Skip to Content

Om Han Inte Vill Vara Med Dig, Tvinga Inte Honom Att Stanna

Om Han Inte Vill Vara Med Dig, Tvinga Inte Honom Att Stanna

Lägg undan telefonen. Skicka inte iväg det meddelandet. Ring inte det samtalet. Be honom inte komma. Be honom inte prata med dig. Han förtjänar inte dina ansträngningar.

Torka dina tårar. Slösa inte dom på honom.

Sluta kämpa så hårt för att hålla kvar honom. Det finns ingen anledning till det. Du kommer bara att bli tom och utmattad.

Låt honom vara. Släpp taget om honom. Om han kommer tillbaka, om han anstränger sig lika mycket som du, då kanske det fortfarande finns någonting där.

Då kanske ni fortfarande har en chans. Om han inte gör det, då var det aldrig menat.

Och jag vet att det är lättare sagt än gjort, men det finns bara en sanning när det kommer till kärlek – kärlek får inte vara påtvingat.

Du borde inte behöva göra så mycket för att någon ska se dig. Du borde inte behöva be om hans tid. Du borde inte känna att du saknar kärlek när du är med honom.

Att höra av sig borde inte vara så förbaskat svårt. Att finnas där för dig borde inte vara en skyldighet. Det är någonting han borde vilja göra frivilligt.

Du kan inte tvinga honom att vara redo för ett äkta förhållande ifall han inte är där än

blond kvinna framför träden

Du kommer varken göra dig själv eller honom en tjänst genom att vänta. Han kanske aldrig blir redo, och det slutar upp med att du väntar för alltid.

Du kommer att vara fast i ett dåligt förhållande där du förlorar så mycket.

Du ska inte heller tro att saker och ting kommer att förändras. Du ska inte hoppas att han kommer behandla dig bättre och börja uppmärksamma dina behov.

Du borde inte hoppas på att han kommer att engagera sig mer eller vara mer närvarande.

Det var meningen att han skulle göra allt det för länge sedan. Om det inte har förändrats hittills så kommer det aldrig att göra det.

Du borde inte bli en helt annan person för att få honom att falla för dig. Han borde älska och uppskatta dig för den du är. Han borde acceptera dig så som du accepterar honom, med alla hans brister.

Kärlek handlar inte om att få alla bitar att passa ihop; det handlar om att bitarna ska falla på plats naturligt

kvinnan låg på blommor

Det är så enkelt och så sant, men vi glömmer den naturliga och enkla vägen. Vi glömmer att kärlek kommer från båda hållen. Vi glömmer att ta emot för att vi är för upptagna med att ge.

Kärlek borde inte vara svårt. Det borde inte kännas som en oändlig strid vi alltid förlorar. Det borde inte föra med sig mer tårar än skratt. Det är inte rätt.

Det är bara att vi ibland blir så blinda av själva idén av kärlek att vi faktiskt börjar tro att kärlek innefattar smärta och lidande.

Vi vill att det ska fungera till vilket pris som helst, så vi accepterar vad vi än kan få, även ifall det bara är en liten del av vad vi egentligen förtjänar och behöver.

Det är inte så det ska vara, och det kommer du att förstå när du hittar rätt person för dig.

Du kommer att förstå varför du har gått igenom allt. Du kommer att förstå att du var tvungen att kyssa ett par grodor innan du hittade din prins.

Du kommer att förstå att äkta kärlek bara flyter på

kvinna med halsduk med solen i bakgrunden

När kärleken är äkta så är ni båda redo för det. Ni ger och får tillbaka. Ni möts halvvägs utan att behöva tvinga fram någonting.

När två människor älskar varandra så dras de till varandra. De hittar tid och anstränger sig utan att någon ber om det.

De får det att fungera för att de BÅDA vill det; för att de båda känner så starkt för varandra att de lyckas ta sig över alla hinder.

Allt är inte alltid lätt, men kärlek, tillgivenhet och uppmärksamhet borde aldrig vara påtvingat, det är det viktigaste.

Och även ifall allt inte blir som du hade tänkt dig så får du någonting ännu bättre än du någonsin kunnat tänka dig när du träffar den rätta.

Så släpp taget om det som känns påtvingat, röj undan alla hinder och förbered vägen för den rätta personen. Vänta på kärleken som bara flyter på.

Om Han Inte Vill Vara Med Dig, Tvinga Inte Honom Att Stanna