Skip to Content

11 Smärtsamma Tecken På Att Du Inte Är Mer Än Hans Reservplan

11 Smärtsamma Tecken På Att Du Inte Är Mer Än Hans Reservplan

1. Han är oklart om sina känslor

man som står ensam på kullen

Du vet aldrig vart du står med honom, han öppnar aldrig upp eller avslöjar sina känslor gentemot dig.

Han har aldrig introducerat dig som sin flickvän för någon. Han gömmer sina känslor. Han verkar nonchalant och hans beteende visar att han gillar dig men ingenting mer.

Du känner dig till och med ibland som att han inte är kapabel till att känna något alls.

Om detta händer i början av ett förhållande, är det inte något ovanligt. Han kan inte veta om han älskar dig eller var ni står efter en kort tid.

Men om ni har varit tillsammans länge och han fortfarande är oklart om sina känslor, använder han dig bara som en reservplan.

2. Han undviker att prata om framtiden

man i grön och grå jacka som står utomhus

Han gör aldrig några långsiktiga planer. Pratar aldrig om något ni kommer att göra nästa månad, än mindre nästa år, då är uppdraget omöjligt när det gäller honom.

Alla framtida planer han talar om innehåller aldrig ordet “vi”; han talar bara om sitt liv.

Och om du frågar honom direkt om några framtida planer, kommer han att byta ämne och fortsätta att prata om någonting annat.

Den smärtsamma sanningen är att han inte ser sin framtid med dig, det är därför han undviker att prata om det.

3. Han ändrar beteendet när han är med dig och när han inte är det

man som bär solglasögon som sitter bredvid fönstret

Du kan nästan säga att han är någon helt annan när du textar honom och när ni stirrar i varandras ansikten.

När han är med dig är hans beteende ojämnt men så snart han lämnar din åsyn är det en helt annan historia.

Hans texter är sällsynta, och i dem verkar han ointresserad och avlägsen större delen av tiden. Du är vanligtvis den som först textar och det tar alltid lång tid för honom att svara.

Han ringer knappast någonsin. I ett nötskal, vill han ha dig, men han är fortfarande inte helt engagerad och han håller dig som ett alternativ.

4. Du får aldrig träffat några av de viktiga människorna i hans liv

man står ensam och tittar på havet

Du har aldrig träffat hans närmaste vänner eller tillbringat tid med hans andra vänner. Du är osäker på om hans familj vet om att du existerar.

Han pratar inte mycket om dem, han håller den delen av sitt liv för sig själv.

Allt detta är tecken på att han inte skapar något utrymme för dig i hans liv.

En man som vet vad han vill och var han vill ta vägen med dig skulle introducera dig, efter en viss tid i relationen, för de människor som är viktigast i hans liv.

Om han inte gör det håller han dig som reserv.

5. Du är rädd att han kan lämna när som helst

upprörd man i vit skjorta

Du går på äggskal runt honom. Du är rädd att om du gör ett enda fel, kommer han att vara borta.

Kanske finns det något i hans beteende som får dig att tänka på det sättet. Kanske verkar han som att du borde vara glad att få vara med honom alls.

Du känner dig ständigt uppmanad att bevisa din värdighet för honom och att imponera på honom på något sätt.

Kanske kan han till och med utpressa dig att han ska lämna, om du inte gör allt som han vill.

Sanningen är, när du är i ett hälsosamt och engagerat förhållande, är båda parter likar. Det finns inget behov av att imponera på eller böja sig för någon.

Om han manipulerar dig med hot om att förlora honom, behandlar han inte bara dig som ett alternativ, han använder sin kärlek mot dig. Han är absolut inte den du borde vara med.

6. Den enda personen han gör sig besvär om är sig själv

man som håller sina solglasögon

Han hoppar över dina planer om han har något bättre på gång. Han förkastar dina planer men blir arg om du inte går med på hans.

Han gör allt som passar honom bra och som gör honom glad utan att överväga dina behov.

Han tvekar inte en sekund att be dig slå knut på dig själv för hans skull, men han skulle aldrig göra detsamma för dig.

Han är självisk och prioriterar sig själv högst. Så om han inte tar några steg för att möta dig eller göra dig lycklig, har han inte ärbara avsikter med dig.

7. Han är alltid “upptagen”

man sitter på grå metallgaller

Han har aldrig tillräckligt med tid för dig, men du kan tydligt se att han hittar tid för allt annat som intresserar honom.

Han använder “upptagen” som en ursäkt för att skippa dina planer för det mesta eller för att motivera att inte träffa dig på ett tag.

Sanningen är att den som bryr sig, kommer att göra tid för dig, även om han inte har någon. Han vill bara ha mer än att tillbringa tid med dig och han kommer att ta alla steg i den riktningen.

Om han knappt tillbringar någon tid med dig och använder “upptagen” som en ursäkt, är han inte upptagen, han saknar helt enkelt intresse och gör dig till sitt andrahandsval tills någon annan, bättre kommer i hans väg.

8. Han öppnar aldrig upp om någonting

man tittar på berget

Alla era konversationer är ytliga och han säger aldrig någonting som är väldigt viktigt.

Du kan till och med säga att alla era möten kan liknas vid ett möte mellan två främlingar som har liten pratstund på busstationen.

Det är inte ovanligt för en man att hålla sig på sin vakt tidigt i förhållandet.

Men om han, efter att han verkligen lärt känna dig och spenderat mycket tid med dig, fortfarande inte har något behov av att öppna upp om sina känslor, problem eller sitt liv, han håller sig tillbaka från att helhjärtat ge sig in i relationen och han är håller dig på armlängds avstånd.

9. Han är för fokuserad på sin telefon när ni är tillsammans

man som håller handen på huvudet

De flesta av oss i dessa dagar är lite beroende av vår telefon och tills det passerar gränsen för normalt beteende, anses det som vanligt.

Men om din pojkvän spenderar det mesta av sin tid med dig med att stirra på sin telefon och inte uppmärksamma dig, är det ett dåligt tecken.

Inte bara är han oförskämd och han saknar vanligt hyfs, men hans beteende tyder på att han är respektlös mot dig och inte anser dig som någon som bör ha hans fulla uppmärksamhet.

Prata med honom och se om saker kan förändras och om inte, nöj dig inte med att vara hans andrahandsval när hans telefon, sociala medier och den som han textar kommer först.

Saker bör inte gå till så.

10. Han anstränger sig inte

man med långt hår som står i skogen

Han låter dig göra alla planer och han föreslår inte ens något ni kan göra tillsammans. Du är vanligtvis den som frågar först när ni ska träffas.

Du ringer oftast eller textar först. Du anpassar din tid för att passa hans behov men han gör aldrig detsamma. Och listan bara fortsätter.

Grunden är att du är den som ger allt, medan han inte ger någonting tillbaka, och det borde inte vara så.

En man som bryr sig och ser dig som hans prioritet kommer att dyka upp, göra planer och ge tillbaka allt han får och kanske ännu mer.

Om det inte finns ömsesidighet, är du i ett ensidigt förhållande och du behandlas som ett alternativ.

11. Han är mer intresserad av sex än att älska dig

ung blond man i gul jacka

Han är söt och snäll när han vill ta av dig kläderna, men så snart det är klart är han kylig och avlägsen. Han vill inte veta någonting om dig och verkligen inte höra något du vill säga.

Det enda han bryr sig om är de sexuella aspekterna av ert förhållande. Och även om sex är en viktig del av ett förhållande, kan allt inte baseras på det.

Om ett förhållande saknar kärlek, känslomässigt engagemang och stöd, utnyttjar han dig bara för att lätta på hans behov.

Det är inte den typ av kille som stannar eller den typ av kille du verkligen behöver. Han använder dig bara som sin reservplan. 

11 Smärtsamma Tecken På Att Du Inte Är Mer Än Hans Reservplan