår som tittar åt sidan

Han tycker om att du tar hand om honom och ert förhållande. Han är nöjd med att du axlar all bördan och så länge du gör det kommer han inte att förändras.

Den bittra sanningen är att du befinner dig i ett ensidigt förhållande, antingen du vill erkänna det eller inte.

Du är den enda som offrar dig, den enda som engagerar sig, den enda som kämpar, den enda som förhindrar att allt faller ihop och den enda som lappar ihop det.

Med allt detta i åtanke, är den brutala verkligheten i slutet av dagen att du är den enda i hela den här berättelsen som älskar.

Jag vet att det är svårt att svälja men djupt inombords är du också medveten om att du inte är välkommen här. Du är medveten om att du faktiskt är ensam och att den här mannen inte stöttar dig när du behöver honom.

Han finns inte till hands för att hålla dig i handen när du har det svårt, han finns inte till hands för att pusha dig framåt när du behöver uppmuntran och inte där att ge dig sin uppmärksamhet eller stöttning.

kvinna med halsduk på snön

I själva verket kämpar du inte för ditt förhållande. Du kämpar mot din pojkvän och det är inte ett recept för framgång. Du kämpar mot hans likgiltighet och brist på engagemang.

Nå, det du verkar glömma är att någons ansträngningar avspeglar deras intresse för dig.

Grejen är att det är dags för dig att inse att du förtjänar och behöver mer.

Du förtjänar inte en omogen pojkvän som beter sig som att han inte har en aning om att ett sunt förhållande kräver ansträngning och tillgivenhet.

Snälla du, sluta med att slösa bort din dyrbara tid. Du slösar bort din energi på någon som aldrig kommer att dig någonting i gengäld.

Du ger hela dig själv för den här mannens halvhjärtade kärlek. Du rör upp himmel och jord för någon som inte är beredd att lyfta ett finger för dig.