Skip to Content

Roliga Idéer Till Fest För Vuxna. Det Är Dags Att Ha Kul!

Roliga Idéer Till Fest För Vuxna. Det Är Dags Att Ha Kul!

Oavsett om du älskar dem eller hatar dem så är fester viktiga. Det där där människor har kul och kommer närmare varandra, där småprat är allt som är viktigt, småprat och att ha kul.

Att umgås med vänner är väldigt viktigt, speciellt om du inte har någon familj i närheten. Som vuxen kan det vara mycket svårare att få kontakt med och hitta tid för vänner.

Men det betyder inte att det fortfarande inte är viktigt för oss att ta hand om dessa relation.

Dessa idéer för festen kommer att hålla din gäster glada, underhållna och de kommer att få ont i magen av allt skrattande. Det blir verkligen en fest som dina gäster inte snart kommer att glömma.

Det finns en fantastisk blandning här av både klassiska och unika partyspel som är för vuxna. Vissa av dem involverar drycker, andra är lite stygga och alla kan modifieras för att passa antal gäster som kommer till festen.

Förhoppningsvis kommer dessa roliga festidéer att göra det lite lättare att ha kul med dina vänner eller till och med få nya!

Några saker att tänka på

Ska jag servera alkoholhaltiga eller alkoholfria drycker på festen?

Servera en mängd olika drycker. Inte alla vill dricka alkohol kanske även om det är en helg och fest det handlar om. Servera båda typerna av drycker och låt dina gäster välja.

De kommer att uppskatta det ännu mer att du har tänkt på dem när du planera din meny till festen.

Är det verkligen okej att be mina inbjudna gäster att hjälpa till under festen?

Absolut, det är helt ok. Du kan be en riktigt nära släkting eller vän komma över tidigt för att hjälpa dig med att ställa fram allt, mat, dekorationer, bord och stolar.

Festen kommer att gå mycket smidigare om du delegerar en del av arbetet.

Hur blir jag den perfekta värden?

Se till att du går runt och pratar med alla dina gäster. De kom till festen för att dela din speciella dag med DIG.

Stanna inte med en grupp för länge eftersom de andra gästerna kan då känna sig bortglömda.

Hur kan jag ha kul på festen när jag oroar mig för hur det går?

Just därför är det viktigt att någon hjälper dig med att få allt att fungera. Det kommer att befria dig en del från stressen så att du också kan ha kul, det är trots allt din fest så se till att ha kul!

Idéer till festen

Skattjakt

Känner du inte för att bara sitta vid ett bort eller på en bar för att fira din födelsedag? Bra, upp med dig och ha kul i din stad. Gör först en lång lista med saker där varje sak är värd ett visst antal poäng.

För att göra det enkelt bör varje sak ge en poäng. Dela sedan upp gruppen i två lag.

Välj en plats i din stad för att starta och välj sedan en mötesplats i ett annat område där du avslutar jakten två eller tre timmar senare. Teamet med flest poäng vinner.

Utomhus filmkväll

Du behöver inte några extremt dyra prylar för att anordna en rolig filmkväll utomhus.

Sätt upp bara ett stort vitt ark i din trädgård som en skärm och använd en traditionell eller miniprojektor för att streama en film från din telefon.

Placera kuddar och filtar på marken så att dina gäster håller sig bekväma. Laga popcorn till varje gäst och anordna ett urval av godis och drycker så att alla känner sig som på bio.

Karaoke

För en sen soiree, anordna en karaokefest! Investera i en karaokemaskin eller ladda ner Sing!

Appen på din telefon. För en rolig twist, prova karaoke-roulette och låt gästerna välja vilken låt andra gäster ska sjunga när de kommer upp till mikrofonen.

Håll maten enkel och beställ pizza. Ha gott om öl till hands och glöm inte att filma allt för att dokumentera dina vänners mest pinsamma karaoke-ögonblick.

Vin och ost parning

Fixa massor av vin och ost och be också varje gäst att ta med sig sin favoritflaska vin och ost. Fixa också bröd och andra saker så som gurka, fikon och oliver.

Sätt ut ostar på stora skärbrädor och ge gästerna cocktail plattor så att alla kan prova allt som erbjuds.

Happy Hour

Anordna en happy hour-fest tidigt på kvällen men hemma hos dig istället för att gå till en bar. Servera enkla snacks som nötter, kringlor och kryddig potatischips i små skålar.

Kom på en signaturdrink för kvällen men ha också en stor mängd olika ölsorter på hand. Dela ut nyckelringar för flasköppnare.

Frukost till middag

Att äta frukost är mycket roligare efter att solen gått ner, därför kommer du och dina vänner att älska en frukost till middag.

Servera mimosor eller Bloody Marys med din frukost för att hålla brunchtemat igång.

Du kan till och med berätta för dina gäster att de bör dyka upp i pyjamas för att verkligen anamma den tidiga morgonstämningen.

Laga mat på natten

Om ni inte är speciellt många planerade, bjud in din vänner till att laga mat på natten. Anställ en lokal kock och låt alla lära sig en ny rätt för kvällen.

Om du är en självutnämnd kock så kan du agera som läraren för natten. Låt alla arbeta med en individuell maträtt och gör en 4-rätters middag för alla att njuta av.

Ge gästerna förkläden som de kan ta med sig hem så att de kan öva på sina nya färdigheter hemma.

Frys-fest

Dra ner temperaturen i ditt hus och be folk att klä sig varmt och förbereda sig för ett fryst men absolut falskt underland.

Skaffa en is-staty, täck golvet och taket i vita ballongerna och servera shots i glas gjorda av is.

Om du verkligen vill vara galen och gå all-in så kan du till och med beställa falsk snö! Galet eller hur? Ha kul men frys inte arslet av er.

Picknick

För en mer avslappnad festidé så kan du ordna en picknick för dig och dina vänner. Ha picknicken i din trädgård eller så kan ni träffas i en närliggande park.

Be alla laga en maträtt och sätt upp all mat på en stor filt. Ta med några sällskapsspel och en bärbar högtalare för att spela musik.

Glöm inte tallrikar, servetter och en kylare fylld med era favoritdrycker.

Vad finns det till efterrätt?

Hoppa över middagen helt och hållet och ha en fest med endast desserter. Om du älskar att baka, tillbringa dagen med att baka smaskiga desserter.

Om du inte gillar att baka, plocka upp läckra söta godisar från bageriavdelningen i ditt lokala snabbköp eller ditt favorit bageri och lägg upp dem fint.

Servera milkshakes med alkohol för vuxna för att krydda till stämningen lite.

Spa fest

Anordna den ultimata spa festen för dina närmaste vänner.

Fyll på med individuellt förpackade arkmasker, gör några stora satser med fruktinfudenrat vatten och hälsosamma sallader. Spela lugnande musik och tänd massor av ljus.

Be gästerna komma i bekväma kläder och ge ut sömnmasker till dem.

Tyst fest

glada damer och snygga herrar hemma festliga

Ett tyst diskotek är mer eller mindre ett diskotek där istället för att låta musiken spelas högt så synkroniseras musiken till hörlurar som dina gäster kan ta på sig när de vill.

Det här är en perfekt festidé av många olika skäl.

Först och främst, eftersom musiken kan spelas i önskad volym för varje deltagare genom sina hörlurar så kan du spela olika musik med en mycket lägre volym i hela ditt hus så att människor kan koppla av och prata med varandra utan att behöva skrika i varandras öron.

För det andra, om du har grannar som försöker sova eller om det är en vardag så kan du hålla musiken i alla hörlurar utan att väcka dina grannar.

Det bästa sättet att göra detta på är med hjälp av appar på telefonen.

Vad som är coolt med detta är att du kan göra det demokratiskt så att folk på festen kan rösta direkt genom appen för vilken låt de vill höra näst. Det är som om de är DJ’s själva.

Roliga Idéer Till Fest För Vuxna. Det Är Dags Att Ha Kul!