Skip to Content

8 Sätt På Hur Empatikers Kärlek Skiljer Sig Från Vanlig Kärlek

8 Sätt På Hur Empatikers Kärlek Skiljer Sig Från Vanlig Kärlek

Att vara älskad är världens mest fantastiska känsla, men att älskas av en empatiker är någonting obeskrivligt, någonting utöver det vanliga.

Den kärleken är osjälvisk, intensiv och någonting du troligtvis aldrig upplevt tidigare.

När en empatiker beslutar sig för att älska dig kommer kärleken att kännas som att den inte är av denna värld, som att den är från en annan planet.

Ofta kommer du att komma på dig själv med att undra vad det är du gjort för att förtjäna att bli älskad av en så speciell människa och svaret är: troligtvis inte någonting speciellt.

Orsaken är att empatiker inte älskar som vanligt folk. Empatiker älskar på ett annorlunda sätt.

1. Naturligt givmilda

vacker kvinna som står nära fönstret

Tro det eller ej, men det finns människor där ute som inte är själviska och som inte bara tänker på sitt eget välbefinnande. Empatiker är de människor som får oss att tacka

Gud varje dag för att de existerar sådana människor i världen.

De är som änglar i mänsklig skepnad. Tänk dig att bli älskad av en sådan. Det är en välsignelse, eller hur?

När empatiker älskar är det fullkomligt naturligt för dem att ge dig allt de kan och lite till.  Allt de anser att du behöver det får du – utan att ens behöva fråga om det.

De skänker osjälviskt av sin tid och kärlek till personen de älskar eftersom de är givmilda av naturen.

De håller ingenting tillbaka och de döljer ingenting för dig. Ibland får du mer än du förtjänar då det är naturligt för dem att vara givmilda mot andra.

2. Ständigt förkrossade

blond kvinna sitter på trappan

En empatikers hjärta krossas ständigt av orättvisa, av ojämlikhet, av andra människors giftighet och att de blir sårade av andra människor.

Så ditt minsta bekymmer kommer att vara om du kommer att bli sårad av en empatiker.

De är väl medvetna om smärtan som finns i världen och därför gör de allt de kan för att skydda ditt hjärta.

Du behöver inte oroa dig för att de ska vara otrogna, att de kommer att stalka dig eller något liknande för de, när det gäller empatiker, prioriterar alltid dina behov före sina egna.

3. När de är sårade

kvinna tittar på sjön

Vissa kanske anser att empatiker vant sig vid att bli sårade, men det är faktiskt så att den enda känslan människan inte kan vänja sig vid är smärtan.

När empatiker blir sårade kommer de inte att projicera sin smärta på dig, det är någonting du aldrig ska behöva oroa dig för.

Men de kommer att distansera sig och de kanske glömmer dig för stunden för att kunna läka. Det värsta du i så fall kan göra är att låta dem vara ifred.

När en empatiker är sårad låt dem inte vara ensamma. Jovisst, ge dem lite tid, men finns till hands för dem.

Visa dem att de inte är ensamma eftersom det är då som de verkligen behöver bli varse om att det finns någon som bryr sig om dem.

Det här är ögonblicket då du behöver återgälda all den kärlek du fått från en empatiker.

4. Fängslat hjärta

kvinna sitter på golvet

Många oerfarna människor kan tycka att empatiker har lätt för att älska. Men det är ett stort misstag. När empatiker blivit sårade en gång för mycket, när de ger sin kärlek till fel människor och de blivit förkrossade, har de en tendens att låsa sitt hjärta.

När de inte hittar någon som säger att allt kommer att lösa sig och att de inte är ensamma, så kommer de att låsa sitt hjärta och då är det nästintill omöjligt att komma dem nära.

Det mest själviska för dig vore att inte kämpa för dem.

Ge inte bara upp när du ser en sådan person låsa sitt hjärta. Kämpa, som en empatiker skulle kämpa för din kärlek.

När en empatiker bestämmer sig för att låsa upp sitt länge slutna hjärta så är du personen som får all kärlek som hållit inne.

5. Utrymme

kvinna ser genom fönstret

Empatiker älskar människor, men de tycker inte om att hela tiden vara tillsammans med andra. Ibland kan det bli för mycket för dem att vara omgivna av människor.

Empatiker behöver tid att bearbeta sina känslor, de behöver vila från allt som är dem övermäktigt, så försök att inte kämpa emot.

Det här “utrymmet” betyder inte att de är ute och raggar någon ny eller att de tröttnat på dig.

Det innebär att de behöver ladda batterierna och att de kommer tillbaka till dig så fort de får chansen. Det positiva med det hela är att empatiker inte är klängiga personer.

De är aldrig “för mycket”. Eftersom de är införstådda med betydelsen av eget utrymme så kommer du alltid att ha tid för dig själv.

Du kommer att kunna andas medan du är i ett förhållande. Och du kommer att veta att du är älskad, även om personen som älskar dig inte alltid finns i närheten.

6. Ärlighet

kvinna i svart klänning i skogen

Oavsett hur ont det kan göra så håller sig empatiker alltid till sanningen. De hatar att ljuga och de hatar att någon ljuger för dem.

De är en av de främsta förespråkarna av “bättre att såras av sanningen än att tröstas av en lögn”.

Då empatiker förespråkar sanningen så kommer de inte att ljuga för dig. Du kommer alltid att ha klart för dig var ni står.

Du kommer inte ens att behöva oroa dig för att en empatiker ljuger för dig eller att du blir manipulerad.

Du får alltid veta sanningen i ert förhållande och det, det är någonting som många par saknar.

7. Intuition

kvinna med handtatuering

Vad många människor inte vet om empatiker är att de har en högt utvecklad magkänsla. De har förmågan att se många saker och många känslor som andra människor inte kan se.

Därför har du ibland känslan av att någon spionerar på dig eller någonting i den stilen. Men det är inte som du tror.

På grund av deras intuition känner ofta empatiker det du inte säger. Ibland vet de hur du mår, utan att du inser det själv.

Du kommer inte att kunna dölja dina känslor för en empatiker och det bästa är att de alltid kommer att finnas till hands för dig.

De kommer alltid att hjälpa dig att hantera dina känslor och de vet exakt vad de behöver göra i alla situationer. Dina känslor kommer alltid att vara en empatikers prioritet.

Ibland kan det kännas som att du är tillsammans med en magiskt begåvad varelse med speciella förmågor som vi inte ens visste existerade hos människan.

Detta kan vara både en välsignelse och en förbannelse. Ingenting går obemärkt förbi en empatiker då de ser, känner och hittar ett samband med allt, hela tiden.

8. Intensiv kärlek

kvinna som lägger i blommor

Kärleken till en empatiker är intensiv. Den kommer att vara ärlig och det kommer att vara någonting du aldrig upplevt tidigare.

Om du har turen att älskas av en empatiker så kommer du att se färger och skuggor som du aldrig haft kunskap om tidigare.

Empatiker är otroligt känsliga, de är lyhörda för vad som händer i deras närhet och de är nästan alltid på samma våglängd som du.

Det man känner ihop med en empatiker är vad vissa människor hänvisar till som “omänsklig kärlek” eftersom det är någonting som en vanlig människa aldrig någonsin skulle kunna skänka dig.

Att älskas av en empatiker kommer att vara en den mest fullkomliga kärleken du någonsin fått uppleva.

Du kommer att ha någon som alltid finns till hands för dig och som kommer att behandla dig som sin prioritet.

ur Empatikers Kärlek Skiljer Sig Från Vanlig KärlekNågon som kommer att ta hand om dig och som alltid ger dig mer än du förtjänar. Det kommer att vara annorlunda.

Det kommer att vara någonting du aldrig upplevt tidigare. Fråga inte varifrån du fått det. Omfamna det.

8 sätt på hur empatikers kärlek skiljer sig från vanlig kärlek