Skip to Content

5 Egenskaper Som Får En Narcissist Att Jaga Dig

5 Egenskaper Som Får En Narcissist Att Jaga Dig

Narcissister är rovdjur och de är alltid på utkik efter nya offer.

De slutar aldrig och slappnar aldrig av eftersom de inte kan leva utan någon att dra all energi från. Oskyldiga människor, empater, är deras främsta offer.

De har mycket energi att ge, vilket drar en narcissist närmare dem. En empats energi är källan till deras narcissistiska liv.

Jag träffade en kille en gång och han var allt jag någonsin drömt om. Han var bara perfekt. Hans skämt var roliga, han var hänsynsfull och han var snygg. Han hade allt.

Även min mamma tyckte om honom och det är inte en lätt sak att uppnå.

När han kom in i mitt liv förbättrades allt plötsligt, allt var precis som jag ville ha det. Det var nästan för bra att vara sant.

Jag borde ha varit beredd på jävligt mycket trubbel eftersom det bara var omöjligt att allt skulle vara så jävla perfekt.

lyckliga unga par som håller händer

De första månaderna var som en dröm.

Okej, han hade sina stunder som fick mig att tvivla på hans integritet och hans godhet i en sekund, men sedan bad han om ursäkt för allt han gjort och lovade att inte göra om det någonsin.

Dessutom trodde jag att alla hade rätt att göra ett misstag och att han bara hade en dålig dag. Det måste finnas några gropar på vägen. Det är så relationer fungerar. Ni stöter på ett hinder och ni löser det, och så går ni vidare.

Men efter ett tag inser du att det inte är han som ber om ursäkt längre, det är du. Hela tiden.

Något måste vara fel på den här bilden. Det var helt perfekt i början men nu verkar du inte ens kunna få en andepaus. Allt du gör verkar vara fel eftersom hans reaktioner visar dig det.

Han är ständigt missnöjd med dig och han kritiserar dig ständigt.

Sedan gör ni slut.

Men det slutar inte där. Antingen ber han eller så ber du att ni två ska komma tillbaka till varandra och du ger honom en andra chans som han inte förtjänar.

Djupt inom dig vet du det, men du kan inte hjälpa det för att du är kär och du hoppas att den här gången kommer saker kommer definitivt att förändras. Men, de förändras inte, de blir ännu värre.

Så upprepas allting igen så naturligtvis gör ni slut igen.

Par som talar utomhus i en park

Historien slutar inte där. Han kommer tillbaka och han försöker få dig tillbaka men den här gången är du lite smartare. Då börjar den emotionella utpressningen. Min narcissist gjorde det med mig.

Han spelade på mina känslor för att jag inte hade modet eller styrkan att kapa kontakten med honom. Jag svarade på hans samtal, vi träffade för att fika.

Jag gjorde misstaget att låta honom komma tillbaka in i mitt liv – inte som en älskare utan som en vän.

Jag tyckte synd om honom eftersom så många människor hade behandlat honom illa tidigare. Så många kvinnor hade sårat honom. Han kunde inte lita på någon och han var försiktig med sina känslor på grund av det.

Vilket skitsnack!

Han blev aldrig sårad. Han var den som sårade och manipulerade andra. Och nu försökte han manipulera mig genom att låtsas vara sårbar, så att jag tyckte synd om honom och tog tillbaka honom.

Han såg rakt igenom mig emotionellt och jag hade ingen aning om vad som hände.

Narcissister är emotionella rovdjur som känner av om du kommer att falla för deras falska karisma och deras knep. De vet exakt vilken person de ska välja och använda för att må bättre själv.

De har ett sjätte sinne för det och de kan avläsa om du kommer att svälja deras skit.

Oavsett om du inser det eller inte, har du vissa drag som gör dig till en måltavla för en narcissist. Du har något de vet att de kan använda och kasta bort när de är färdiga.

1. Du litar på människor

vacker flicka sitter på en klippa på stranden havet

Du är naiv och har ett förtroende för människor som gör dig blind för de subtila tecken som tyder på att du har att göra med en narcissist.

Det är inte så att du ignorerar de röda flaggorna som en narcissist uppvisar, och de måste visa dem förr eller senare, men du kan helt enkelt inte förstå att någon kan agera på det sättet och du uppmärksammar inte det.

Det kommer inte att vara begripligt för dig att denna person försöker utnyttja dig och att den här personen är farlig eftersom du inte är sådan.

Din naiva karaktär gör att du tror att alla fungerar som du gör. Det gör att du tror att alla människor där ute älskar andra människor som de gör sig själva.

Du tror på dem för att du inte tror att de skulle göra någonting så vidrigt någonsin.

Du kan bara inte se de röda flaggorna för att den här personen är någon du ska ta dig ifrån så snart som möjligt.

2. Du är snäll och har medkänsla

Vacker flicka med ett brett leende

Du är förälskad och du bryr dig om alla. Du har så mycket kärlek att ge och du är inte snål med den. Det gör dig glad när du gör någon annan glad, även om det betyder att du sätter dig själv på andra plats.

Det är något narcissister inte kan hålla händerna borta från.

Narcissister ser din vänlighet och de ser hur du är snäll mot alla och hur du verkligen bryr dig om alla och de utnyttjar det. De är som hajar när de känner lukten av blod.

3. Du är ensam

En ung kvinna i naturen

Du vill desperat hitta kärlek och för att du är så ensam tar du allt som erbjuds. Din självkänsla ligger nära noll vilket passar en narcissistisk personlighet perfekt.

När du inte har någon kärlek eller respekt till dig själv, är det lättare att styra dig och det är då en narcissist slår till.

Så du hamnar hos honom för att han är den enda du behöver i din tid av ensamhet och sorg. Han lovar dig allt du vill höra.

Och efter några månader befinner du dig i ett kallt och misshandlande förhållande, och undrar hur du kom dit och vad som hände.

4. Du hatar konflikter

Ung vacker kvinna utomhus

Narcissister när sig på rädslan som de framkallar hos sina offer.

När de börjar skrika och gapa på dig bara för att de har en dålig dag eller för att de vill skylla på dig för något som är deras fel, provocerar de fram rädsla i dig, och det är deras favoritkänsla.

Du är rädd för konflikter och du vill undvika dem till varje pris. Du vill behålla lugnet, vilket passar dem.

De kommer inte att kosta dem mycket energi när de driver dig till vansinne, de kommer att suga näring ur din rädsla och du kommer inte att kunna göra någonting åt det.

I huvudsak, ju mer du undviker konflikter, desto mer intressant är du för en narcissist.

5. Du vet inte hur man sätter gränser

vacker flicka med flygande hår i vinden

Du måste veta hur du sätter ner din fot och säger när du har fått nog. Du måste veta hur man sätter gränser och inte tillåter människor att överskrida dem.

Du måste kämpa för dig själv och stå upp för dig själv och höja din röst när det är nödvändigt.

När du sätter gränser och visar människor vad de får och inte får göra, kommer du att släppa in bra människor i ditt liv och sparka ut de dåliga. Du måste visa alla de saker som du vill ha och de som du inte kommer att tolerera.

När en narcissist får tag på dig, kommer han att riva dig itu. Det är så viktigt att du kan upptäcka det och om nödvändigt ignorera en narcissist för att undvika att han får sina klor i dig. Och det är inte ett lätt jobb.

De kommer att vara charmiga och älskvärda i början. De kommer att vara perfekta. Och de kommer vara det ända tills de är helt säkra på att du inte kommer att kunna komma undan dem.

5 Egenskaper Som Får En Narcissist Att Jaga Dig