Skip to Content

Till Tjejen Som Är Trött, Snälla Stå Ut Lite Till Bara

Till Tjejen Som Är Trött, Snälla Stå Ut Lite Till Bara

Hej främling,

Jag vet att du tänker att vi inte är någonting mer än detta, två främlingar som absolut inte har någonting gemensamt, men jag är rädd för att du inte kan ha mer fel.

Jag vet mer om livet och om hur du känner det än du kan ana.

Jag vet att väckarklockan väcker dig varje morgon och att du snoozar den och vänder dig om på andra sidan sängen eftersom du inte är redo att gå upp riktigt än.

Jag vet att din säng känns mycket bekvämare än tanken på att du ska behöva gå upp och möta omvärlden. Jag vet hur trött du känner dig innan du går upp ur sängen.

Jag vet, för jag har varit med om det.

Jag vet att du älskar att ha kul men att det kräver så mycket av din energi. Jag vet att du älskar att få människor att skratta och jag vet att du älskar att skratta tills du får ont i magen, men du har inte gjort det på länge.

Du har inte gjort det eftersom du glömt hur man gör.

kvinna i vinterhatt som står ensam utanför

Jag vet, för jag har varit med om det.

Jag vet att du inte ser någon mening med livet längre eftersom du inte kan hitta en sak som du älskar med ditt liv. Allting verkar så tillgängligt och så irrelevant.

Allting verkar utom räckhåll för dig. Allt du vill verkar så avlägset, som om det inte var ämnat för dig.

Jag vet, för jag har varit med om det.

Jag vet att du vill pausa vardagen och få det till att vara tyst ett tag. Och jag vet att du vill att allt ska vara stilla en stund så att du kan hämta andan.

Jag vet att du vill pausa omvärlden för att du ska kunna vila och kunna komma ikapp med allt. Jag vet att du känner dig fången och att du inte vet hur du ska ta dig vidare.

Jag vet, för jag har varit med om det.

kvinna med solglasögon i svart läderjacka

Jag vet att dina tankar snurrar. Jag vet att det känns som att du inte är tillräckligt. Jag vet att du är trött på att försöka men inte får någon uppskattning för det.

Jag vet att du är trött på att bli nertryckt, trött på elaka människor och trött på falska människor också. Jag vet att du är trött på allt gråt och trött på all din osäkerhet och även trött på din egna trötthet.

Jag vet att du är trött och jag vet hur trötthet ser ut eftersom jag varit med om det också.

Men vet du vad det bästa är med att känna som du gör? Ditt liv är paradoxalt och du är inte ens medveten om det.

Du vaknar varje morgon och har ingen aning om hur du ska klara dagen och ändå så lyckas du ta dig igenom dagen, och nästa, om och om igen.

Du ser det inte nu, men jag svär på att du är starkare än du tror dig vara. Ditt mod förtjänar en medalj. Du tror troligtvis inte att du gjort något exceptionellt men där har du mestadels fel.

Du går upp varje morgon och du försöker. Du försöker även när du är trött. Och trots att du är både känslomässigt och fysiskt utmattad så har du fortfarande inte gett upp.

ledsen kvinna som sitter på bryggan med en bok

Du är en sann kämpe, vet du det? Du är inte en kämpe i bokstavlig mening, du är en större kämpe än så. Du är en kämpe eftersom du kämpar mot dig själv, varje dag.

Du är en sann kämpe eftersom dina värsta slag är dem som du kämpar med dig själv, inombords. Och du har kämpat och vunnit så många slag.

Du kanske känner att du inte orkar mer nu, men du behöver inte falla. Du behöver inte låta livet glida dig genom fingrarna.

Du har fortfarande ett val. Lycka är inte en känsla, det är ett val och du kan välja att känna dig lycklig.

Livet har spelat dig ett litet spratt. Det spelade mig ett spratt också. Det sa: Du kommer att vara lycklig men jag måste göra dig stark först. Och jag vet att du har varit med om ett helvete.

Men vet du vad det bästa med det här är? Du har varit på botten. Och den enda vägen du kan gå från botten är uppåt. Nu är det dags för dig.

Det är dags att du erkänner för dig själv att du förtjänar någonting mer. Det är dags att du erkänner för dig själv att du är tillräckligt bra.

ung kvinna som står på stranden ensam och ser solnedgången

Det är dags att du omfamnar livet och att du faktiskt går upp på morgonen och lovar dig själv att du ska försöka älska allting som dagen erbjuder.

Det är dags att du slutar känna att allting är ditt fel och att du slutar övertala dig själv om att du inte är tillräckligt bra.

Du härskar över ditt eget öde. Du är den som bestämmer. Du är ditt livs styrman. Du är himlen och allting annat är bara väder. Du är den fasta punkten i ditt liv och allting annat är i mångt och mycket föränderligt.

Allt du känner nu kommer att blekna. En dag kommer du att se tillbaka på ditt liv och skratta över hur du lät dig själv påverkas av så många irrelevanta saker.

En dag kommer du att må så bra att du inte förstår den här personen som du är nu.

Håll bara ut lite till eftersom jag lovar dig att många bättre dagar väntar dig. Du undrar säkert hur jag vet det? Nå, jag vet eftersom jag varit i dina skor.

Och jag vet att livet har så mycket mer att erbjuda än det du har nu. Klistra fast ett leende på läpparna och lita på mig.

Till Tjejen Som Är Trött, Snälla Stå Ut Lite Till Bara