Skip to Content

7 Tecken På Att Du Äntligen Har Kommit Över Ditt Narcissistiska Ex

7 Tecken På Att Du Äntligen Har Kommit Över Ditt Narcissistiska Ex

När du är i ett förhållande med en narcissist så känner du hur du sakta men säkert förlorar dig själv. Du känner att du inte längre är samma person och att personen du älskar inte känner någonting för dig.

Allt du vill är att älska honom och att få det besvarat, men det är svårt i och med hans personlighetsstörning. En person som honom är helt enkelt inkapabel att älska.

De flesta av dom har någon form av trauma från sitt förflutna som gör att de beter sig på det här sättet. När kvinnor når sin brytpunkt med en narcissistisk älskare så finns det inget alternativ än att lämna dom.

Men att lämna dom kanske inte är lika svårt som att leva med dom.

ledsen tjej i fönsterbrädan

Du vet att det inte finns någon framtid med dom, men bara tanken av att leva utan dom gör ont i hjärtat.

Men du måste veta att det alltid är bättra att lämna det än att klamra sig fast vid något som inte var äkta. Det är bättre att bespara sig själv ett giftigt förhållande som bara skulle gjort skada.

Jag vet att vägen till att återhämta sig efter en narcissist är lång, men den är värd att gå. Och såhär kommer du veta att du faktiskt har kommit över ditt narcissistiska ex och att du har påbörjat ett nytt kapitel i ditt liv.

1. Du känner inte behovet av att kontakta honom

Detta är det allra svåraste. Det är inte lätt att ge upp någon du älskar för att du tror att du kan rädda dom. Du tror att dom kan ändra på sig, men varje gång de sårar dig inser du att det är förgäves att försöka rädda dom.

I ärlighetens namn, du kan inte rädda någon som inte vill bli räddad. Därför är det bäst att du drar dig undan och fortsätter leva ditt liv utan dom.

Jag kommer inte ljuga för dig och säga att du kommer att komma över dom med hjälp av dina nära och kära, för det kommer du inte.

Du kommer att komma över dom när du bestämmer dig för det. Du kommer att komma över dom när du inser att dom aldrig kommer kunna ge dig den kärlek du behöver, och oavsett hur mycket de försöker så kan de inte förändras.

Den här perioden kommer att vara svår, men tro mig, att inte ha någon kontakt är det bästa du kan göra om du vill komma över ditt narcissistiska ex.

2. Du klarar av att leva på egen hand

Härlig modell som går i vårens lavendelfält

Du klarar inte bara av att leva på egen hand, du njuter även av det. När du är i ett förhållande med en narcissist så hjärntvättas du till att tro att du inte kan leva utan dom.

Och fastän du kanske har en stark karaktär så bryter pressen ned dig förr eller senare. Och när du lämnar dom så kommer du att känna att du inte är bra nog och att du inte kan fungera själv.

Men den känslan kommer att försvinna med tiden och du kommer att bli ditt gamla jag igen.

När det händer och när du känner att du har kontroll över ditt öde, så kommer du att känna en enorm glädje för att ditt liv är i dina händer igen.

3. Det stör dig inte att de har en ny partner

Utomhus livsstilstående av den härliga unga brunetten

Du kommer veta att du har kommit över ditt narcissistiska ex när du inte har någonting emot att se honom med sin nya partner.

Du kommer inte att må dåligt på grund av det, men du kommer tycka synd om personen han dejtar.

Du kommer inte att bli svartsjuk eller vilja vara i den personens sits, du vet ju redan hur det är. Du kommer att känna dig lugn varje gång du ser honom och ditt hjärta kommer inte att slå hårdare.

Du kommer att ignorera honom på samma sätt som han ignorerade dig genom ert förhållande.

När du börjar känna såhär så ska du veta att du har tagit ett stort steg framåt och att du har lärt dig av den dåliga erfarenheten.

4. Du är lika emotionellt stark som du var förut

närbild av den vackra unga kvinnan vid solnedgången

Saken är att varje relation med en narcissist tar på dig både fysiskt och emotionellt. Det kan ha en negativ inverkan på din kropp, din hälsa och ditt beteende.

Du kan förvandlas till en person du aldrig trodde du skulle vara om du låter dom köra över dig. Och dom är så pass bra skådespelare att du inte kommer ha någon aning om att det sker innan det är för sent.

Men efter att du avslutat ett förhållande med en narcissist så kommer du känna hur din energi kommer tillbaka.

Du kommer inte vara deprimerad längre och du kommer ha ett leende på läpparna igen. Du kommer att finna glädje i småsaker för att de betyder allra mest och varje ny dag kommer att vara en gåva.

När du gör slut med en man som har förstört dig känslomässigt kommer du att stiga ur askan som Fenix.

Och du kommer vara så fruktansvärt stolt över dig själv för att du äntligen kommit över ditt giftiga ex.

5. Du kommer att få bättre självförtroende

ansikte av lycklig le kvinna

Alla som fallit offer för en narcissist känner likadant. De tror att de inte är tillräckligt bra, att de inte är värda något och att de är så pass förstörda att ingen man någonsin kommer kunna älska dom igen.

Men det är bara deras egen uppfattning som inte alls stämmer. De har blivit hjärntvättade till att tro att deras narcissistiska partner var så mycket bättre än dom.

Men det stämmer inte. Alla människor är speciella och unika på sitt eget sätt. Alla som har varit med en narcissist har haft otur som fallit för en man som inte kunde bry sig mindre om dom.

Och tro mig, det är inte lätt att fly från klorna på en narcissist, de kommer alltid att dra tillbaka dig. Men när du väl lyckas göra det, vänd dig inte om. Den enda gången du vänder dig bör vara för att se hur långt du har kommit.

När du blir av med allt gift i ditt liv så kommer du stärka ditt självförtroende och du kommer sluta tvivla på ditt värde.

Du kommer att märka hur du förvandlas till den positiva personen du en gång var och att livet har en mening trots allt.

6. Du känner ingen rädsla längre

När du var i det förhållandet så var du rädd för att göra något som skulle störa din narcissistiska partner.

Du kunde inte vara dig själv och kunde inte uttrycka dina känslor så som du ville. Men när du gör dig av med någon så giftig så kommer du att känna på ett sätt du inte gjort på länge.

Du kommer känna att du kan andas med fulla lungor igen och att det inte längre finns regler du måste följa. När du kommit ifrån en narcissist kommer du att både se bättre ut och må bättre.

Du kommer att känna dig som en hjälte för att du lyckats fly från hans klor och rädda dig själv i tid.

Du kommer att glömma all rädsla och allt han ville att du skulle göra, för nu följer du enbart dina egna regler.

Du kommer äntligen vara redo för stora saker både i ditt privatliv och din karriär och du kommer inte att se dig själv som ett offer.

7. Du känner dig äntligen bekväm i ditt eget skinn

Kvinnor, hälsosam livsstil, sol

Du vet vad du har gått igenom och du kommer inte kunna glömma det. Men du har bestämt dig för att ändra på ditt perspektiv och du gör allt negativt till något positivt.

Du vill inte längre vara någon som andra kan manipulera och du är kritisk när du väljer partner. Du gör det inte lätt för andra att få dig och på så sätt får du män att respektera dig.

Du kommer känna dig som en riktigt tuff kvinna som är redo att erövra världen. Du känner att dina svåra erfarenheter har gjort dig starkare och att vara lite bitchig faktiskt kan rädda dig från vissa män.

Du är inte redo att acceptera mindre än vad du förtjänar och om en man vill ha dig så får han jobba hårt för det.

Du känner äntligen att du kan leva ditt liv till fullo, inte be om någons bekräftelse, och det gör dig till den lyckligaste kvinnan i världen.