Skip to Content

Hur Vet Vi När Vi Har Hittat Just Vår Själsfrände?

Hur Vet Vi När Vi Har Hittat Just Vår Själsfrände?

Det sägs att varje människa har en själsfrände någonstans i världen. Det finns trots allt ingen känsla som är lika stark som kärlek.

Plötsligt är färgerna lite gladare, luften har en sötare lukt och allt känns optimistiskt och fyllt av nya möjligheter.

En själsfrände behöver nödvändigtvis vara en romantisk själsfrände, även om det oftast är det på grund av den starka attraktionen och kopplingen mellan er.

För att känna igen din själsfrände så måste du vara öppen när det kommer till att tro på ödet. Du måste öppna ditt sinne och ditt hjärta samt lita på din magkänsla.

Det är svårt att bevisa att själsfränder finns med hjälp av vetenskapen. Istället ska vi ta en titt på hur själva tron om själsfränder kan påverka våra liv, positivt eller negativt.

Det hela kombineras med hur du svarar på denna fråga: tror du på att det finns en person som är menad att vara just din?

De flesta människorna tror på antingen ödet, att deras öde är att hitta en speciell person (själsfrände) som de sedan kommer att spendera hela sina liv med.

ett fotografi av de nygifta i skogen

Andra människor tror på att relationer, speciellt kärleksrelationer, tar tid att bygga upp.

Det i sin tur leder till att människor som tror på själsfränder har svårare att bygga upp en normal relation med andra då de tror att ödet bara kommer att lösa allt.

Människor som tror på själsfränder kommer konstant att lägga sin mentala energi på att besvara följande frågor:

– Är det här verkligen personen som är menad för mig?

– Kan jag hitta någon bättre?

– Är det här allt?

– Ska vi spendera hela livet tillsammans?

Å andra sidan, folk som tror på att man bör bygga upp en relation, har andra frågor:

en blondin i en svart jacka står på en klippa ovanför havet och tänker

– Är vi bra tillsammans?

– Hur kan jag bli en bättre partner?

– Hur kan vi komma närmare varandra?

– Vad kan jag göra för att förbättra våran relation?

Om du är en av de som tror att det finns en person just för dig så är du mer benägen att spendera både din tid och energi på att leta efter just den personen istället för att ta hand om och fördjupa dina befintliga relationer med andra människor.

De som tror på ödet har oftast intensiva och passionerade men kortsiktiga relationer. De blir extremt frustrerade när något går fel.

Med tanke på att de letar efter den perfekta personen för de så ser de oftast kompromisser som en form av avveckling.

Så fort något negativt händer i förhållandet så tänker de att de lika gärna kan gå vidare så att de kan hitta “sin person”.

en sorglig man har en förlovningsring i handen när bruden lämnar den

Å andra sidan, personer som tror på att förhållanden måste byggas upp sakta men säkert brukar vara mer motiverade att hitta lösningar på problemen som uppstår i förhållandet.

De är också mer benägna att utforska nya idéer samt kompromissa med sin partner. De ser kompromisser som en form av tillväxt.

När något negativt händer i själva förhållandet så tänker de att de hellre löser det än går vidare. Genom att lösa problem tillsammans så kommer också känslan av samhörighet att vara starkare.

Så, människor som letar efter deras själsfrände tappar oftast motivationen som behövs för att få ett förhållande att fungera normalt. Här är några idéer som du bör tänka på:

1. Flyr du så fort det känns tufft? Träffar du samma person om och om igen? Du bör undersöka dina tidigare förhållanden och koppla dem till din idé om själsfrände.

Om du tror på ödet så kan du se om den tron har gjort dig gott förr i tiden. Det finns alltid något att lära sig från det förflutna

2. Alla problem i förhållandet kan inte klassas som små. Självklart så finns det saker som man inte kan komma över. Skillnaden ligger dock i den grundläggande värde skillnaden och irritationen som uppstår. Tänk på tidigare eller nuvarande små och stora problem. Gick det att fixa? Kompromissa? Ändra på?

3. Kompromissa, växa upp som person och vara flexibel är tecken på styrka, inte svaghet. Att människor tror att anpassning av våra egna idéer till någon annans är ett tecken på svaghet är helt fel. Sanningen är den att när man älskar någon så växer du som person för deras skull, ni växer tillsammans och ni ändras tillsammans.

Det finns inga perfekta människor, människor utan brister eller utan rum för förbättring. Alla kan vi bli bättre på många olika sätt så försök att hjälpa dem du älskar att bli bättre människor.

Tecken på att du har hittat din själsfrände

en man i en blå T-shirt som törstade på gräset med en kvinna i en vit klänning

Sällskap är ett grundläggande mänskligt behov. Alla vill ha någon person i livet som de är speciella för. Människor som är gifta tenderar också att leva längre.

Ibland kan du tillbringa flera år med en person och fortfarande inte vara säker. Det finns några tecken på att just du har hittat din själsfrände, vi delar med oss av dem nedan:

1. Omedelbart samband

ett kärleksfullt par som står i en omfamning på en äng och tittar in i varandras ögon

Ibland så kan det hända att du har känt den personen under en längre tid men ni kanske tappade kontakten. Andra gånger så träffar du någon för första gången i livet.

Du känner igen något i denna personen på en gång och ni känner ett samband. Det sambandet genomsyrar allt du gör och känner.

När du tittar på den här personen så är det som att det finns någon varm elektricitet mellan er.

2. Konversation som aldrig tar slut

en man och en kvinna i en starbucks pratar

Ibland så sitter du där och pratar och själva samtalsämnet bara spårar iväg. Med din själsfrände så händer det inte. Ni börjar prata och ni kan bara inte sluta.

Det finns absolut ingen tvekan, orden bara strömmar ur munnen. Det är inte bara att du gillar att höra den här personen prata, de är bra på att lyssna också!

De hör vad du har att säga och du är lika intresserad av att höra deras snack.

3. Det är ok att vara ensam

en grupp vänner i en bar som pratar och dricker öl

Människor som är i lyckliga förhållanden och lyckligt kära ger varandra tillräckligt med ensamtid.

De låter utan några problem den andra personen ha egna intressen utan att själva känna sig utelämnade. De inser att alla behöver lite tid åt sig själva då och då.

De har absolut inga problem med att deras partner går ut med sina vänner utan dem, tvärtom, det känns bra!

4. Ni gillar samma saker

en man och en kvinna sitter på en klippa nära ett vattenfall

Ett annat tecken är att ni gillar samma saker. Du kan till exempel berätta för denna person hur mycket du älskar historieböcker, de kommer omedelbart att hoppa in i diskussionen om samma ämne.

Det blir ett lyckat snack och du inser att ni har samma smak.

De är med på att prova den nya restaurangen, besöka det nya badhuset och spendera tid på att fotografera naturen lika mycket som du är.

5. Tänka långsiktigt

brudgummen och bruden i ett omfamning på bron med det blå staketet

Du börjar tänka på hur bröllopet kan komma att se ut. Hur mycket huset som ni kommer att bo i kommer att kosta.

Ni ser er växa upp gamla tillsammans och skaffar barn och även barnbarn.

Du inser att det här är exakt det förhållandet som du alltid har velat ha och det kommer vara för alltid. 

6. Tittar inte på någon annan

en svartsjuk kvinna i en vit T-shirt och en röd ros

Svartsjuka är en av de äldsta mänskliga känslorna, och en av de minst attraktiva hos människor.

De som känner sig avundsjuka kan komma att bli oroliga för att deras partner inte längre vill vara med dem.

De kan också börja omedvetet tänka på att avsluta förhållandet för att hitta en mer lämplig partner. Sånna saker händer inte när man har träffat sin själsfrände.

Du är säker på att han eller hon är den rätta. Du är också övertygad om att den här personen verkligen älskar dig och vill vara med dig resten av livet.

Du tänker endast på den här personen, även när ni inte är tillsammans.

7. Inga personer är likadana

en kvinna och hennes man i en ny lägenhet diskuterar något

Alla har mindre meningsskiljaktigheter. Även när ni verkligen älskar varandra så är det helt normalt att inte vara överens om absolut allt.

Ni ska kunna diskutera med varandra utan att såra varandras känslor. Om du har hittat din själsfrände så vet du hur ni diskutera utan och såra varandra.

Ni kommer växa tillsammans med hjälp av kärlek och tillit.

8. Grym kommunikation

ett kärleksfullt par som diskuterar något i köket

Ni kan ibland avsluta varandras meningar. Du bör dock inte anta saker för det, du måste uttrycka dina önskningar och önskemål samt alltid hålla kommunikationen öppen.

Det goda med själsfränder är att att grunden för god kommunikation har väldigt starka grunder.

Ni har trots allt ett samband så att ni vet hur ni ska berätta för varandra vad ni tycker och vad ni vill ha.

9. Empati

ett kärleksfullt par i en stark omfamning

På personliga nivån så känner du allt han eller hon känner. Förbindelsen mellan två själsfränder är så speciell just på grund av denna empatin som ni delar.

Om din partner berättar om att han har fått ett jobb som är bättre betalt så kommer du att bli lika exalterad som han.

Om du känner dig rädd för något så kommer han att bli orolig för din skull och göra allt för att skydda dig.

När han känner sig glad över en lyckad presentation så kommer du att dela lyckan med honom. Det bästa med detta är att det aldrig tar slut.

Empatin mellan er är obegränsad och inte något som ni behöver tvinga fram, det kommer naturligt.

10. Magkänslan

en flicka i en grå kappa i ett gräsfält kysser sin man på näsan

Du ifrågasätter ingenting. Du bara vet att han är den rätta och han känner samma sak. Det kan kännas som att ert möte är större än er båda.

Ibland så kan det kännas överväldigande men du vet att det är rätt, det är ödet helt enkelt. Allt är helt enkelt bättre när ni är tillsammans.

Ni kompletterar varandra på bästa möjliga sätt och eftersom ni båda vet vad det är ni vill ha utav förhållandet så finns det inget beroende av den andra.

Vad händer när vi äntligen träffar våran själsfrände?

ett leende älskande par som sitter i en omfamning på en gunga

Att träffa din själsfrände kommer att få dig att ifrågasätta massor av saker.

Ibland presenteras själsfränder för dig som en kärleksfull koppling, andra gånger kan de vara där för att du ska lära dig något som ett resultat av eran upplevelse.

De kan dyka upp som en katalysator för förändring, en källa av komfort i ditt liv som erbjuder dig djup lycka som du bara vågat drömma om.

En själsfrände kommer att komplettera ditt liv. Ni kommer att hjälpa varandra att växa, känslomässigt och som människor.

Med varandras hjälp så är ni redo att möta utmaningar som du aldrig tidigare drömt om.

Tvivla inte, om du träffar din själsfrände så kommer du att veta det.

Du kommer inte att ha älskat en annan människa (bortsett från dina barn) på samma sätt som du kommer att älska honom eller henne.

Det finns en naturlig koppling som genomsyrar allt som ni gör och säger tillsammans.

När du väl upplever detta så kommer du inte att kunna förneka det för dig själv, du kommer att känna det på så många olika nivåer.

Hur Vet Vi När Vi Har Hittat Just Vår Själsfrände?