Skip to Content

Livet Är Alldeles För Kort För Att Man Ska Förälska Sig I Människor Som Behandlar En Illa

Livet Är Alldeles För Kort För Att Man Ska Förälska Sig I Människor Som Behandlar En Illa

Har du inte fått nog? Har du inte fått nog av alla de människor som behandlar dig på det sätt de gör? Som att du för alltid kommer att finnas till hands för dem, oavsett hur illa de beter sig?

Nå, låt mig säga dig att ditt liv är för kort för dessa människor. Speciellt om det rör en man som du valde att tillbringa din tid tillsammans med.

Livet är alldeles för kort för att förälska dig i någon som inte behandlar dig som du förtjänar. Jag vet att det låter som en klyscha men är det inte sant?

Du ägnar dina dagar åt den här personen som endast utnyttjar dig. Han beter sig som att han aldrig kommer att förlora dig, som att du alltid kommer att finnas där för honom. Visa honom att han måste tänka om angående det.

Att behandla någon väl innebär att respektera deras gränser. I vetskapen om att vi alla är olika när det gäller våra gränser borde vi vara medvetna om det faktum att människor vanligtvis inte tar hänsyn till dem.

Vad sägs om alla de gånger han fick dig till att ha sex med honom, även om du inte mådde särskilt bra? Vad sägs om alla de gånger han fick dig att må dåligt när du sa ‘nej’ gällande någonting?

lycklig le kvinna som står på torget på solig vårdag

Detta var alla de gånger han gick över din gräns i tron att han alltid skulle få det han ville ha.

Att behandla någon väl innebär att man älskar dem villkorslöst. Tror du på att någon som älskar dig och även fortsättningsvis kommer att älska dig under alla omständigheter kommer att behandla dig illa?

Naturligtvis inte. Att älska någon villkorslöst innebär att du älskar dem utan att du någonsin får dem att må dåligt över sig själva och aldrig dömer dem för deras beslut.

Men det enda han gör är att han alltid pekar på dina fel och brister och han får dig att tro att han faktiskt kan ha rätt.

Att behandla någon väl innebär att man aldrig får dem till att gråta. Som om livet inte är svårt nog gör han det ännu svårare för dig.

Han sårar dig med sina ord och handlingar, försöker aldrig att förstå dig eller be om ursäkt. Han anser att det är ditt fel eftersom du är ‘för känslig’ och det får dig att gråta ännu mer.

Han förstår inte. Han försöker inte ens. Allt han gör är att bryta ner dig, lite mer för var dag som går.

ung vacker kvinna med brunt hår och ögon

Livet är för kort för människor som honom. Det är bara du som vet hur slitet i stycken ditt hjärta är och hur ont det gör. Är det verkligen en fröjd att tillbringa dina dagar med honom och veta vad han gör med dig?

Även om du älskar honom otroligt mycket och även om ni två har varit med om så mycket tillsammans, är han inte värd din tid.

Livet är för kort för att vänta på att han ska ändra sig. Han kommer inte att ändra sig.

Jag är ledsen att behöva göra dig besviken eftersom det kanske var det enda hoppet som höll dig kvar vid honom men tro mig, människor som han ändrar sig inte.

Även om han en dag kommer att bli medveten om de fel han gjort så är det någonstans långt framåt i tiden. Så medan du sitter här och gråter och faller sönder har han ingenting emot att flirta med någon annan.

Så vad väntar du på? Gå vidare och rädda resten av ditt liv.

Lämna honom eftersom hela ditt liv väntar på dig. Det väntar på att du ska inse att det är OK att dumpa någon som inte älskar dig tillräckligt och gå vidare i ditt liv.

närbild av vacker ung kvinna vid solnedgången

Det är helt okej att vilja vara lite självisk för en gång skull och rädda dig själv eftersom det ibland är det enda sättet för dig att kunna vara lycklig. Det är okej att älska sig själv tillräckligt och bara börja om från början.

Så nästa gång du befinner dig i en situation där du inte känner dig uppskattad, älskad eller omhändertagen – är det fritt fram att lämna.

Kom bara ihåg att du inom några år kommer att vara lycklig över att du inte slösade din dyrbara tid på någon vars avsikter inte var tillräckligt goda och på någon som inte ens är medveten om att de gör någonting fel.

Livet är alldeles för kort för att man ska förälska sig i någon som behandlar dig illa.

Det finns så många fantastiska män där ute som skulle kunna dö för en så fantastisk och kärleksfull kvinna som du och jag lovar dig att du kommer att förälska dig igen.

Så stå inte där och slösa bort ditt liv. Du har inte all tid i världen på dig.

 

Livet Är Alldeles För Kort För Att Man Ska Förälska Sig I Människor Som Behandlar En Illa