Skip to Content

Hur Man Behåller Mannens Intresse: 15 Sätt Att Gå Till Väga

Hur Man Behåller Mannens Intresse: 15 Sätt Att Gå Till Väga

Det spelar ingen roll om du precis börjat dejta någon ny eller om du har ett långt förhållande som börjat gå på rutin – frågan om hur vi behåller en man är något som oroar oss alla.

Att fånga killen du gillar är inte lätt, men att försäkra sig om att han även fortsättningsvis vill ha dig är ännu svårare.

Icke desto mindre kan det göras utan alltför stor ansträngning, och här finner du all information du behöver för att hålla hans intresse vid liv.

Förutom det självklara faktum att varje kille är en individ och att alla har olika standarder och förväntningar av ett förhållande, finns det några allmänna saker som nästan alla män söker hos sin romantiska partner.

Vad exakt behöver du göra för att förhindra att han förlorar sitt intresse med tiden och hur behåller du en man?

Hur går du tillväga för att han alltid ska åtrå dig och hur väcker du hans intresse på det bästa och effektivast möjliga sätt?

Om det här är några frågor som du funderar och inte har det rätta svaret på har du kommit till rätt ställe, då du snart får en läsguide i hur du steg för steg får en man att stanna kvar vid din sida.

1. Var inte för klängig

man och kvinna kram i gräset

När du förälskar dig i någon ny person är det fullt normalt att du vill spendera all din lediga tid med den personen och ödsla all din energi på honom.

Du kan inte hålla fingrarna i styr och du kan tänka dig att tillbringa en evighet med att bara titta på killen.

Således förväntar du dig att han också ska känna på samma sätt för dig och du blir även kränkt när den här killen spenderar tid utan dig.

Vad du uppenbarligen behöver komma ihåg är följande: han hade ett liv innan ni blev tillsammans och du kan inte kräva att bli mittpunkten i hans värld över en natt.

Om du kämpar med att förstå hur man behåller mannens intresse behöver du veta att du aldrig ska tillåta dig själv att bli beroende och klängig, även om du ibland är helt ovetandes om att du faktiskt beter dig på det viset.

Det sista du behöver är att anses desperat eller få den här killen att känna att du kväver honom.

Det är därför som du, oavsett vad, behöver du låta din pojkvän få andas och se alltid till att du ger honom lite utrymme.

Lita på vad jag säger – det är enda sättet att få honom att sakna dig från och till, att fortsätta vara intresserad av dig och inte ta dig för givet.

2. Visa honom att du bryr dig

Foto av det förälskade lyckliga paret som står utanför och mannen som slår in sin kvinna i varm filt

När du frågar kvinnor hur de ska behålla en man, kommer de flesta att säga att du inte ska visa dina riktiga känslor eftersom han använder dem emot dig.

De berättar att du ska fortsätta att spela svårfångad så länge du kan eftersom killar gillar jagandet.

Men det ställer sig inte alltid så. Jo, det finns en möjlighet att du väcker en mans intresse om han behöver anstränga sig till en början.

I vilket fall är det inte alltid sättet på hur man behåller hans intresse i det långa loppet.

Istället för att låtsas om att du fullständigt struntar i honom, behöver du visa mannen att du bryr dig.

Jag säger inte att du nödvändigtvis måste vara otroligt romantisk hela tiden eller att vara sliskig och patetisk, men den här killen måste få reda på att du har känslor för honom.

Spela inga spel och var istället ärlig om dina känslor för honom. Visa honom hur lycklig du är över att vara tillsammans med honom och att du uppskattar hans närvaro.

Om ni är tillsammans i ett längre förhållande, försäkra honom att du inte kan tänka dig att vara tillsammans med någon annan än honom och att du älskar honom obeskrivligt.

Kom ihåg en sak – bara för att en kille inte visar att han vill ha din kärlek och ömhet, betyder det inte att han inte åtrår dem.

Lita på mig – liksom vi, behöver de också känna sig älskade, önskade, åtrådda och uppskattade.

3. Gör dig av med ditt känslomässiga bagage

Stående av en lycklig ung flicka utomhus

Om du letar efter råd på hur du får en man att stanna kvar, är bland det första du bör göra är att glömma hela ditt förflutna och allt som hindrar dig från att fullständigt engagera dig i den här killen.

Det är vad du behöver göra om du precis påbörjat ett nytt förhållande, som aldrig kommer att fungera om någon från ditt förflutna fortfarande spökar i din nuvarande relation.

Missuppfatta mig inte – Jag säger inte att du ska låtsas som att du inte haft något kärleksliv innan honom eller att du tålmodigt väntat på honom så länge du kan minnas.

I vilket fall kan du inte tillåta att ditt känslomässiga bagage påverkar ditt nya förhållande på något sätt.

Jämför aldrig din pojkvän med något tidigare ex och låt honom inte känna att han måste tävla om ditt hjärta med spöken från det förflutna.

Låt honom aldrig ens komma på tanken att han är någon du hittat för att hjälpa dig läka dina känslomässiga skador, eftersom ingen vill känna sig som någon ersättning, någon man tröstar sig med.

4. Var inte för snäll

Ung kvinna utomhus porträtt

I motsats till den allmänna uppfattningen, gillar inte män tjejer som är alldeles för snälla.

Låt oss säga så här: de flesta män gillar inte tjejer som utger sig för att vara för snälla och vänliga för att att, om möjligt, attrahera det motsatta könet.

De föredrar istället kvinnor som är utmanande.

De gillar kvinnor med vass humor, grymma kvinnor som inte är rädda för konfrontation och som samtidigt inte förlorar sin feminina sida för det, kvinnor som vet vad de vill och inte är rädda för att uppnå det.

Jag säger inte att vägen till mannens hjärta går via bråk eller att du ska mucka gräl varje gång du har chansen till det.

I vilket fall, det finns ingen orsak till att vara rädd för att visa dina åsikter och attityder och hålla fast vid dem.

Även om du är beredd att göra vad som krävs för att göra din man lycklig, är sanningen den att inga killar gillar att dejta personer som instämmer i allt han säger.

Om det finns något som du skulle vilja förändra med ditt förhållande, säg din mening, utan att tveka.

5. Var spontan

Lyckligt spontant attraktivt ungt par

När du försöker vinna en kille, gör ditt bästa för att han ska inse hur rolig, avslappnad och lättsam tjej du är.

Dessa är uppenbara egenskaper som de flesta killarna gillar att se i en potentiell partner av motsatt kön.

Livets gilla gång för naturligtvis med sig många situationer som gör att vi förändras.

Vi blir mer ansvarstagande, mer omtänksamma och med tiden försvinner så småningom den avslappnade person vi en gång varit.

I vilket fall, om du försöker komma på ett sätt hur du ska behålla din man behöver du veta att du måste behålla din spontanitet även efter att den inledande fasen i ert förhållande har avslutats.

För en gång skull skall du försöka att glömma dina måsten, följ strömmen och visa honom att du inte är rädd att gå utanför din trygghetszon.

Istället för att hålla fast vid saker och ting, försök att släppa taget och slappna av lite.

Istället för att varje dag följa reglerna och rätta sig efter ett förbokat schema, tveka inte att prova nya saker som definitivt kommer att sätta fart på ert förhållande.

6. Ta initiativet

par poserar på den gamla gatan i soligt fall

Så länge vi kan minnas är en av dejtingens oskrivna regler den att män är jägare och kvinnorna villebråd.

Killarna är de som tar det första steget, de som ringer först, de som ber om en första dejt och de som initierar nästan all kroppskontakt.

Trots kvinnlig frigörelse har modern dejting inte medfört någon större förändring på det området.

Nå, om du vill veta hur du behåller en man tveka inte att vara mer aktiv och var inte rädd för att chansa.

På så sätt kommer din partner att se dig som sin jämlike i förhållandet och även se att du försöker förbättra det istället för att förvänta dig att han ska göra allt jobbet.

Att du tar initiativet i sängkammaren är något som killar gillar speciellt mycket.

Lita på mig – dom pojkvän tänker inte ens tanken på att lämna dig om han ser att du anstränger dig för att för att sätta fart på ert sexliv.

7. Visa honom intresse

Lyckliga par som tycker om ett kaffe på kaféet

En av de enklaste sakerna du kan göra för att behålla mannens intresse är att visa honom intresse.

Du ska inte vara självisk utan istället visa att du bryr dig om hur hans dag varit, visa att du är intresserad av hans hobbies och att du vill vara delaktig i hans liv.

Du ska vara hans vän och inte bara hans älskarinna.

Nej, jag säger inte att du ska låtsas gilla saker du inte gör för att tillfredställa honom, att du ska glömma dina åsikter och preferenser och bli hans alter ego.

Jag ger dig bara rådet att visa den här mannen att allt omkring honom och allt som rör honom är viktigt för dig.

Att lyssna uppmärksamt på honom och visa honom att han kan lita på dig och berätta allting för dig utan rädsla för att dömas.

Exempelvis, om din pojkvän gillar en särskild sport eller en särskild musikgrupp, ansträng dig lite för att lära dig ett och annat om dem.

Du kan ibland, då och då, följa honom på en match med hans favoritlag eller köpa biljetter till konserten av hans favoritsångare som ni gemensamt kan gå på.

På så sätt får du din man att inse att han är en är person som betyder något för dig och han är, på nolltid, din för evigt.

8. Var trevlig mot hans vänner och familj

Grupp lyckliga vänner som äter frukost i restaurangen

När du älskar en man anstränger du dig också att älska alla han håller av.

Om det inte är möjligt måste du åtminstone respektera dem eftersom de är en del av hans liv och tillhör hans hjärta.

Så om du vill veta hur man behåller en man, är en av de mest effektiva sätten att vara vänlig mot hans vänner och närmaste familj.

Jag säger inte att du ska kyssa dem i häcken eller vara deras skugga bara för att vara nära honom, men ömsesidig respekt och uppskattning är alltid ett stort plus i kanten.

Naturligtvis är det ännu bättre om du klickar med dessa människor och verkligen tycker om att umgås med dem.

Det sista du ska göra är att kväva din pojkvän med att förvänta dig att du ska följa med honom på alla familjesammankomster eller varje gång han ska gå ut med sina vänner.

I vilket fall som helst ska du inte tveka och anstränga dig att åtminstone ha någon sorts kommunikation med dessa människor och tillbringa tid tillsammans med dem.

När allt kommer omkring, om det slutar med att du och din pojkvän gifter i slutändan blir dessa människor en del av ditt liv, på ett eller annat sätt, så varför inte försöka att ha en vänskaplig relation från första början?

Dessutom, det betyder otroligt mycket för din partner när han ser att du anstränger dig i närheten av människorna han bryr sig om och det, visar honom hur djupa dina känslor är.

9. Sluta aldrig upp med att förföra honom

Unga attraktiva passionerade par som bär eleganta kläder

I början på varje nytt förhållande anstränger alla vi kvinnor oss lite extra på utseendet och beteendet i möten med vår nya pojkvän.

Vi är alltid snyggt klädda, sminkade och gör vårt bästa för att vara på gott humör när vi är i närheten av honom.

I själva verket gör många flickor ett misstag när de drastiskt förändrar sitt beteende när smekmånadsfasen är över.

Antingen vi erkänner det eller inte så börjar vi ta vår partner för givet – vi vet att han obönhörligt älskar oss, oavsett vad, och att han inte är på väg någonstans.

När allt kommer omkring har vi fångat honom och vad är meningen med att anstränga sig längre?

Nå låt mig berätta att en av de viktigaste råden gällande hur man behåller en man är att fortsätta förföra honom, under hela ert förhållande.

Du ska aldrig sluta upp med att påminna honom om hur det är att ha fjärilar i magen eftersom det är enda sättet på att hålla honom borta från att sluta älska dig.

Oavsett hur länge du och din man varit tillsammans, fortsätt överraska honom i sängen, skäms inte visa era känslor öppet och fortsätt att förföra honom på alla sätt och vis.

Gör vad som krävs för att förhindra att relationen går på rutin och låt honom aldrig sluta se dig som den attraktiva kvinnan du är.

10. Försök inte förändra honom

foto av vackra graciösa ömma söta leende vackra par

Sorgligt nog gör vissa kvinnor det fatala misstaget i början på ett nytt förhållande vilket gör att förhållandet är dömt att misslyckas från början; vi faller för män som vi egentligen inte gillar.

Jo, vi gillar naturligtvis någonting med dessa killar annars hade vi inte blivit involverade med dem från första början men sanningen är den att många kvinnor har en tendens att fastna för killar vars personliga egenskaper de förväntar sig kunna ändra någon gång i framtiden, och de anser denna uppgiften vara mycket enkel.

Låt mig säga dig att detta är någonting som du absolut inte ens ska tänka tanken på om du tvivlar på hur du ska behålla en man.

Naturligtvis, när du är i ett förhållande med någon så kompromissar man vilket ibland betyder att man behöver ändra sig litegrann. Din pojkvän gör samma sak så småningom.

Men, vad du behöver glömma är att förändra vem han är i grund och botten och att förvandla honom till en helt annan människa eftersom kärlek inte kan förändra en man om han själv inte beslutar sig för att göra det, hur mycket du än skulle vilja att det sker.

Även om du skulle lyckas med det och han börjar förändra sig för att tillfredsställa dig, kommer den här killen så småningom att känna sig obekväm i sig själv och han börjar så småningom förakta dig för att du tvingat honom att förlora sin identitet.

11. Ta hand om honom

man bär kvinna på ryggen utanför

Även om de flesta aldrig skulle erkänna det är sanningen att många män trivs med att ha en flickvän som tar hand om dem.

Nej, det här betyder inte att du ska vara en mamma till någon omogen snorvalp eller att du ska ta hand om alla hans behov men om du undrar hur du behåller en man vid din sida, behöver du definitivt visa honom att du har hans bästa i åtanke.

Fråga honom om hur hans dag har varit, ta hand om honom när han är sjuk eller fråga honom om han ätit är utan tvekan något som varje kille uppskattar.

Det är faktiskt ganska enkelt – han älskar att veta att det finns en person som oroar sig över om han kommit hem välbehållen eller om han är trött.

Men kom alltid ihåg att vara försiktig eftersom det viktigaste med att ta hand om en kille är att inte överdriva saker och ting.

Det sista du vill är att kväva honom med att behandla honom som om han inte var kapabel att leva sitt eget liv.

Att laga mat åt honom ibland då och då eller hjälpa honom att välja klädsel vid något större event är något du kan göra.

Cooking him his favorite meal from time to time or helping him choose his outfit for a big event is one thing.

Emellertid, att behandla honom som ett barn och curla honom så att du blir en personlig assistent är någonting helt annat.

Försök bara att finna en balans och visa din man att han kan räkna med din hjälp när han behöver den utan att du inskränker på hans självständighet och utan att du ger honom möjlighet att utnyttja din vänlighet.

12. Ansträng dig lika mycket

Härligt barn kopplar ihop och ler medan man sitter i sovrummet

En av de största misstagen du kan göra i ett förhållande, utan att du ens är medveten om det, är att ge för mycket för tidigt.

När du älskar någon är det naturligt att du vill att de ska känna hur djupa dina känslor för dem är och du kan göra allt som krävs för den människan.

Men, du måste vara noga med att inte anstränga dig för mycket i förhållandet utan att få någonting tillbaka eftersom det kan motverka sitt eget syfte.

När det händer, ger du just din pojkvän grönt ljus att börja utnyttja och börja ta dig för givet.

Vad som är viktigt i alla förhållanden, och speciellt i romantiska, är att aldrig vara den enda som försöker.

Kom ihåg, man är alltid två i ett förhållande och ni är båda ansvariga för att försöka få det att fungera.

Så, det bästa du kan göra är att matcha din pojkväns ansträngningar och engagemang.

Om du engagerar dig för lite kan han börja känna sig känslomässigt försummad och börja tvivla på dina känslor.

Å andra sidan, om du ger allt, sätter du honom i främsta rummet och försummar dig själv. Kom ihåg – balans betyder allt.

13. Förstärk hans ego

par flirta prata sittande vid kafébord

Män må vara från Mars och kvinnor må vara från Venus men i grund och botten är vi mer lika än människor vill tro.

Du vet hur du känns som om du är i himlen när din kille ger dig en komplimang och får dig att känna dig åtråvärd?

Nå, din pojkvän mår också bra när han hör att du säger samma saker till honom, även om han troligtvis aldrig skuller erkänna det.

Att förstå sig på män betyder att du behöver veta att de har ett ömtåligt ego, speciellt då de försöker verka tuffa.

Så, om du undrar hur du ska behålla en man så är en av de framgångsrikaste sätten att: förstärka hans ego, ge honom komplimanger och få honom att känna sig som världens bästa kille.

Jag säger inte att du ska överdriva när du boostar hans ego, men försök åtminstone inte att sänka hans självkänsla eftersom det kommer att stöta bort honom.

Förolämpa honom inte och kränk honom inte, speciellt inte inför andra människor, jämför honom aldrig med ditt ex och behandla honom inte nedsättande på något sätt, det kan påverka hans manlighet negativt.

Detta betyder inte att du ska hålla tyst om saker som stör dig bara för att han inte ska känna sig obekväm.

Men se alltid till att använda väl valda ord och metoder eftersom det sista du vill är att få killen ifrågasätta sitt värde.

När du pratar med honom ska du använda en av de viktigaste kärleksspråken – ömhetsbetygelse.

För att uttrycka mig enkelt – visa honom din respekt och kräv likadant tillbaka.

14. Var dig själv

positiva och sorglösa par som har kul i staden

Rådet som du kommer att få är inte bara hänvisat till hur du behåller mannens intresse – det gäller alla relationer i livet, även romantiska, och det är att alltid vara sig själv.

Det är fullkomligt naturligt att du vill att killen du gillar ska tycka om dig.

Men det betyder inte att du ska låta honom förändra dig eller forma dig till det han vill ha eftersom det inte är vägen till riktig killes hjärta.

Förutom att det inte är bra för dig, om du låter en kille forma dig hur han vill kommer bara att visa honom din svaga karaktär.

Kom ihåg att han föll för tjejen du var när ni två just mötts och att du inte hade behovet av att försöka vara någon annan.

Lita på mig – om han lyckas förändra dig kommer han att vara nöjd ett tag med vad han åstadkommit.

Men, om han ser att du är en tjej som inte redo att vara någon hon inte är bara för hans skull, kommer han i det långa loppet definitivt att respektera dig mer som person och han tänker inte ens tanken på att manipulera eller leka med dig i framtiden.

15. Älska och respektera dig själv

Ung kvinna för härlig brunett som bär klänning och går på gatan

Om du frågar mig hur man behåller en man och vad man ska göra för att han alltid ska älska dig, säger jag följande: älska och respektera dig själv och han gör säkerligen detsamma.

När den här killen ser att du uppskattar dig själv och när han ser att du tänker på dig själv i första hand, vet han att du är en tjej som vet sitt eget värde och han försöker inte att ändra det.

Det här kan låta som en cliché eller en tom fras men det är faktiskt sant.

Oavsett hur viktig den här mannen är för dig ska du aldrig älska honom mer än du älskar dig själv.

Bortsett från dina känslor för honom ska en kille aldrig märka att du behöver honom och att hans närvaro är viktig för ditt välmående.

Se till att han alltid är medveten om att du valde honom för att du ville vara tillsammans med honom, inte för att du inte kan leva utan honom.

Se till att han vet att du bryr dig om honom väldigt mycket men att du fortfarande skulle vara en komplett människa om ni gick isär.

Att du inte är känslomässigt beroende av honom och att du klarar dig ensam, oavsett vad som hänt mellan er två.

Detta är utan tvekan det enda effektiva sättet för att försäkra sig om att han inte tar dig för givet och fortsätter tillsammans med dig, det enda du helt enkelt måste göra om du inte vill att han ska förlora intresset och om du vill behålla honom.

Hur Man Behåller Mannens Intresse: 15 Sätt Att Gå Till Väga