Skip to Content

Det Här Är Vad Som Händer När Du Lämnar En Destruktiv Relation

Det Här Är Vad Som Händer När Du Lämnar En Destruktiv Relation

Ingen kommer någonsin att berätta detta för dig. Ingen kommer att varna dig. De har alla någonting att säga när du befinner dig i en sådan relation, men de håller tyst när du slår dig fri från en.

Det är inte så lätt. Man skulle förvänta sig glädje och lycka. Ingen förväntar sig rädsla, förvirring och oförmåga att fortsätta att leva sitt liv – att ta vid där du var innan du träffade honom.

Ingen säger någonsin hur ont det gör. Ingen säger någonsin hur lång tid det tar att få såren att läka.

När du träffar någon ny är du rädd. Du är dödsrädd att historien kommer att upprepa sig. Du försöker att vara honom till lags, även om han inte vill att du ska vara det.

Du ber om ursäkt för allting. Du ber om ursäkt inte bara för de saker du är skyldig till utan också för dem du inte är skyldig till. Han vill inte att du ska göra det.

Ledsen kvinna som tittar ner genom ett bilfönster

Ingen säger någonsin att du inte måste göra det. Ingen säger någonsin hur svårt det är att vakna upp ur det du har gått igenom. Ingen säger någonsin att det gör ont att läka helt.

Du kommer att behöva hitta styrkan att hitta dig själv igen. Du kommer att återuppleva de hemska stunder som han gjorde dig till en del av.

Du kommer att vakna mitt på natten och ditt hjärta kommer att banka så hårt, som att det vill bryta sig loss från bröstet.

Du kommer att se någon som påminner dig om honom. Det kommer att ta dig tillbaka. Det kommer att bli så verkligt, som om mardrömmen blir verklig igen.

Du kommer känna dig trasig eftersom du kommer att vara trasig. Du kommer att gråta dina ögon röda. Du kommer att skrika högt av känslomässig smärta.

Ledsen och ensam blond kvinna med vått hår som tittar genom fönstret

Du kommer att känna dig dränerad eftersom du kommer att tömmas. Han är den som sög livet ur dig. Du gav honom ditt allt. Och vad fick du i gengäld? Inget annat än smärta. Och mer smärta.

Du kommer att vara negativ eftersom det är den enda känslan du känner till. Du glömde hur det var att vara lycklig.

Det kommer bli svårt att komma ur den onda cirkeln av negativitet. Du vill fly undan den, men du behöver den eftersom du är van vid den. Det blir som en drog för dig. Du fortsätter längta efter mer.

Du visste aldrig hur det var att älska. Du har aldrig känt känslan. Du skulle inte känna igen äkta kärlek även om den stirrar dig rätt i ansiktet.

Du kommer att tvivla på alla som kommer nära dig och du kommer att sabotera alla försök att komma nära dig. Du kommer att göra detta av rädsla. Av rädsla för att bli sårad.

ung rädd kvinna

Du måste vara stark under lång tid. Du måste vara stark tills du plockat upp de trasiga bitarna av det som är kvar av dig och pusslat ihop dem för att kunna fortsätta bygga en ny version av dig själv, så som du alltid ville vara.

När du inleder ett nytt förhållande kommer du att känna dig vilse. Du kommer inte att vara van vid detta nya, mer normala bemötande.

Du kommer inte att vara van vid vänliga ord och förståelse. Du kommer inte att vara van vid att behandlas med respekt. Din röst kommer faktiskt att bli hörd, för första gången på länge.

Det kommer att ta ett tag för dig att koppla av och lita på den här personen. Men det spelar ingen roll eftersom han kommer att ha tålamod att vänta på dig.

Han kommer att ge dig utrymme att läkas. Han hjälper dig att läkas.

Ett ungt par som går och kramar

Du väntar på att stormen ska bryta loss. Du väntar på att han ska förlora kontrollen när som helst.

Du vet att ditt ex kunde vara trevlig och kärleksfull när han ville vara det – när du inte klagade och när du dansade efter hans pipa. Du är rädd att den här killen är likadan.

Men vet du vad? Stormen kommer aldrig att komma. Han är inte likadan.

Ingen säger någonsin hur jävla svårt det är att överleva allt detta. Ingen säger någonsin att det här är den svåraste delen. Ingen säger någonsin till dig att det gör ont att läkas; det gör ont så in i helvete.

Det finns så många saker som du inte kommer att få reda på. Du måste kämpa för din egen skull. Du måste sätta dig själv först. Du måste tillåta dig att gråta. Du måste känna smärtan.

Men du kommer att läka. Du kommer att bli bättre.

Det Här Är Vad Som Händer När Du Lämnar En Destruktiv Relation