Skip to Content

Till Tjejen Som Fortfarande Väntar: Inget Svar Är Ändå Ett Svar

Till Tjejen Som Fortfarande Väntar: Inget Svar Är Ändå Ett Svar

Nu är du där igen, du tittar på telefonen och skrollar igenom dina meddelanden.

Du väntar på honom, på det där enda meddelandet som ska förändra allt och som ska få dig att minnas varför du förälskade dig i honom i första taget. Du vill se om han bryr sig.

Du vill att han ska intyga dig om att allt inte är över ännu och du vill att han ska ge dig något svar, men hjärtat, låt mig berätta att inget svar är ändå ett svar.

Du har väntat alltför länge. Oavsett hur länge tidsmässigt det är.

Antingen det varit två dagar eller en vecka, det är alltför lång tid att slösa på någon som inte ens är angelägen om att visa vad du betyder för honom.

Han reagerar inte och han bryr sig inte om han förlorar dig.

ledsen kvinna som sitter på stranden

Han vet att han kommer att förlora dig. Ingen man är så dum att tro att han genom att ignorera en kvinna fångar hennes uppmärksamhet.

Han gör det med vilje och det spelar ingen roll hur gärna du vill förneka det så kvarstår fakta.

Tror du verkligen att en man som älskar dig skulle bete sig så här? En man som älskar dig kommer att vara rädd att förlora dig, att någonsin såra dig eller få dig att gråta.

Han kommer att krama dig hårt och han kommer att spendera varje vaken minut tillsammans med dig.

En man som vill ha dig kommer aldrig att få dig att undra om han är seriös angående er eftersom du helt enkelt kommer att veta det.

Du kommer att veta om han uppskattar dig genom att han inte leker med dig. Människor som vill vara tillsammans med dig berättar att de behöver och vill ha dig.

ensam ledsen kvinna som tittar genom fönstret

Men den här mannen, den som inte svarar på dina sms, han kommer att bli förvånad nästa gång han ser dig, sms-ar dig eller ringer dig och du inte hälsar.

Du svarar inte på hans sms och du lyfter inte luren. Han kommer att bli förvånad och han kommer att ångra att han inte ansträngde sig för att du skulle stanna kvar.

Jag kan garantera att ingen man är så hjärtlös att han inte anser att han hade ett annat val, att tänka på vad som skulle ha hänt om han hade betett sig annorlunda.

Han kommer inte att ta lätt på din kyla eftersom han inte vet hur han ska handskas med människor som är som han.

Du förtjänar så mycket mer än att stirra på en tom skärm.

Du förtjänar mer än att gråta över obesvarade sms och allt de andra gångerna du ville prata med honom men han inte fanns till hands för dig.

ledsen ung kvinna som står ensam utomhus

Jag vet att du tyckte det var underbart att prata med honom. Du kände dig så inspirerad av att vara tillsammans med honom och så säker på att du funnit en man som fick dig att kännas så speciell.

Nu när allt det är borta är du lämnad ensam med funderingarna på vad som gick fel. Du trodde att ni två hade så stort potential så du väntade och väntade.

Du väntade på att han skulle ta första steget. Du väntade på att han skulle visa att han ville att ert förhållande skulle bli mer seriöst.

Men han fortsätter att göra dig besviken. Han fortsätter att visa dig att vad det än var som du hade hoppats på så gjorde du det själv.

Du är du fast i en ond cirkel av tårar och ångest som hindrar dig från att gå vidare.

Du fortsätter hela tiden att krossa ditt eget hjärta och du känner det inombords, kniven som vrids om och som bönar och ber om att du ska sluta. Men du kan inte ge upp hoppet, eller hur?

kvinna som sitter ensam

Visst, det kan du. Det betyder inte att du ger upp hoppet om någonting äkte. Du ger inte upp hoppet om någon som är redo att göra allt som krävs för att göra dig lycklig.

Du lämnar någon som inte ens vet vad riktig kärlek är. Du går vidare och det är ingenting som gör dig feg.

Du har lärt dig en läxa. Du har haft en erfarenhet med någon som inte ens brydde sig om att vara vänlig och visa respekt.

Men nästa gång du möter någon och blir kär, låt det bli någon som visar dig vad kärlek är. Någon som inte skäms över att ägna hela sin dag åt att göra dig lycklig.

Någon som inte har någonting emot att göra dig till sin prioritet, varje dag.

Nästa gång du möter en kille, sitt inte och vänta, stirra dig inte blind på att telefonen ska ringa utan lev ditt liv. Du behöver inte en man och han kommer aldrig att vara något viktigt i ditt liv.

Tillåt dig att leva ett fantastiskt liv utan att någonsin behöva få det där samtalet, det där sms-et. Kanske hans ‘inget svar’ är ett tydligt budskap på att sluta vänta och börja leva?

Till tjejen som fortfarande väntar: inget svar är ändå ett svar