Skip to Content

7 Sanningar Om Dig Som Överanalyserar Allt Och Har Ett Ömtåligt Hjärta

7 Sanningar Om Dig Som Överanalyserar Allt Och Har Ett Ömtåligt Hjärta

1. Kärlek är ditt största fokus

flicka som ler och tittar genom sina händer

Kärlek är din vanligaste tanke och din största önskan. Om du är helt ärlig så längtar du efter kärlek så pass mycket att det är överväldigande ibland.

Du behöver inte oäkta känslor och någon som är halvt engagerad, du behöver kärlek som är genuin och äkta. Du behöver kärlek som du själv är redo att ge.

Men samtidigt är du rädd för att bli sårad igen. Du är rädd för att någonting ska ta slut innan det ens har fått en ordentlig start. Därför skyddar du ditt ömtåliga hjärta.

2. Du tar allt personligt

tjej lutad på woodden staket

Du blir påverkad av vad andra tycker. Även ifall det är positiv kritik så tänker du på det i dagar och undersöker varje liten detalj. Du ifrågasätter dig själv och titta tillbaka på varje steg.

Det skulle vara mycket lättare om du accepterade kritiker, lärde dig något från den och utvecklades, utan att slösa så mycket tid på att överanalysera det.

Å andra sidan så har alla rätt till sin åsikt, men det betyder inte att de alltid har rätt. Lyssna på din magkänsla, och om du är på rätt väg så fortsätt bara i samma riktning.

3. Du bryr dig antingen för mycket eller inte alls

ledsen flicka sitter trappor

Du tar det steget längre, det finns ingenting mittemellan när det kommer till dina känslor och engagemang.

När du verkligen gillar någon så går du hela vägen.

Du håller inte tillbaka eftersom du inte vet hur man gör. Du går alltid en extra mil. Du tror inte på nästan, halvt, och medelmåttigt.

Det är därför du inte finns alls när du väl slutar bry dig. Det är allt eller inget som gäller för dig.

4. Du har svårt för att somna

tankeväckande kvinna som ligger i sängen

Så fort ditt huvud nuddar kudden så börjar tankarna forsa. Du blir själv förvånad över omfattningen av dina tankar.

Det är inte bara saker från ditt förflutna som ockuperar dina tankar.

Det är även möjliga situationer i framtiden som håller dig vaken, och innan du vet ordet av så är det gryning och du har inte sovit det minsta.

5. Du försöker hitta dolda budskap

tjej övertänkande grejer

Du har svårt för att släppa taget. Du försöker hitta en mening i allt. Du vill ha anledningar och förklaringar till någons beteende. Tyvärr så kan du inte alltid få det.

Försök komma ihåg att det inte alltid finns en historia bakom en händelse. Ibland mår man bättre av att inte veta.

Och även ifall det är svårt för dig att inte överanalysera så försök slappna av lite. Du kommer att göra dig själv en tjänst.

6. Du är för hård mot dig själv mch tittar åt sidanen för snäll mot andra

mamma kramar sitt barn

Du är din värsta kritiker och hårdaste domare. Du har noll tolerans vad gäller dig själv. Men vad gäller andra personer förlåter du alldeles för enkelt.

Det är därför ditt varma hjärta har blivit så ömtåligt. Människor har kört över din kärlek och snällhet alltför många gånger.

Försökt vara snällare mot dig själv och mer rättvis mot andra. Godta deras ursäkter, men kom ihåg att alla inte alltid förtjänar en andra chans.

7. Ibland kan du vara ”lite för mycket” för andra

kvinna lutar sig på väggen och tittar upp

Du får ofta höra att du är för känslig, att du analyserar för mycket, att du är för romantisk, för krävande, för mycket av allt.

Det är svårt för människor som är olika dig att acceptera dig och förstå ditt perspektiv. Och det är okej – det behöver dom inte göra.

Det finns människor där ute som inte kommer att ha några problem med att du överanalyserar allt. Människor som kommer att förstå.

Människor som kommer att fokusera på att älska dig så mycket att ditt ömtåliga hjärta blir starkare.

7 Sanningar Om Dig Som Överanalyserar Allt Och Har Ett Ömtåligt Hjärta