Skip to Content

Vad Du Ska Göra När En Narcissist Kommer Tillbaka (Och Hur Du Får Honom Att Lämna Dig I Fred)

Vad Du Ska Göra När En Narcissist Kommer Tillbaka (Och Hur Du Får Honom Att Lämna Dig I Fred)

Många kvinnor gör samma misstag när narcissisten de har gjort slut med kommer tillbaka, speciellt om det var nyligen de avslutade relationen.

Vi gör alla det misstaget för att vi fortfarande är kära i vår narcissist.

Även om vi vet att de är dåliga för oss och att vi bara kommer att vara olyckliga, drar någonting oss tillbaka till dom.

Det är deras lögner och deras tomma löften om att de kommer att förändras och att saker kommer att bli annorlunda.

Det är då vi gör misstaget och tar tillbaka dom, istället för att jaga bort dom så långt ifrån oss som möjligt.

Den riktiga sanningen bakom deras återvändande är att någonting i deras liv inte riktigt har gått som planerat.

Något står inte rätt till. De har förlorat en annan energikälla och kommer därför tillbaka till sin ursprungliga källa som hållit dom lyckliga och ”mätta” under lång tid.

man ber kvinnan att förlåta honom

De kommer inte tillbaka för att de har insett att deras beteende var dåligt och elakt, de kommer tillbaka för att de inte har någon att tömma på energi.

Dom älskar inte dig, dom vill bara utnyttja dig.

Narcissisten bryr sig inte om dig som person. De bryr sig inte om vem du verkligen är. De vill bara komma åt något som du givit dom tidigare. Därför kommer de tillbaka till dig.

De ser människor som föremål, saker som de kan förändra, utnyttja och slänga bort när de är färdiga med dom och sedan gå vidare till nästa föremål.

Kom bara ihåg att de inte kommer tillbaka för att de älskar dig. De kommer tillbaka för att du har något de behöver, medan du tror att de har kommit tillbaka för att be om ursäkt och göra rätt för sig.

Du tror att de kommer att förändras, men det händer aldrig. Och det gör dig förkrossad och besviken. Det får dig att känna dig utnyttjad, och det är precis vad du blir.

Vad du ska göra när en narcissist kommer tillbaka och hur du jagar bort honom för alltid:

1. Han kommer att be om ursäkt

man ber om ursäkt till ledsen kvinna

Han kommer komma krypandes tillbaka till dig och låtsas vara ledsen. Han kommer att se förstörd ut, som att hela hans värld faller samman.

Han kommer få det att se ut som att han är ledsen för dina handlingar och att han ångrar sig. Sanningen är att det är löjligt att ens försöka ursäkta sig när man gjort någonting avsiktligt.

En ursäkt kan bara vara uppriktig när man ber om ursäkt för något som hänt av misstag.

Narcissister är medvetna om att de gör är fel. De vet att de krossar ditt hjärta och att de får dig att må dåligt, men de gör det ändå.

Så hur kan en ursäkt vara uppriktig om du vet att han gjort någonting med flit? Ett litet förlåt räcker inte för allt ont han gjort dig.

2. Han kommer förfölja dig

man förföljer attraktiv kvinna

Plötsligt ser du honom överallt. När du är på promenad, när du är på gymmet, när du är på marknaden, och tro mig, det är inte en slump.

Det händer av en anledning. Det är en del av hans taktik som han använder för att få tillbaka dig.

Förmodligen för att han saknar dig, men inte på ett normalt sätt. Han saknar att tömma dig på energi för att själv kunna vara nöjd och glad.

Han förföljer dig på sociala medier och observerar noggrant varje rörelse du gör.

Han vill försäkra sig om att du är ensam och olycklig utan honom, och medan han väntar på ditt svaga ögonblick så försöker han presentera sig själv på bästa möjliga sätt. Fall inte för hans tricks.

Det bästa du kan göra är att ignorera honom helt. Låt honom inte komma in i ditt huvud.

Han har inte förändrats och han kommer aldrig göra det heller. Han är fortfarande samma gamla manipulativa svin. Rädda dig själv från smärtan och jaga bort honom.

3. Du är hans skyddsnät

ung man sitter på café

När narcissisten kommer tillbaka så vet han att du kommer finnas där för honom. Han vet att du kommer vara hans skyddsnät.

Så länge du är där för att fånga honom, kommer han fortsätta göra det han gör eftersom han vet att det inte finns några konsekvenser.

Han får alltid det han vill och du blir alltid sårad. Är det rättvist?

Genom att ta honom tillbaka om och om igen visar du bara honom att hans beteende fungerar.

Det kanske inte är rätt, han vet att det inte är det, men du fortsätter att ge honom andra chanser, så han fortsätter att utnyttja dom.

Du måste vara stark nog att klippa banden mellan er.

Du måste göra honom medveten om att du har fått nog, och att din energikälla inte längre är tillgänglig för honom.

Jag säger inte att detta räcker, men det kommer definitivt att hålla honom på avstånd ett tag tills han blir desperat igen.

4. Försök att inte ha någon kontakt

ensam kvinna som sitter i naturen

Denna regeln är det bästa tillvägagångssättet. Men ibland är det omöjligt att fullfölja. Det är omöjligt om han, din narcissist, är någon du jobbar med eller har barn med.

Men låt oss säga att det inte finns något sådant som tvingar er att ha kontakt, då bör du radera honom ur ditt liv helt och hållet.

Men du måste vilja det. För det kommer komma stunder då du saknar honom. Oavsett hur stort svin han var så fanns det tider då han faktiskt var bra.

Jag menar att han var snäll mot dig för att han behövde något från dig, det var bara ett annat sätt att manipulera dig på.

Du kommer inte att sakna honom som en person, du kommer att sakna känslan av kärlek.

Du kommer sakna att ha någon vid din sida när du känner dig deprimerad och ensam. Det är då den största faran att gå tillbaka till honom uppstår.

Han kommer att utnyttja det och komma tillbaka till dig. Försök att inte kontakta honom.

Håll dig till denna regel, oavsett hur ledsen och ensam du känner dig. Försök att prata med en vän eller sova på saken. Fatta inga beslut du sedan kommer få ångra.

5. Du måste vara likgiltig

olyckliga par som sitter på soffan

Du måste göra dig så ointressant som möjligt. Du måste vara så tråkig att han inte vill vara nära dig. Reagera inte på hans provokationer, var bara tråkig.

Prata inte med honom om något annat än vad ni måste prata om.

Detta är det mest effektiva sättet att skydda dig mot narcissistiska människor när du inte har något annat alternativ än att vara nära dom, där du inte kan tillämpa föregående regel att undvika all kontakt.

Narcissister kommer plötsligt tillbaka och när man minst förväntar sig det för att de saknar något i sitt liv.

De behöver något och kan förmodligen inte få det på annat håll. Det här skapar ett tomrum hos dom.

Det är då han vänder sig till dig. Du var tillräckligt bra för hans behov innan. Han har utnyttjat dig så många gånger tidigare, så varför inte försöka igen?

Visa inte någon form av reaktion, vara uttryckslös som en tråkig, grå sten, och han kommer förmodligen lämna dig eftersom du inte längre är intressant.

Han kan inte utnyttja dig längre, så han kommer gå och leta efter ett annat offer han kan förstöra.

Tänk på att varje gång han kommer tillbaka och du tar tillbaka honom, så är du den som slutar upp i tårar medan han lugnt går iväg. Du gör bara honom en tjänst.

Vad Du Ska Göra När En Narcissist Kommer Tillbaka (Och Hur Du Får Honom Att Lämna Dig I Fred)