Skip to Content

Baksidan Av Att Släppa Taget Om Och Säga Hejdå Till Din Toxiska Älskare

Baksidan Av Att Släppa Taget Om Och Säga Hejdå Till Din Toxiska Älskare

Toxiska relationer är alltid svårare att avsluta.

Människorna som är i dem är människor som aldrig förlorar hoppet om en bättre morgondag och de tror att med rätt mängd kärlek och tillgivenhet kan allt förändras till det bättre. Men det är fel.

Om du lever med en toxisk man, kommer han aldrig att kunna förändras, särskilt inte för din skull. Om han ändrar sig kommer det att bero på att han vill göra det.

Han kommer aldrig att acceptera det faktum att han var så svag att han förändrade sig till någon som han inte ville bli för en kvinnas skull. Och det är där alla problem börjar.

En toxisk man kommer att göra saker som bara tillfredsställer honom och han bryr sig inte om dig eller dina önskemål. Han kommer hela tiden att få dig att känna ånger om du är lycklig.

Och du kommer att se att allt är bra med dig, för att vara lycklig är en bra och vanlig sak att vara.

Flicka som ser genom fönstret i rummet

Men i hans närvaro kommer du att känna dig nere och du kommer inte prata så mycket. Kanske kommer det att hända för att du inte vet vad du ska säga till en man som aldrig lyssnar på dig.

Kanske är det så att när du är med honom undrar du vad ditt liv skulle vara om du lämnade honom.

Då börjar du tänka att du inte är tillräckligt bra och att kanske inte heller någon annan man kommer att älska dig som din partner gör.

Men älskling, snälla lyssna på mig, han gör allt annat än att älska dig. Han gör ett helvete av ditt liv varje dag.

När du vill flyga kommer han att klippa dina vingar. Och han matar bara din kärlek med smulorna från sitt bord.

För det är den enda kärleken han ger dig. Han var aldrig en man som var tillräckligt god för att ge dig all kärlek han har. Han är snål och han kommer aldrig att ge med sig.

Men han kräver att du bevisar för honom hur mycket du älskar honom.

Och oavsett hur mycket du tänker på vad du ska berätta för honom och få honom att inse sina misstag, så slutar det på något sätt alltid med att han har rätt.

ledsen kvinna som ligger i sängen

Han har förmågan att hjärntvätta dig och det är hans verktyg för att hålla dig nära.

Du förstår, när han övertygar dig om att du inte är värdig, vet han att du kommer att stanna. Han vet att oavsett hur dåligt ni får det så kommer du alltid att hålla fast vid honom.

För dig är det bättre att leva i ett falskt förhållande än att inte ha något förhållande alls.

Jag vet att du är en bra person och att du tycker att människor runt dig är bra också. Men det är så fel. Människor runt dig är bara där för att njuta av att träffa dig. Särskilt mannen du lever med.

Jag vet att du vill lämna honom, men du vet inte hur ditt liv kommer att se ut efter honom. Jag ska inte att ljuga för dig – det kommer att vara svårt i början.

Det kommer att vara många sömnlösa nätter och du kommer att undra vad som kunde ha hänt om du bara försökt lite mer.

Jag vet att du kommer att gråta dig själv till sömns varje natt och önska att han var där för att krama dig med sina toxiska händer.

ensam fundersam kvinna som tittar genom fönstret

Eftersom du bara känner till dessa händer och oavsett hur toxisk han är, älskar du känslan när han säger att han älskar dig. Du vet att han inte talar sanning till dig, men du vägrar att tro på det.

Jag vet att det är svårt att lämna någon du har bott med så många år. Men lita på mig, det är inte det slags liv du förtjänar. Du förtjänar mycket mer än en falsk relation.

Du förtjänar att kyssas när du sover medan han säger att han är så jävla glad att ha dig nära. Du förtjänar att få veta att du är värdig och att du är tillräckligt.

Du förtjänar att få veta att oavsett hur många tjejer som vill vara med honom, vill han bara ha en och det är du.

Du förtjänar kärleken som känns som hemma men tyvärr kan han inte ge dig den. Han kan bara vara mannen som kommer att dra ner dig i en känslomässig död och låta dig lida i din egen smärta.

Han frågar inte ens om du är okej eller om du vill att han ska göra något för dig. Han är den sortens man – självisk och egoistisk – så förvänta dig inte kärleken som du längtar efter så mycket från honom.

ledsen kvinna som sitter på sängen och håller sin telefon

Om du vill vara lycklig och tillfredsställd är det bättre att göra några viktiga nedskärningar i ditt liv nu. Eftersom ju mer tid du tillbringar med honom, desto svårare blir det att lämna honom.

Gör dig själv en tjänst och håll dig borta från den här mannen som inte kan älska.

Du vet att du försökte förändra och hjälpa honom så många gånger, men du kan inte hjälpa honom om han inte vill bli hjälpt.

Och en dag när du äntligen har fått nog och lämnar honom, kommer han att se hur det känns som att leva utan dig. Han kommer bli helt förlorad utan dig men det är ett pris han måste betala för att han inte gav dig den kärlek du förtjänade.

Och när du äntligen gör det, när du äntligen lämnar, blir du en helt ny kvinna. Du kommer att känna dig pånyttfödd och du kommer att finna din förlorade självkänsla.

Du kommer att hitta ditt sanna jag som du förlorade för länge sedan eftersom du var så upptagen med att ta hand om honom.

Och kom ihåg: ett lyckligt förhållande ser inte ut som er relation, så se till att någonting sådant aldrig händer igen. Oavsett hur mycket du bryr dig om någon, du måste sätta dig själv först.

Och oavsett hur mycket du älskar honom, måste du älska dig själv mer! 

Baksidan Av Att Släppa Taget Om Och Säga Hejdå Till Din Toxiska Älskare