Skip to Content

Ett Brev Till Mannen Som Behandlade Mig Som Någon Utbytbar

Ett Brev Till Mannen Som Behandlade Mig Som Någon Utbytbar

Kära läxa…

Om jag var tvungen att beskriva vad som hände mellan dig och mig med ett ord, skulle det ordet definitivt vara “vänta”.

Jag väntade alltid på något, för att du skulle vara redo att du sluta vara rädd för att binda dig, för att du skulle svara på mitt textmeddelande, för att du skulle ringa för att du skulle välja mig, för att du skulle vara säker på oss, och listan bara fortsätter.

Om jag hade tillåtit dig att fortsätta komma in och ut ur mitt liv skulle jag fortfarande vänta.

Jag kunde ha gett oss miljoner chanser, eller jag kanske redan gjort det, jag vet inte längre, men resultatet skulle alltid ha varit detsamma.

Vi skulle aldrig fungera ihop, för att du skulle aldrig förändra dig, du skulle aldrig älska mig på det sätt jag förtjänade, sättet jag älskade dig på.

Att säga detta gör det inte lättare, det tvingar mig bara att se verkligheten för en gång skull.

kvinna i hållande paraply för blå jacka

Jag slösade bort för mycket tid i hopp om att du till slut skulle ändra dig, att du äntligen skulle se mig och hur bra vi kunde vara ihop om du bara gav oss en ärlig chans.

Men du skulle aldrig göra det, eller hur?

Du var så emotionellt skadad, så rädd för kärlek att du inte såg något annat alternativ till att hålla mig så långt bort från ditt hjärta som möjligt.

Du var aldrig den som talade mycket, inte minst om de viktiga sakerna. Men de sällsynta tillfällen när du öppnade upp och släppte in mig var de som fick mig att falla för dig.

Du kunde krama mig så hårt, du kunde kyssa mig så passionerat, att jag inte kunde hjälpa att tro att du hade äkta känslor för mig.

Du var allt jag någonsin kunde drömma om vid de sällsynta tillfällen då du visade den sidan och ändå var du så avlägsen under större delen av tiden.

Jag antar att du gjorde tillräckligt för att hålla mig nära men aldrig för nära. Det “tillräckliga” fungerade länge.

kvinna som gråter framför en spegel

Du visste att du alltid kunde komma tillbaka till mig oavsett hur länge jag inte hade sett dig på eller inte hört av dig, visste du att jag inte kunde hjälpa det utan att lät dig komma hem igen.

Du såg hur djup min kärlek var och du använde detta faktum till din fördel.

Jag var aldrig högst upp på listan över dina prioriteringar och du visade det på så många sätt med både dina ord och dina handlingar.

Jag var någon som levde för smulorna av din uppmärksamhet och resterna av din kärlek.

Det var mitt största misstag, för jag fick dig att behandla mig dåligt.

Genom att leva för dig blev jag inget mer än ett utbytbart alternativ och det är det lägsta du kan vara för någon som är din högsta prioritet.

Genom att nöja mig med mindre än jag förtjänade, fortsatte jag med att skada mig själv. Genom att stanna vid din sida fortsatte jag att slita itu mitt eget hjärta.

Du fortsatte att berätta påhittade historier om sådant jag ville höra.

kvinna som simmar i havet

Mest handlade de om hur vi en dag skulle vara tillsammans, när tiden var rätt, varför förstöra en bra sak, varför förstöra det vi hade just nu, varför behövde vi etiketter, varför behövde vi andra att umgås med eller att andra ens kände till att vi var ett par.

Du fortsatte att berätta dina historier och jag fortsatte att tro på dig och till denna dag vet jag inte varför.

Jag antar att när hjärtat är för långt gånget kan du inte lita på ditt sunda förnuft eller dina egna ögon för att se verkligheten.

Det enda som kunde öppna mina ögon var tårar, ack så många tårar. Jag kände att jag slog huvudet i en tegelvägg när det kom till dig.

Jag gav dig hela mig, all min kärlek, förståelse, respekt och engagemang och du försökte aldrig göra detsamma. Du tog mig bara för given och du antog att jag alltid skulle släppa in dig.

Jag trodde detsamma en gång i tiden, tro mig. Men det var det här ögonblicket då jag fick en uppenbarelse som fick mig att se tydligt.

Det fick mig att se att om jag stannade på denna känslomässiga berg-och dalbanan med dig skulle jag bara bli galen.

kvinna med långt hår som sitter ensam på stranden

Varje gång jag kände mig som om vi var på väg någonstans, tog du ner mig på jorden.

Varje gång jag trodde på dina löften skulle du göra mig besviken.

Varje gång jag kände mig glad på grund av något du gjorde skulle jag betala för det med enorm smärta. Därför var jag tvungen att sätta stopp för det.

Jag var tvungen att sluta låta dig behandla mig så. Jag var tvungen att respektera mig själv för att inte släppa in dig igen.

Jag var tvungen att sluta slösa bort min tid och inse att du aldrig skulle vara redo.

Jag var tvungen att skydda mitt hjärta för att det inte kunde klara av dig som bara kom och gick från mitt liv. Jag var tvungen att granska mina känslor för dig och komma ihåg vad jag förtjänade.

Jag var tvungen att komma ifrån dig för att hitta mig själv, att älska mig själv och vara lycklig med mig själv.

Jag var tvungen att bli min egen prioritet så att du skulle sluta behandla mig som någon utbytbart.

Ett Brev Till Mannen Som Behandlade Mig Som Någon Utbytbar