Skip to Content

5 Tecken På Att Vara Singel Är Precis Vad Du Behöver Just Nu

5 Tecken På Att Vara Singel Är Precis Vad Du Behöver Just Nu

Är du singel och försöker göra någonting åt det? Sluta. Att vara singel är ibland det som är bäst för dig, fastän du själv inte ser det.

Här är 5 tecken på att det är precis vad du behöver just nu.

1. Du fokuserar på dig själv

kvinna med kaffekoppen som ser genom fönstret

Ett tecken på att ett förhållande inte är någonting du behöver just nu är det faktum att du helt och hållet fokuserar på dig själv.

Detta betyder inte att du är självisk – det betyder bara att du befinner dig i en period i livet där du har bestämt dig för att lägga all din energi och tid på att själv bli bättre och utvecklas.

Och detta är ingenting du ska behöva förklara för någon. Det är snarare bra att du fokuserar på dig själv under en viss period i livet både för dig själv och din framtida partner.

Det innebär att du jobbar på att bli den bästa versionen av dig själv, vilket betyder att du i framtiden kommer kunna ha det bästa förhållandet.

Kom ihåg att du aldrig kan älska någon annan eller förvänta dig att bli älskad av någon annan förrän du älskar dig själv.

2. Du har fortfarande emotionellt bagage kvar

ung blond kvinna poserar i skogen

När man avslutar ett förhållande som har varit väldigt smärtsamt så söker många efter en ny partner direkt.

Men det är faktiskt det värsta du kan göra mot dig själv och din psykiska hälsa.

Om du känner att du inte har löst vissa saker än och att du inte har kommit över någon du älskat så är det bra för dig att vara singel ett tag.

Jag säger inte att du aldrig borde träffa någon ny, men att skaffa en ny partner som plåster på såret är inte vägen till återhämtning och betyder inte att du har gått vidare.

Du kommer att bära med det emotionella bagaget till ditt nya förhållande och det kan aldrig sluta bra.

Istället för att försöka hitta en ny partner för att komma över personen som sårade dig, fokusera på att gå vidare på egen hand.

3. Du har haft dåliga förhållanden

ung brunett kvinna poserar och tittar på avstånd

När du tänker på dina föregående förhållanden så kan du inte säga att de var hälsosamma eller lyckade. Istället förstörde varje förhållande dig på ett eller annat sätt.

Och vad säger detta dig? Att du borde söka vidare efter den perfekta partnern? Visst, men ta först en paus.

Alla dessa dåliga förhållanden har resulterat i tillitsproblem och förändrat ditt perspektiv på kärlek.

Och detta är någonting du behöver ta itu med innan du är redo för någonting nytt.

Om du känner igen dig i detta så är det dags för dig att vara själv. Du behöver klura ut vad du vill ha i livet och i dina förhållanden.

Det är dags för ditt hjärta och själ att få vila från all turbulens romantiken har orsakat dig.

4. Du känner dig inte redo för ett nytt förhållande

ung kvinna med vinterjacka och halsduk

Oavsett ålder så känner kvinnor sig pressade till att ha någon. Är du inte i ett förhållande så förväntas du dejta och befinna dig i processen att hitta någon.

Men just nu är det helt enkelt inte någonting du är ute efter. Just nu känner du dig inte redo för ett förhållande och det finns ingen förklaring till det – du bara njuter av att vara singel.

Och det finns ingenting fel med det. Det betyder snarare att du är nöjd med ditt liv som det ser ut just nu och att du har annat att fokusera på.

Det är alltid bättre att vara singel än att vara med någon man inte vill vara med bara för att passa in.

5. Du känner dig komplett

ung blond kvinna med hår i vinden

När du tänker på ditt liv så finns det ingenting du vill ändra på. Du har kämpat för att komma dit du är idag och för första gången på länge så känner du att du inte saknar någonting.

Det är uppenbart att du känner dig komplett på egen hand och att du inte behöver en man.

Och därför är det bättre att du är singel tills du hittar rätt kille för dig, istället för att vara med någon som kommer att störa ditt lugn och din harmoni.

5 Tecken På Att Vara Singel Är Precis Vad Du Behöver Just Nu