Skip to Content

Innan Du Blir Kär I En Tjej Som Överlevde Känslomissbruk, Bör Du Veta Detta

Innan Du Blir Kär I En Tjej Som Överlevde Känslomissbruk, Bör Du Veta Detta

Låt oss vara tydliga med en sak – kärlek är en fantastisk sak!

Men några av oss har fallit så hårt för en kille att vi var blinda för att se att han utnyttjade oss och fortsatte att skada oss med vilje.

Den rätta kommer aldrig att missbruka sin tjej emotionellt. Faktum är att han inte kommer att missbruka henne på något sätt.

Om han inte gillar något, kommer han att försöka prata om det, men om saker inte fungerar kommer han hellre att lämna henne än att göra någon skada.

Men sanningen är att det idag finns många kvinnor som har blivit emotionellt missbrukade och för alla de män som vill dejta en sådan här tjej, här är vad de borde ha i åtanke.

1. Hon behöver höra att hon är värdig

man kysser en kvinna i pannan

Om du sätter dig i hennes skor förstår du varför jag nämner detta. Hon har en gång fallit för fel kille, den som gjorde hennes liv olyckligt och den som fick henne att tro på att hon inte var tillräcklig.

Och nu vill hon inte att samma sak ska hända igen. Så var inte för hård mot henne. Ge henne tid att läka och lär henne att älska sig själv igen.

Berätta för henne att hon är vacker och speciell precis som hon är och att du inte vill att hon ska ändras om hon inte själv vill det.

2. Hon är extra försiktig

par som håller händerna i naturen

När du spenderar tid med en missbrukare lär du dig att gå på äggskal.

Varje känslomässigt misshandlad tjej vet detta. Hon vet att hennes man kan ha ett svajigt humör och att hon är den som kommer att betala för allt i slutändan.

Därför kommer hon alltid att vara försiktig. Hon kommer inte låta dig gå in i hennes liv lätt om du inte visar henne hur mycket du bryr dig om henne.

Detta är normalt och jag hoppas bara att det finns några bra killar där ute som kommer veta att hon ska behandlas med respekt. För det är det som varje kvinna förtjänar.

3. Ibland är hon förvirrad

medveten kvinna tittar genom fönstret

Att vara i ett missbrukande förhållande har definitivt lämnat några djupa ärr.

På grund av detta kommer hon ibland att vara förvirrad över saker som hon vill eller inte vill ha.

Hon har gått igenom helvetet och tillbaka, så hon behöver lite extra tid för att inse vem hennes prioritet är och vilka hennes alternativ är. När hon slutar göra detta, kommer hon att låta dig veta.

Så om du verkligen bryr dig om henne, ge henne tid att bestämma sig. Och kom ihåg, stora saker händer inte över en natt!

4. Hon är extremt emotionell

vacker blond kvinna tittar bort

Om du känner till hennes berättelse vet du också att hon var en del av något dramatiskt och dåligt.

På grund av alla dessa saker är hon mer känslomässig än andra tjejer. Kanske sårar det henne om du säger något med din höga röst.

Eller så kan hon bli förolämpad om du inte ringer till henne när du sa att du skulle det.

Små saker som det kan göra eller förstöra hennes dag. Så om du vill behålla henne, var försiktig med de små sakerna eftersom de räknas mest.

5. Hon är en krigare

ledsen kvinna tar piller

Hon har genomgått så många saker som gjorde henne starkare. Hon är inte samma tjej som hon var förra året. Hon kommer inte sms:a dig varje dag bara för att påminna dig om att hon finns.

Hon vill inte vara ett offer längre och hon kommer att göra allt i sin makt för att historien inte upprepar sig.

6. Hon vill att det ska vara annorlunda den här gången

olycklig kvinna med huvudet ner

En tjej som detta har gått igenom ett levande helvete, så hon vill att saker ska vara annorlunda den här gången.

Hon vill ha allt som hon inte kunde ha i det förra förhållandet och hon kommer inte nöja sig med något mindre än hon förtjänar.

Hennes historia var full av smärta, men om hon hittar en man som hon kan lita på och som kommer göra henne glad igen, kommer hon definitivt att hålla sig till honom.

I slutändan är det vad hon har velat ha hela livet.

7. Hon vill att du ska acceptera henne för den hon är

vacker kvinna håller handen på huvudet

Hon är medveten om att hon ibland är en röra och det är okej om du lämnar henne.

Men djupt nere, skulle hon älska om du bara skulle stanna och slåss för henne.

Hon vill bara ha en riktig man som accepterar henne med alla sina ofullkomligheter eftersom de gjorde henne till kvinnan som hon är idag!

Innan Du Blir Kär I En Tjej Som Överlevde Känslomissbruk, Bör Du Veta Detta