Skip to Content

Den Hårda Verkligheten Om Det Giftiga Förhållandet Mellan En Narcissist Och En Empat

Den Hårda Verkligheten Om Det Giftiga Förhållandet Mellan En Narcissist Och En Empat

En empat och en narcissist. God och ond. Ljus och mörk. Yin och yang.

Som du kan se så är dessa par varandras motsatser, men de har någonting gemensamt – de är alla en del av ett par, och oavsett ifall vi vill erkänna det eller inte så är de i någon sorts symbios.

En av dom är ond, den andra är god. Om du stannar upp för en sekund och tänker efter så kommer du att inse hur ofta något gott, på något vis, slutar med något ont.

På samma sätt går en empat ihop med en narcissist.

En empat är som en ängel från himlen som skickats hit för att sprida fred.

Såna personer tror att alla är goda och att ingen har dolda avsikter eller kommer att såra dom.

ung kvinna sitter ensam

De tycker att man ska låta andra vara och inte döma någon.

En empat är den som känner alla de känslorna man inte pratar om, eftersom de har ett starkt sjätte sinne så ser dom hur du mår av att bara titta dig i ögonen.

De är medvetna om att du lider och de kommer alltid försöka hjälpa dig så mycket de bara kan.

I vissa situationer kommer de sätta dig först och förbise sig själva för att de vet att du behöver hjälp.

En empat är någon du verkligen vill ha i ditt liv för att de är ärliga och uppriktiga vänner, kärleksfulla partners och någon som kan förvandla ditt liv till den vackraste berättelsen.

Och så har vi narcissisten.

En narcissist har inte valt att vara det. De har förmodligen upplevt något traumatiskt i sitt förflutna som har påverkat dom så pass mycket att de blivit det monster de är idag.

sorglig kvinna som håller handen på huvudet

En narcissist är någon som kommer att lura dig för att få som den vill, någon som kommer att utnyttja dig på alla möjliga sätt och någon som inte kommer sluta tortera dig, även när de ser att du ligger på marken och ber om nåd.

De vill alltid känna sig värdefulla, och i ett förhållande känner de sig alltid överlägsna så att de kan vara må bra i sitt eget skinn.

Känslan av att vara den överlägsna och dominanta är större än all typ av kärlek, och det är någonting alla narcissister håller med om.

Det värsta är att de aldrig känner någon skuld för allt dåligt de gör mot de människor som älskar dom, och de accepterar aldrig hjälp från andra för att kunna ändra på sig.

De är personer du inte ens vill känna eller ha en relation med.

De är personer du bör hålla dig borta från för att det enda de är kapabla till är att såra andra.

Så, vi har en empat och en narcissist. Du har en god person och en ond. Och det värsta är att i många fall så blir dessa två kära. Du undrar nog varför, men det finns en förklaring.

par som ligger på en säng

Det finns en okänd attraktion mellan de två och på något sätt stöter de alltid på varandra.

Dom blir enkelt kära och varje stund de spenderar tillsammans är som en saga.

De lär inte ens känna varandra bra utan är säkra på att de har valt den bästa personen att vara med.

Narcissisten bryr sig inte heller om vad som kommer att hända eftersom han är känslomässigt otillgänglig.

Han behöver någon som behagar honom och en empat är det perfekta offret. Å andra sidan är empaten helt förälskad i narcissisten och tror att den har hittar sin själsfrände.

Till en början tror de att de har vunnit jackpot men så småningom förstår de att nått botten och att det inte kunde blivit värre.

Ett förhållande mellan en empat och en narcissist kan inte lyckas. Det är något som är fördömt redan i början. Det är något du aldrig skulle valt om du vetat hur mycket du skulle lida.

par som dricker kaffe

Och ifall du tror att det är värt att försöka så tror du fel. Detta är inte kärlek.

Det är bara ett sätt för en narcissist att få ut all sin ilska på någon som är så oskyldig som en empat.

Det börjar som något vackert, men med tiden förvandlas det till en skräckfilm du bara vill komma ifrån.

En empat är någon som alltid försöker få allt att fungera, medan en narcissist ser det och utnyttjar det.

Han gör illa empaten varje gång den försöker visa lite mer kärlek. Så fort en empat visar att den är kär och att den behöver sin partner så ser narcissisten sin chans att såra den och på så sätt höja sig själv.

De kommer att göra allt som krävs för att få som de vill.

De kommer att utnyttja kärleken som deras partner har för dom och misshandla dom både psykiskt och fysiskt och sedan beskylla sin partner för sitt beteende.

par som kramar på stranden

De kommer säga att empatens beteende framkallar sådana reaktioner och att dom måste ändra på sig.

En narcissist kommer att övertala empaten att den är galen och att den skapar problem där de inte finns några.

De kommer att ignorera dom, försumma dom och behandla dom som sin värsta fiende.

Och varje gång empaten säger att den vill lämna förhållandet så byter narcissisten sida och säger att det är helt galet i och med deras enorma kärlek, att de verkligen vill få det att fungera och att deras partner är det enda ljuset i deras liv.

De vet att empaten kommer att tycka synd om dom och att de kommer komma tillbaka, mellan narcissistens klor igen.

Och när de gör det så fortsätter agonin. Mer tårar, mer smärta, fler sömnlösa nätter, mer misshandel och mindre kärlek.

En empat kommer känna att den står mellan två bränder.

par som ligger på gräset

På ena sidan står någon de älskar oavsett vad de gjort, och på andra sidan så mår de uppenbarligen inte bra av att vara med den personen.

Ett sådant vägskäl leder till att empaten oftast väljer misshandlaren över sig själv. De väljer att leva i agoni tills nästa gång deras värld faller samman.

Tills nästa gång de känner att de börjar bli galna och tills nästa gång en ambulans får ta dom till sjukhuset, kämpandes för sitt liv.

Men vad du behöver veta är att det inte finns något du kan göra för att förändra en narcissist. Det finns ingen mängd kärlek du kan ge för att få dom att bete sig normalt.

De är förstörda och vill inte bli fixade. De är bekväma i att vara så som dom är och vill få andra att känna sig desperata.

Deras prioritet är att förstöra livet för någon som är kapabel till att älska för att de själva inte kan det och de är avundsjuka på alla som visar sådana känslor.

ung kvinna tittar genom fönstret

Det bästa beslutet en empat kan fatta är därför att fly så snabbt och långt bort det bara går så fort de sett första varningssignalen på ett narcissistiskt förhållande.

Om du ser att du inte får kärleken du behöver eller att du inte mår bra i din relation, prata med din partner. Om han är en narcissist som vägrar ändra på sig så lämna honom.

Jag vet att det gör ont att lämna någon man älskar. Jag vet hur dåligt det känns att lämna allt ni två har haft, men låt mig fråga dig något:

Vem var den första som gav upp på er kärlek? Är du den enda som bör försöka få det att fungera? Jag skulle inte tro det.

Kärlek är inte en enkelriktad väg och det borde du veta. Kärlek är när du delar glädje med din partner och inte när han tar ifrån dig den.

Kärlek är när du berättar dina djupaste hemligheter för att de är din mänskliga dagbok och inte när de är din mörkaste hemlighet som du döljer från omvärlden.

kvinna som går ensam på gatan

Kärlek är att dela allt gott och ont med dina andra halva och att vara nöjd i ert förhållande. Kärlek betyder att du känner att du är värdefull och tillräcklig för personen du delar säng med.

Och vad en empat har med en narcissist är inte kärlek.

Han kanske inte använder sina nävar, men det är fortfarande misshandel. Det är som att ständigt gå på äggskal.

Det är att vara rädd för att uttrycka sina känslor och sin kärlek för att du vet att det kommer göra honom sur. Det är att göra allt det dom vill och ingenting du själv vill.

Det är mindfucking och det är inte vad du förtjänar. Det är någonting som ingen förtjänar.

Det är något som till slut kan döda dig för du inte kommer kunna ta så mycket gift länge till.

Lämna honom medan du kan. Lämna honom och vänd dig aldrig mer om. Lämna honom utan att tänka på konsekvenserna. Lämna honom medan du fortfarande lever.

Den Hårda Verkligheten Om Det Giftiga Förhållandet Mellan En Narcissist Och En Empat