Skip to Content

Ett Brev Till Tjejen Som Inte Varit Sig Själv På Ett Tag

Ett Brev Till Tjejen Som Inte Varit Sig Själv På Ett Tag

Oroa dig inte, det du har förlorat kommer att komma tillbaka en dag. Ditt samvete, din sinnesro, ditt lugnande förnuft. Allt kommer att komma tillbaka.

Jag vet att du har förlorat ditt inre lugn och jag vet att du måste få tillbaka det. Men det här är bara en fas – den kommer att passera. Det är bara ett kapitel i den historia du skriver.

Det måste ta slut och när det gör det kommer du att bli ditt gamla jag igen. Du känner ingen smärta. Det gör inte ont, men du känner dig konstig.

Du känner att du har tappat kontrollen över ditt liv och ingenting du tar dig för verkar gå vägen. Ditt liv verkar ha tagit en helt annan riktning. Detta kommer att gå över …

Du har varit i den här situationen innan, kommer du ihåg det? Du kände dig så här förut. Du var borta, du kunde inte påverka något som hände med dig. Kom ihåg att det passerade.

Det var bara en del av ditt liv som är över nu. När allt har gått över har du insett att inget av det var sant. Du har insett att det bara var i ditt huvud. Du vet att du är den som fattar dina beslut.

Det gjorde du även då. Och när du insåg det, slog du dig lös och det var borta.

fundersam vacker kvinna som står ensam

Vi lever i en föränderlig värld och vi förändras också med den. Vi förändrar vårt utseende, vårt hår, våra handlingar. Vi förändras och anpassar oss till olika situationer vi lever i.

Vi gör det för att överleva det som ligger framför oss. Varje nytt ögonblick i vårt liv skiljer sig från det föregående. Men vet du vad som inte förändras? Vi förändras inte på insidan.

I vår kärna är vi alltid samma människor, vi försöker bara leva igenom allt vi står inför. 

Vi är samma inuti och det är ditt bevis på att ditt gamla jag kommer tillbaka en dag. Du kommer att känna dig som dig själv igen.

Kommer du ihåg dig själv som barn? Kommer du ihåg dina reaktioner och dina känslor? De har inte förändrats.  Det är bara att du växte upp och du ser världen med en vuxens ögon.

Innan såg du bara lycka och lekfullhet, men idag ser du lidande och problem. Saker har inte förändrats från när du var liten.

Du såg dem bara annorlunda. Förstår du? Du har inte förändrats. Du har bara vuxit upp.

ledsen kvinna som tittar genom fönstret

Men vi har alla fortfarande den barnsliga biten inom oss själva. Vi bär alla runt det här lilla barnet i våra tankar, men vi begraver det djupt inne eftersom vi är vuxna.

Dessa minnen och den filosofin inte är meningsfull längre. För en vuxen person är det ologiskt.

Minns de där känslorna och släpp lös dem. Tänk positivt igen och titta på ditt liv med andra ögon. Titta på det som du såg det när du var liten. Du ser att du inte har förlorat dig själv.

Du kommer att se att du kan komma dit igen.

Du är inte där än, men du kommer vara där snart. Du kommer vara lekfull och glad. Du kommer att le oftare och du vet exakt hur du ska hantera det som ligger framför dig. Nu är du bara lite vilse.

Och det är mer än okej. Du måste gå vilse för att hitta dig själv.

Du kommer att hitta dig själv. Vi gör alla det vid någon tidpunkt. 

Ett brev till tjejen som inte varit sig själv på ett tag