Skip to Content

Det Här Är Vad Som Händer När En Narcissist Lämnar Dig

Det Här Är Vad Som Händer När En Narcissist Lämnar Dig

Att vara i ett narcissistiskt förhållande är en känslomässig berg-och dalbana. Ena ögonblicket är du den lyckligaste personen som lever och i nästa känner du dig som en liten lort.

Narcissister är lysande på det sättet. De kommer att vända dina känslor på några sekunder.

Du kanske undrar hur de kommer undan med det.

De är experter inom sitt område. De använder manipulerande beteende för att styra dig.

Det är lättare för dig att blunda än att erkänna sanningen – han är en äkta narcissist.

Så, vad händer när en narcissist lämnar dig?

Det finns två möjliga resultat för scenariot.

Det första är att han bara lämnar, fullständigt ignorerar dig som om du inte betydde något för honom, för att han förmodligen har ett annat offer att ta sig an, så han är inte orolig för sitt eget välbefinnande.

man som håller sin telefon (2)

Men ibland kan det gå i en helt annan riktning, en du aldrig förväntade dig skulle hända.

Han kanske vill ha dig tillbaka. Har du någonsin undrat hur man gör så att en narcissist vill ha en tillbaka?

Det är enkelt – lämna bara honom, och han kommer att vara på dig på ett ögonblick. Men vem i sitt rätta sinne skulle vilja gå igenom det helvetet igen?

Men i alla fall kommer han säkert vilja ha dig tillbaka. Varför?

Det är saken med narcissistiska människor. De behöver någon att nära sig från – deras “offer” är som droger för dem. Du är deras dos av “lycka”.

De kan inte stå ut med tanken på att vara ensam. Om de är ensamma, har de ingen att ventilera sin frustration med vilket gör dem frustrerade och nervösa – precis som om de behöver en fix.

Med andra ord, de behöver en dos av dig, de måste suga ut din energi till sista droppen för att nära sig själv. De måste förstöra en del av dig för att bygga en del av sig själv.

Så, om de har blivit dumpade och inte har en reservplan, kommer en attackplan där endast den starkaste överlever.

mannen bär en halsduk runt halsen

Bara luta dig tillbaka och vänta på att det ska ske, för att han kommer att hitta dig och försöka manipulera dig till att komma tillbaka till honom.

Han kommer att använda sitt manipulativa beteende för att förföra dig, prata snällt med dig.

Du kan också höra fraser som: “Jag kan inte leva utan dig”, och det kan han inte – men inte av anledningen du kanske tror.

Inte för att han älskar dig, utan för att han behöver dig, annars kommer han att torka ut. Han behöver ditt lidande för att ge honom lycka och tillfredsställelse.

Han kommer att locka in dig i fällan och så snart du är i den kommer han att förändras drastiskt. All denna misshandel, okunnighet och smärta kommer att komma tillbaka, knacka på din dörr.

Men vet du vad? Du bjöd in den. Du bjöd in honom. Du har fallit för hans skickliga trick för att du inte visste bättre.

Kanske bara för en sekund var du förförd av hans plötsliga förvandling.

Du trodde verkligen att han hade sett var han hade gjort fel, och han såg ut som han var uppriktigt ledsen.

man med ryggsäcken utomhus

Allt detta är bara ett spel för honom att få vad han vill ha.

Vad händer när en narcissist lämnar dig och du möter någon som behandlar dig som du förtjänar?

Du kommer… Känna dig som Alice i Underlandet.

Varje ny (vanligtvis normal) känsla är konstig. Du känner att du inte förtjänar det här. Efter en tid av misshandel har du blivit van vid det.

Du brukade känna dig underordnad din partner. Nu när lyckan har kommit åter vet du inte hur du ska hantera det.

Dessa nya känslor du upplever är skrämmande för dig eftersom de inte är destruktiva, de är kärlek och du känner inte igen kärlek.

Tvivla på ditt beteende.

Inte en dag passerar utan att du inte misstänker att saker kommer att förändras – att allt detta trevliga beteende bara är en fasad.

Killen som fick dig att tvivla på alla och allt var bra och omtänksam i början.

man som står på vägen som bär grå tröja

Så plötsligt förändrades allt. Så det är helt naturligt för dig att tro att den här kommer att göra detsamma. Du väntar bara på stormen som kommer att ge mörka moln i ert förhållande.

Du hoppas inte på det bästa för att du aldrig såg något annat än elände. Men den här gången är det annorlunda. Bara vänta och se.

Känna dig förvirrad för att din röst äntligen kommer att höras.

Det finns faktiskt någon vid din sida som är intresserad av vad du har att säga. Ingen ignorerar dig eller tar sönder dig. Det är inte lätt att växla över till det läget.

När du under så lång tid behandlats som skit kommer du äntligen att få all kärlek och respekt du förtjänar.

Din nya kille kommer att ta hand om de saker ni måste säga för att han verkligen bryr sig om dig.

Inte känna dig skyldig för de dåliga sakerna som händer i ert förhållande.

Du kommer inte att bli hans måltavla varje gång han känner sig som skit. Han kommer inte att skylla på dig bara för att han är missnöjd med sig själv.

man som bär grön jacka

Innan var allt negativt som hände på något sätt ditt fel och efter en tid började du tro på det. Du har faktiskt skyllt på dig själv för hans misstag och hans grymma beteende.

Nu är det inte så. Nu har du träffat någon som är ansvarig nog att erkänna när han har fel. Han är man nog för att äga sina misstag, och det var något du trodde att du aldrig skulle se.

Vänja dig vid att kompromissa.

När en narcissist säger något, kommer det att bli så och inget annat. Du hade inte rätt att föreslå någonting.

Om han var på humör för att göra någonting, var ni tvungna att göra det, och ingen tillfrågade dig.

När du har brutit dig fri från detta kvävande och destruktiva förhållande, kommer en man som vet hur man tar hänsyn till din åsikt.

Han kommer att lära dig vad kompromiss är och hur en hälsosam och lycklig relation ser ut eftersom du aldrig hade en chans att lära dig det.

Allt du någonsin lärt dig var hur man ignorerar de förolämpningar och smärtan han orsakade dig.

Vänja dig vid all vänlighet.

man som bär solglasögon i blå skjorta

Själviskhet var det enda du kände till och upplevde i ditt tidigare förhållande. Det handlade alltid om honom. Nu har du introducerats till vänlighet och gemenskap – det borde ha varit så från början.

Det kan vara svårt för dig att vänja dig, men det här är hur kärlek ska se ut. Det borde vara en dubbelfilig gata och inte en återvändsgränd.

Inte höra “jag” och “jag” hela tiden.

Din nya pojkvän är väl medveten om de saker du har gått igenom men han kommer aldrig att få det till att allt handlar om honom.

Han kommer att lyssna på vad du måste säga för att han verkligen bryr sig om din åsikt.

Han älskar dig och han bryr sig om vad hans bättre hälft har att säga, till skillnad från hur det var tidigare, då det handlade om en person – den snygga narcissisten.

Få höra ‘Jag är ledsen’.

Fram till nu var du den enda som ursäktade sig.

man i svart skjorta som håller sin telefon

Narcissisten fick dig att tro att du bar skulden för allt, så du ber om ursäkt för allt, hela tiden – de saker du gjorde och inte gjorde för att du var rädd för konfrontationerna och bråken.

Genom att erkänna att du gjorde något fel hoppades du att han bara skulle släppa det, men det gjorde han aldrig. Han drog dig ännu djupare ner.

Jo, saker är annorlunda nu.

Du kommer att vara kvar i ett tillstånd av chock när han ber om ursäkt för första gången, men det är sant, det kommer från hjärtat. Riktiga män äger sina misstag; de gömmer sig inte och skyller på andra.

Inte manipuleras.

Det finns inte mer av den känslan av att av misstag säga något fel och då BOOM! – Ett bråk bryter ut helt plötsligt. Du kan äntligen slappna av och lita på din partner.

Kanske inte först, men så snart du inser att han inte är så manipulerande som ditt pucko till ex var och du kommer att se på saker från ett annat perspektiv.

Men om du vill göra alla dessa saker måste du bli av med rädslan och låta honom hitta en väg till ditt hjärta, du måste låta honom läka dig och visa saker du inte har sett hittills.

man på vägen som talar i sin telefon

Han kommer äntligen att lära dig vad äkta kärlek är.

Äkta kärlek handlar om att älska någon ovillkorligt.

Det handlar om att älska någon och alla deras brister och fel. Det handlar om att uppskatta någon.

Det handlar om att hitta något i den andra personen som gör att du aldrig släpper taget. Den personen är den enda i världen som har något värt att ha och du vill ha det.

Det handlar om att hjälpa varandra upp varje gång ni faller ner. Det handlar om att stödja din älskade i allt de gör.

Det handlar om att respektera varandra. Det handlar om att ha oändlig förtroende för varandra.

Det handlar om att kompromissa och ta hänsyn till varandra. Du har alla dessa saker nu och du hade ingen av dem tidigare.

Du hade oturen att snubbla över någon som bara brydde sig om sig själv. Det enda ni två hade gemensamt var att älska samma person – HONOM.

Allt som äntligen är borta.

Det Här Är Vad Som Händer När En Narcissist Lämnar Dig